Šta je novo?

FireFox 0.9

Kud nestase account-i?

Kakvi accounti?..Mislis profiles?

Kod mene sve OK..do sada

Naravno; kod mene nema opcije za kreiranje vise profila, nije je bilo ni u RC3...

Poslednja izmena:
da li se i vama desava da vam linkovi cesto pogube one favicon slicice ispred, u bukmarokovima, ili da se te slicice pomesaju?

0.9.1 mi puca, a mozilla 1.7 ne...

Iguana je napisao(la):
da li se i vama desava da vam linkovi cesto pogube one favicon slicice ispred, u bukmarokovima, ili da se te slicice pomesaju?
Ma to se meni oduvek dogadja u IE-u...

silverglider je napisao(la):
0.9.1 mi puca, a mozilla 1.7 ne...
Mozila rula! Ne secam se kada je poslednji put pukla. Ima neke sitne bugove ali nista strasno. Jedino zeza pisanje postova (bas sada) - polje za unos texta je presiroko pa su oni smajliji sa desne strane ispali iz tabele.

Lukija je napisao(la):
Mozila rula! Ne secam se kada je poslednji put pukla. Ima neke sitne bugove ali nista strasno. Jedino zeza pisanje postova (bas sada) - polje za unos texta je presiroko pa su oni smajliji sa desne strane ispali iz tabele.

Meni to ne radi uopste. Mozda ima veze sa rezolucijom koja se koristi?

Kad rekoh da mi 0.9.1 puca, da budem konkretniji (i to tamo gde mi 0.8 nije):
- pustanje qucktime ili realaudio streaminga radi, ali cesto pri kraju streama pukne (traileri, sta da radim 🙂 )
- hoce iz cista mira da zvizne uz "access violation" (ocigledno pristup pointeru ili objektu koji nije inicijalizovan) -> primetio sam da se desava malo redje ako se ne koriste teme, nego ona njegova defaultna

Mozilla 1.6 i 1.7 rade kao satic (i sa temama i sa streamovim - potpuno isti codeci). Lepo custom install, pa se poizbacuju svi dodaci i vozi Mishko...

I kod mene se pojavljuje skroler na desno kod advanced reply. tj. ikonice beze u desnu stranu... rezolucija 1024x768...

Postoji jos jedan bug kada se otvori download diajlog, OK i Cancel malo "ispadnu". Nista strasno.

Prilozi

• save_dlg.gif
    save_dlg.gif
    8.7 KB · Pregleda: 104
Meni to ne radi uopste. Mozda ima veze sa rezolucijom koja se koristi?

Ima! Mora da bude bar 1280 pix horizontalno da bi lepo stalo. BTW, ako se koristi Benchmark Blue tema ne vidi se tek Smilies (beo tekst na beloj pozadini).

Dede probaj ovo Silvere :bottle: :

u newreply.php pronadji ovo :

<td class="panelsurround" align="center">
<div class="panel">
<div style="width: 640px;" align="left">

i tamo gde pise <div class="panel"> stavi <div class="panel" align="left"> trebalo bi da radi i sa Mozillom i IE (probao sam u 1024x768).

Da, pazi kad nisam primetio - em koristim 1280x960 u kojoj se to ne pojavljuje, em koristim uvek QuickReply polje...

Radi :-devil-:

Btw, ne ide ovako, nego preko templejta, jer koristi varijable zbog raznih tema i slicno...

Vazno je da si se ti snasao 😀

Silver...ovo radi, bash si majstor svog zanata :d

koja je razlika izmedju .exe i .zip varijante ( koja je vecca, ~6MB, btw)?

pozdrav

Nikakva...ova ima installer i pakovana je bolje(7zip, mislim), ovu zipovanu samo raspakujesh..

