Šta je novo?

Firefox 1.5 - problem

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
675
Koristim Firefox 1.5 i imam sledeci problem:

Kada se konektujem na net koristim normalno Firefox. Medjutim ako veza pukne ili je ja prekinem, pa se posle ponovo konektujem, Firefox javi da ne moze da otvori SVAKU stranicu koju mu zadam. Kao, "ne moze da se konektuje na server."

Onda svaki put moram da restartujem racunar i tek tada nakon konekcije na net, Firefox otvara stranice normalno. Ovo se nije desavalo dok sam koristio verziju 1.0.7 (a i sve starije).

Koristim KAV Pro 5.0.388 i ZAP 6.0.631.002. Prilikom deinstalacije prethodne verzije Firefox-a, izbrisao sam i ceo direktorijum koji je bio u 'documents and settings'. Sva plug-inovi (a ima ih 5-6) su za verziju 1.5.

Sta bi mogao da bude problem?

Ja bih vratio 1.07

Twister-u,
siguran sam da je za tvoj problem "kriv" ZoneAlarm.
Još jedna napomena: Kaspersky i ZoneAlarm se ne trpe.

SREĆNA NOVA 2006. g.

Znam da se ova dvojica ne trpe, ali ne znam ko je konkretno kriv i zasto, kada je sve bilo u redu sa Firefox 1.0.7.

Znam da se npr. svima resetuje racunar kada im je u Kaspersky Real Time protection podesavanjima, pod tablom network stiklirano "Enable real-time protection against network attacks". Meni je to stiklirano i sve ide normalno. Jedino mi to pada na pamet da mozda pravi problem. Ali bilo je ukljuceno i sa Firefox 1.0.7 i nije pravilo probleme.

p.s. mala ispravka: ne Twister, Twi$ter i sl. Samo 'twister' 🙂

@NiTro: Ne bih sada ponovo da se vracam na 1.0.7...

Poslednja izmena:
Moj prijateljski savet: obriši ZAP i instaliraj Outpost Pro.

kole89 hvala za savet, ali Outpost Pro nikad vise. Koristio sam ga oko 4 meseca.
😡 Da ja svaki put kada gasim ili restartujem racunar cekam po 40-60 sekundi da on dozvoli tu operaciju. 😡 J* li mu M* 😡 Nema sansi! 😡

E ljudi, ja imam problem sa firefoxom takodje, ali drugaciji.
Naime, kada hocu da saveujem neku sliku, kliknem desnim klikom na nju, pa onda na Save Image As...
Medjutim, kada kliknem na Save Image As, uopste ne dobijem Dialog Box gde da zapamtim sliku i kako da je nazovem, vec potpuno ignorise komandu, dakle kao da uopste nisam kliknuo... 😡

Jel se nekom ovo desilo?

twister je napisao(la):
kole89 hvala za savet, ali Outpost Pro nikad vise. Koristio sam ga oko 4 meseca.
😡 Da ja svaki put kada gasim ili restartujem racunar cekam po 40-60 sekundi da on dozvoli tu operaciju. 😡 J* li mu M* 😡 Nema sansi! 😡
Ja ga koristim više od 6 meseci i nikad mi se to nije desilo :trust:

@topuz
Da nije možda neka od extenzija kriva? Probaj u FireFox Safe Modu (Start-Programs-Mozilla Firefox-Firefox 1.5 (Safe Mode)).

Poslednja izmena:
Hvala momci, resio sam problem. Stvar je bila u extenziji Mozilla Archive Format koja nije bila kompatibilna sa ovom verzojm Firefoxa.

Nazad
Vrh Dno