Šta je novo?

Firefox: Čuvanje stanja tabova (bez reloadovanja)

Go-R4n

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2005
Poena
620
Postoji li neki način da kada zatvorim firefox sa gomilom tabova, da mi pri sledećem startovanju prikaže njihovo stanje pre poslednjeg zatvaranja?
Dakle ne želim da mi se 20+ tabova svaki put reloaduje kada restartujem firefox već da se otvori njihovo poslednje stanje kao da radim u offline modu.

Није неки одговор, али морао сам:)
Инсталирај Оперу, тамо тако ради без икаквих подешавања:)

Znam da može u operi ali ona nema gomilu ekstenzija koje koristim u firefox-u.

Mora da postoji neki add-on za ovo sto meni treba?

Ne jedina mogucnos je da se tabovi ucitavaju opet!!!

Postoji li neki način da kada zatvorim firefox sa gomilom tabova, da mi pri sledećem startovanju prikaže njihovo stanje pre poslednjeg zatvaranja?
Dakle ne želim da mi se 20+ tabova svaki put reloaduje kada restartujem firefox već da se otvori njihovo poslednje stanje kao da radim u offline modu.

Ako sam dobro razumeo neces da ti otvori kao da si ugasio na "Save and Quit" nego ono sto ti hoces onda GChrome ima tu varijantu, kad ga upalis ides na History pa chekiras samo strane koje hoces da browser Restore.

Po meni, ta opcija bi trebala da je apsolutno moguca. U tom slucaju bi browser jednostavno iz cache-a izvadio one stranice koje ima, ne bi opet ucitavao sadrzaj.

Sad, kako to uraditi, nemam pojma :)

@nebabgd: Ne, hoću da mi se otvore svi tabovi koji su mi bili aktivni pre poslednjeg zatvaranja firefox-a ali neću da čekam da mi se reloaduju i troše bandwith (što može da potraje), nego kao u operi, da mi se otvore kao da sam minimizovao browser...

Pošto ne znam da li sam dobro objasio, pogledajte samo kako opera radi kada se zatvori pa ponovo upali sa više tabova.

da sad sam shvatio o cemu je rec, kao da si npr.ostavio odredjene tabove otvorene i stavio komp u sleep mod (ili kao sto kazes minimizovao), znaci da ih ne reload ponovo vec da ostanu kako jesu.

i ja mislim da je moguce ali nazalost ne znam kako

javicu ako uspe par eksperimenata u Firefofoxu :)

@ Go-R4n:
odakle ti da to moze u operi? meni ih ponovo reloaduje u njoj...

Мени тако у Опери ради одувек. Само Flash садржај и слично се учитава поново.

@operic: U pravu si, i Opera reloaduje ali ona to toliko brzo uradi da izgleda kao da je 80% sadrzaja vec imala sacuvano (verovatno i jeste), tj. kao da je reloadovala samo 20% sadrzaja. Govorim o situaciji sa vise tabova.
Firefox svaki put kada se ukljuci ucitava tabove kao da "nikad za njih cuo nije".

Inace tek sad videh da sam greskom u pogresnom podforumu postavio temu.
Prebacujte ako smeta u "Windows aplikativni softver".

Mislim da sam otkrio problem kod mog firefox-a odnosto zasto je bio tako spor::bottle:

:eyebrows:

Sad sam offline storage stavio na 100 i sada je ZNATNO brze otvaranje, cak i u rangu sa operom :d

@xphrea: Ranije sam probao i znam da nije moglo a sada kada instaliram tab mix plus, u prozoru session se pojavi ovo:

Dakle sve je prazno, ne znam koji mu je djavo.

Kod mene je ovako:
attachment.php

Kada si instalirao tabmixplus, da li si imao mogucnost za build in session restore feature (ako se dobro secam)?
pogledaj ovde:
https://wiki.mozilla.org/Session_Restore

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    44.9 KB · Pregleda: 60
xphreak: Evo uspeo sam da vratim u zivot taj session prozor. Ali kod tebe koliko vidim na slici je stiklirano "Use firefox built-in Session Restore feature", to znaci da ti ne koristis session restore od tab mix plus-a nego od firefox-a. Primeti da kad ga odstikliras, pojave ti se dodatna podesavanja koja ima tab mix.

postavis work offline pre nego sto ugasis ff?

To meni nije radilo verovatno zbog offline storage-a, a otkako sam stavio storage na 100, kod mene nema razlike da li se ide na work offline ili bez njega. Tabovi se reloaduju istim brzinama.

Poslednja izmena:
xphreak: Evo uspeo sam da vratim u zivot taj session prozor. Ali kod tebe koliko vidim na slici je stiklirano "Use firefox built-in Session Restore feature", to znaci da ti ne koristis session restore od tab mix plus-a nego od firefox-a. Primeti da kad ga odstikliras, pojave ti se dodatna podesavanja koja ima tab mix.

Radi i tabmixplus (sad sam testirao) ...
Kod mene imam ova podesavanja:

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    42 KB · Pregleda: 22
  • Untitled2.png
    Untitled2.png
    35.7 KB · Pregleda: 22
Znam radi, ali ne radi nista bolje od samog firefox-a , bar ja nisam primetio neko poboljsanje.

Nazad
Vrh Dno