Da bi dobili rounded Adress bar ( i Google bar ) u FireFox-u,
napravite userChrome.css file na sledeci nachin:

1. Napraviti userChrome.css file sledeceg sadrzaja:

*Rounded-corner bars - much,much cleaner codes*/
/*Also for the Googlebar extension*/

#urlbar-container,
#urlbar,
#search-container,
#search-bar,
#search-textbox,
#googlebarCriteria{
background: transparent url(bar.png) no-repeat center left !important;
color: #000 !important;
}

#urlbar-container,
#search-container,
#search-textbox{
height: 22px !important;
padding: 0 !important;
margin: 1px !important;
}

#urlbar,
#search-bar,
#googlebarCriteria{
background-position: right !important;
-moz-appearance: none !important;
border: 0 !important;
margin: 0 !important;
padding: 0 !important;
height: 22px !important;
}

#page-proxy-deck{
margin: 3px 0 3px 6px !important;
}

#search-proxy-button{
margin-left: -4px !important;
margin-right: 2px !important;
}

#urlbar > .autocomplete-history-dropmarker,
#urlbar:hover > .autocomplete-history-dropmarker,
#urlbar[focused="true"] > .autocomplete-history-dropmarker,
#urlbar > .autocomplete-history-dropmarker:hover,
#urlbar > .autocomplete-history-dropmarker:active,
#urlbar > .autocomplete-history-dropmarker:hover:active,
#urlbar > .autocomplete-history-dropmarker:focus,
#urlbar > .autocomplete-history-dropmarker[open="true"],
#googlebarCriteria .menulist-dropmarker,
#googlebarCriteria:hover > .menulist-dropmarker,
#googlebarCriteria .menulist-dropmarker:hover,
#googlebarCriteria .menulist-dropmarker:hover:active{
-moz-appearance: none !important;
padding: 2px !important;
border: 0 !important;
background-color: transparent !important;
background-image: none !important;
}

#urlbar .textbox-input-box,
#search-bar .textbox-input-box,
#googlebarCriteria .textbox-input-box{
background: transparent url(barmid.png) repeat-x !important;
}

#urlbar .textbox-input-box {
padding: 1px 3px !important;
}

#search-bar .textbox-input-box {
margin-right: 10px !important;
margin-left: 10px !important;
}

#googlebarCriteria .textbox-input-box{
margin-left: 10px !important;
}

html|*.menulist-editable-input {
background-image: none !important;
}

2. Downloadovati slichke i snimiti ih u folder gde se nalazi userChrome.css:

- http://phoenity.com/temp/bar.png
- http://phoenity.com/temp/barmid.png

Napomena: userChrome.css ne postoji vec ga kreirajte u notepadu i snimite otprilike u:
c:\Documents and Settings\.......\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\default.09s\chrome\
folder...

p.s. za slichne i ostale stvari mozete pogledati:

http://forums.mozillazine.org/index.php?sid=4d9e927497a899a1feecf8af4a55c5bf

Da, pazi kad nisam primetio - em koristim 1280x960 u kojoj se to ne pojavljuje, em koristim uvek QuickReply polje...

Silva Glajda :d , proveri i editpost.php i sve sto ide uz njega, jer pravi isti problem kao i kod reply-a.

Poslednja izmena:
"A series of highly publicized security vulnerabilities found in Microsoft's Internet Explorer Web browser may be having an effect on the browser's market share, according to data compiled by WebSideStory, a San Diego Web metrics company. Over the last month, Internet Explorer's share of the browser market dropped by 1 percent, the first noticeable decline since WebSideStory began tracking the browser market in late 1999."

A loss of 1 percent of the market may not mean much to Microsoft, but it translates into a large growth, proportionately, in the number of users running Mozilla and Netscape-based browsers. Mozilla and Netscape's combined market share has increased by 26 percent, rising from 3.21 percent of the market in June to 4.05 percent in July,

Downloads of the Mozilla Foundation's Firefox browser have been increasing since version 0.8 of Firefox was released in February, said Mozilla spokesman Bart Decrem, but the open source project saw a major spike in downloads at the end of June, following reports of the so-called Download.Ject vulnerability in Internet Explorer that could allow attackers to trick users into loading insecure content.

"What we noticed after the security stories broke on June 28 was that the daily download volume doubled," said Decrem, who said that the number of Mozilla downloads then hit 200,000 copies per day.

mene zanima kako namestiti firefox da otvara SVAKI link u novom tabu a ne da zbog nekih dobijam novi window, a da resenje ne ukljuchuje srednje dugme

Nazad
Vrh Dno