Šta je novo?

Firefox 1.06

Tako to trenutno radi kod FF-a.

Poslednja izmena:
pa nekako se ucestalo to krpljenje
otprilike pocinje da slici na ie!

Zato i kažem.. kad se dobro proširio počeli su exploiti i za njega.

1.0.6 nije security update, vec update buga u verziji 1.0.5 koji malo brljavi sa pojedinim extenzijama, zato je izdat tako brzo nakon 1.0.5

Da, delacroix je u pravu, ovo je važan update za korisnike nekih ekstenzija koje su otkazale poslušnost u 1.0.5:

Restore API compatibility for extensions and web applications that did not work in Firefox 1.0.5.

Redovan update je vrlo vazan. Mozda bi neki voleli da na svakih mesec dana dobiju update? FF iako iam rupa je i dalje daleko bolji od IE-a koji je neko uporedio gore sa njim.

Meni je 1.0.6 par puta pukao, pa sam vratio 1.0.4. On radi opet bez tih problema.

Meni pak 1.06 radi bez ikakvih problema, i kuci i u kancelariji.

Ja jos cekam verziju 2.0.Bio sam vrlo zadovoljan ranijim verzijama, cak sam i jedno vreme koristio FF, ali sada polako prelazi u razocarenje.

@ kUdtiHaEX
Stoji sve to, ali i dalje ostaje cinjenica da mogu malo da srede nacin update-a. Mislim, nema problema ukoliko neko ima brzi link, ali ja na dial-upu pomalo oklevam da svaki put skidam novu verziju. BTW, 1.0.4 i dalje radi savrseno:).

P.S. Jel' zna neko da li imaju u planu "modernizaciju" nacina apdejtovanja:)

Yup, u 1.5 verziji će imati "moderniji" update :) (skidaće samo zakrpu (kao IE), a ne celu novu verziju).

Krpa na zakrpu ponekad moze da da gori rezultat nego instalacija sveze verzije sa ukljucenim zakrpama. Slazem se da treba da srede taj update jer ovo je zaista zamorno.

Wolfman je napisao(la):
Ja jos cekam verziju 2.0.Bio sam vrlo zadovoljan ranijim verzijama, cak sam i jedno vreme koristio FF, ali sada polako prelazi u razocarenje.

I meni je verzija 1.06 pocela ucestalo da puca.
Ovo postaje dosta nezgodno kada otvorim vise tabova i onda ceo program pukne.

Takodje se sve vise razocaravam FireFox-om

Jel zna neko da li treba da se stavi da stalno check-ira da li je default browser? Ne znam ali mi se cini da se sporo pali (mozda je do tog check-iranja?). I kako treba da ostavim podesavanja za konekciju? Da li da stavim direct connection to the internet ili automatic detect proxy settings for this network? U pitanju je SBB 256 flat.

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Nadam se da nije offtopic :( ali imam jedan problem sa FF odnedavno i uzasno me nervira, naime odjednom iz nepoznatog razloga je prestao da mi radi quick search, odnosno kada nesto unesem u search (Ctrl+K) i pritisnem enter ( a hocu da koristim google kao pretrazivac) uvek mi otvara (http://www.ask.co.uk/?qsrc=999&siteid=41409517&q=) tj Ask Jeeves, i to mi se desava kada unesem adresu u address bar i pritisnem enter. Ne mogu da nadjem gde se s**nje uglavilo, pa ako neko zna nek pomaze :wall:
P.S. Ne pomaze instalacija novih verzija

Da li je normalno da kada po paljenju/restartu kompa prvi put otvaram FireFox, dosta dugo ulazi (oko 8sec). Nisam tacno merio ali mi se tako otprilike cini. Imam NOD32 i Microsoft AntiSpyWare (mada ne mislim da je zbog toga) i ukljuceno mi je da pri paljenju svaki put FireFox check-ira da li je default browser, i ukljucena mi je default pocetna stranica. Mada probao sam da iskljucim to check-iranje i opet isto. :( Kada ulazi, nije samo da ceka, vec hdd stvarno nesto drlja. To se sam desava kod ove aplikacije i samo prvi put dok je ne iskesira. Sve ostale aplikacije otvara izuzetno brzo i ako se po prvi put otvaraju.

