Šta je novo?

FireFox 1.0 Final <<<download>>>

Jel to provereno ili si skapirao po nazivu fajla?

Na forumu nema nishta, a ovaj link referishe na nightly...

Mada je to nightly od prethodne noci, mozda se i ne razlikuje od public 1.0 verzije...svejedno sad cu da ga probam.

Ma to je nightly build, cekamo zvanican link na mozilla.org :)

Tu nece biti neke velike razlike, izmedju te dve verzije, ako uopshte i bude...

p.s. Sad ce zli jezici da kazu: " Eto ZoNi istrchao, samo da bude prvi, nije ni video da je to
nightly".... ;)

Septimus je napisao(la):
Tu nece biti neke velike razlike, izmedju te dve verzije, ako uopshte i bude...

p.s. Sad ce zli jezici da kazu: " Eto ZoNi istrchao, samo da bude prvi, nije ni video da je to
nightly".... ;)
Haha
Nadam se samo da ce kesiranje da poboljsaju posto je trenutno ocaj..

Broz je napisao(la):
Cekaj pa to je isti onaj kao sto je dao link zoni?! (4.68MB)
Pa u odnosu na Zonijev nightly ima promene za ispravljena tri minorna buga. ;)

E bre, ne zezajte, koji da skidam?! :D

Voodoo_NBGD je napisao(la):
nije, zonijev se zove firefox-1.0.en-US.win32.installer.exe a ovaj Firefox Setup 1.0.exe :)

ma moze da se zove i brozfox.exe ali poenta je u tome da je velicina oba fajla ista...

Slabo šta od ekstenzija je upotrebljivo u ovoj novoj verziji. Zato preporučujem da se prvo informišete koje su ekstenzije updateovane za ovu verziju pa ako možete bez njih, instalirajte.

ocekivao sam nesto WOW ali ipak ostajem pri operi

Meni se Firefox 1.0 ponasa isto kao 0.9.3, ali kad sam ga vec skinuo... :)

Evo nekih otisaka :) :

* Malo su promenili ikonicu (majke im ga :D , ona stara je bila bolja)
* Ako nedostaje neki plugin, recimo Flash, sada se lepo iznad "radnog dela" pojavi obavestenje
* Find vise ne funkcionise preko dijaloga nego preko search bara u dnu prozora (mozda malo teze za navikavanje, ali radi dobro)
* Kompletan spisak mouse gestura u helpu (mozda je bilo i ranije, ali nisam primetio)
* Bolje organizovani config dijalog, nema nista na listi za "automatsko otvaranje" (sto je po meni bolje)

Eve ga pri problem :)

Dakle kada se surfuje i otvorite puno tabova npr oko 10 i ocete da ih zatvarate srednjim dugmetom misa (tockic) on uzme i zatvori 1-3 taba onako random.... a kada kliknem desni klik pa close tab on zatvori samo 1 ko sto bi trbalo. A posto ja mnogo volim da zatvaram tockicem el ima ovome leka?

Kod mene nisam primetio neshto slichno, iako imam u proseku 15-20 tabova....

Hmm... jel se jos nekom desava da je slovo g, zamenjeno sa slovom q? Npr. na glavnoj strani foruma benchmarka pise - Bench Clubbinq, Overclockinq, Konfiquracije... :)
Edit: Evo primetio sam da se ova zamena javlja samo u tekstovima koji predstavljaju link - znaci u ovom threadu mi pise h**p://mozilla.orq/..., medjutim link funkcionise sasvim ok --> prebaci me na mozilla.org

Poslednja izmena:
Vec par nedelja se zezam sa jednom od verzija 1.0 Firefox-a i jedino sto mogu da zamerim je da ima problema sa pamcenjem password-a za neke forume ,sto zna opasno da iritira. Plus fale neke opcije. Nesto sam skeptican, al' videcu jos malo.

program je vec sada extra, mada nema nista sto bi ga cinilo boljim od opere. ono
sto je sjajno su extenzije za blokadu flash animacija i reklama ( ad-block ).

Mnogo bolje barata sa cache-om. To je bila moja glavna zamerka u ranijim verzijama.
Ne mogu da pristupim njihovom sajtu da poskidam neke ekstenzije koje su nekompatibilne . Verovatno je zagušen zbog skidanja ove nove verzije.

Pretpostavljam da je i dalje isto onako resource-hungry kao i prije? Za pola sata sufranja pojede RAM-a koliko i WinXP+KAV+Outpost :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno