Šta je novo?

FireFox 15

Jos se ja pitam
Zasto li mi se tako sporo pokrece FF i stranice nikad da se ocitaju :(

Ja mislim da su vama sistemi zreli za reinstalaciju.. ili da bar pazite kad surfujete :d

Moj win 7x64 ima skoro godinu dana a radi kao prvog dana, sve leti a vas dvojica imate jake konfiguracije jos apple ima i ssd.. Pisao sam vec da Waterfox 14 klizi kao podmazan, cak nemam probleme ni sa flashom.

Znaci, svez win7 + dobar AV, Norton 2012 npr i Malwarebytes Anti-Malware, sveza instalacija FF ili WF 15 i ako posle toga sve ostane isto onda definitivno imate trolcinu u kucistu, ja ne znam koje bi drugo objasnjenje bilo.

Nije potrebna reinstalacija sistema, sve radi kao podmazano kada je AB+ isključen. Problemi isključivo nastaju kada je on uključen.

Poslednja izmena:
Stvara li nekome probleme u poslednje vreme Adblock Plus? Koristim najnoviju verziju (2.1.2) koja prosto proždire memoriju i usporava surf. Pored toga, primetno je od verzije 2.1 usporeno startovanje FF-a - krivac AB+. Probao najnoviju betu (2.1.3), praktično ista priča. Probao starije verzije, probao Adblock Lite, sa FF 15 rade katastrofalno.

Bez AB+ mi FF leti, iskorišćenje memorije je znatno manje. Sve mnogo brže radi, brže i startuje. Problem je u tome što je AB+ ekstremno korisna stvarčica i bez nje je surf mnogima (pa i meni) nezamisliv.

Ima li neko predlog, sugestiju, ideju, savet, preporuku šta mi je činiti? Unapred zahvaljujem.

Molio bih bez saveta tipa: pređi na Chrome, Operu, Avant... :)
Stvarno nikakvih problema sa AdBlock-om nemam, jesi probao da obrišeš Firefox profil?, možda su se tu nakupile neke gluposti, koje prave probleme?

Probacu i ja veceras da ugasim AB + pa javljam da li je ista situacija i kod mene jer je meni ipak jako jako mator sistem verovatno vec 2 godine ima ako ne i vise :D

SpeedyFox mi je pomogao. Odlična stvarčica, najtoplija preporuka za one koji ga nisu koristili do sada.

Ja imam AB+ i nemam te probleme. Sve se otvara i pali normalno na WF-u.

P.S. Gde se nalazi Updater na WF-u? Nigde ne mogu da ga nadjem, a ne bih rucno da izbacujem stari i ubacujem novi waterfox...

Poslednja izmena:
Sinoc probah da disablujem
AB+ i nema nikakve razlike ...

Preporuka je da SSD bude u masini da bi ne samo ff vec i ostali browseri radili brzo i kako treba.

Na poslu FF 15 + AB+, sve radi kako treba (ranije su naravno bile prethodne verzije, ali AB+ uvek).
U ovom trenutku 9 tabova, 350MB RAM-a.

Jel se meni čini ili je u 15.0.1 rešen problem sa flash playerom?
Pola dana sam bio na yt nijednom mi nije kreširao flash...

Pu pu pu da ga ne ureknem :d

Koristim Waterfox .... Postoji li mogucnost da sacuvam, back up-jem passworde za sajtove da posle reinstalacije sistema ne moram da se prisecam svakog passa :)

Ako moze malo uputstvo sta i kako .... Hvala

LastPass ekstenzija?
Ja inace koristim poseban program KeePass za sve sifre ;)

Koristim Waterfox .... Postoji li mogucnost da sacuvam, back up-jem passworde za sajtove da posle reinstalacije sistema ne moram da se prisecam svakog passa :)

Ako moze malo uputstvo sta i kako .... Hvala

Zar nije dovoljno da iskopiraš ceo folder profiles? Tako dobiješ firefox u potpuno istom stanju kakav je bio na prethodnoj instalaciji.

Puca, makar meni, i to otprilike jednom u sat vremena (relativno sveža instalacija win-a - stara par nedelja). Frustrirajuce, zaista...

Da li vam se desava da u ff prestane da radi net? Ui, prozori, tabovi, ... sve radi ali ne otvara strane. Onda ga ugasim i nestane prozor ali zato je i dalje u listi procesa. Tek kada ga ubijem iz task managera pa ponovo pokrenem onda pocne normalno da radi.

Imao sam i ja uvek taj problem. Sada nemam izgleda da je to najzad reseno. Nego mi se sada desava da mi tabovi blokiraju na Youtube, bukvalno klik misa ne reaguje a na tabovima, gde nije flash radi normalno.

"Nego mi se sada desava da mi tabovi blokiraju na Youtube, bukvalno klik misa ne reaguje a na tabovima, gde nije flash radi normalno. "

+1

Za backup koristite Moz backup (pravi backapove cega god hocete i na mozili i na waterfoxu). A sve odradi za sekund.

To može i ručno da se odradi

Još jednom da potvrdim što se tiče flasha u FF15 za ~mesec dana intezivnog korišćenja yt i vimeo-a nijednom nije pukao...
Nadam se da su rešili jednom za svagda taj problem sa flashom

Nazad
Vrh Dno