Poslednja izmena:
Meni je FF 1.04 "pojeo" Favorite...Jednostavno kad sam ga upalio jedan dan sve je resetovao na default....izgleda...a nestalo je i gomila favorita....E hteo sam toj lisici da zapalim rep da gori.. :mad: :D Sva sreca pa sam imao negde sachuvane iz IE-a ..ali neki su zauvek izgubljeni. Bedak.

ja sam zadovoljan FF-om, i na poslu i kuci,

pozz.

biker je napisao(la):
Nadam se da nije offtopic :( ali imam jedan problem sa FF odnedavno i uzasno me nervira, naime odjednom iz nepoznatog razloga je prestao da mi radi quick search, odnosno kada nesto unesem u search (Ctrl+K) i pritisnem enter ( a hocu da koristim google kao pretrazivac) uvek mi otvara (http://www.ask.co.uk/?qsrc=999&siteid=41409517&q=) tj Ask Jeeves, i to mi se desava kada unesem adresu u address bar i pritisnem enter. Ne mogu da nadjem gde se s**nje uglavilo, pa ako neko zna nek pomaze :wall:
P.S. Ne pomaze instalacija novih verzija
http://www.mozilla.org/support/firefox/tips#beh_search

eh proveravanje da li je deault browser nema ni najminimalniji uticaj na brzinu paljenja... FF 1.0 se 'prirodno' sporo pali. FF 1.5 alpha 2 se osetno brzhe pali.

Meni treba mnoooogo dok se upali FFox, jer imam x ekstenzija, poceo je da izgleda kao operativni sistem, cak sam i PONG i MINES igre stavio :D Do sada ffox na 1.0.6. mi je pukao samo jedanput, dok se prosle verzije non-stop pucale. Srecom pa imao sam session saver :banana:

Jel postoji neka fora kako da ff zapamti otvorene tabove i pri ponovnom aktiviranju da ih otvori......tu mislim na restart masine i samog browsera.....ovako nesto sam koristio za ie.

biker, treba ti session saver ekstenzija koja radi upravo to.
A i spasava te ako ti ff pukne, sto se sa 1.06 desava cesto. :(

Da li neko zna zasto kod linkova koji su mi u bookmark-u nemam ikonice, a kod druga isti sajtovi imaju neku ikoncu? Sada mi se tek pojavila ikonica za forum double-bubble.

Poslednja izmena:
Gidra85 je napisao(la):
Da li je normalno da kada po paljenju/restartu kompa prvi put otvaram FireFox, dosta dugo ulazi (oko 8sec). Nisam tacno merio ali mi se tako otprilike cini. Imam NOD32 i Microsoft AntiSpyWare (mada ne mislim da je zbog toga) i ukljuceno mi je da pri paljenju svaki put FireFox check-ira da li je default browser, i ukljucena mi je default pocetna stranica. Mada probao sam da iskljucim to check-iranje i opet isto. :( Kada ulazi, nije samo da ceka, vec hdd stvarno nesto drlja. To se sam desava kod ove aplikacije i samo prvi put dok je ne iskesira. Sve ostale aplikacije otvara izuzetno brzo i ako se po prvi put otvaraju.

Meni se to cesto desava. Mislim da je do antivirusa, jer kad disablujem Kasperskog, FF se digne k'o iz cuga...

Sasha je napisao(la):
biker, treba ti session saver ekstenzija koja radi upravo to.
A i spasava te ako ti ff pukne, sto se sa 1.06 desava cesto. :(

E to sam trazio :banana:

Thnx

Vrh Dno