Šta je novo?

Firebird vs. MyIE2 :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
I da i ne. Objasni kako Firebird brze otvara stranice od IE6.
Firebird nisam probao, ali IE 6 (čist), Opera 7.22, Mozilla 1.5 otvaraju istu stranu za isto vreme (www.imdb.com ~35±2s naravno sa praznim kešom)

jddipqd je napisao(la):
...

Firebird nisam probao, ali IE 6 (čist), Opera 7.22, Mozilla 1.5 otvaraju istu stranu za isto vreme (www.imdb.com ~35±2s naravno sa praznim kešom)
Merio sam brzinu otvaranja iste stranice preko tri browser-a (Mozilla 0.7 MyIE2 0.9.10 i Opera 7.23) .Pre testiranja sve je bilo obrisano, cache, cookies. Ovo sam testirao preko kablovske veze (I-KOM) 128 kbs koja je manje podlozna varijacijama u protoku makar na krace vreme. Rezultat je sledeci:
Opera i Mozilla otvaraju stranicu gotovo trenutno (u prvoj sekundi nakon klika). Imam utisak da Opera nesto brze ucitava slike. Razlika je minimalna. MyIE2 nakon klika 4-5 sekundi nista ne ucitava i onda ucita celu stranicu. Ucitavanje slika je gotovo isto kao kod Mozille i Opere.
Takodje Mozilla i Opera primetno brze ucitavaju stranicu koja je kesirana u odnosu na MyIE2. Ovo kasnjenje ucitavanja preko MyIE2 je primetno na svim stranicama. Nameravam da precizno izmerim brzinu ucitavanja neke vece stranice sa puno grafike jer ova je bila teska oko 150 KB.
Zanimljivo je zapazanje da Mozilla primetno brze otvara stranice Benchmarka u odnosu na Operu dok je u slucaju Elitsecurity-ja obrnuto. Od ova tri browsera najmanje sam koristio Firebird. Nisam nasao plug-in za gasenje grafike i flash-a, nesto slicno download control u MyIE2. Sigurno postoji medju onih 150 na sajtu ali me mrzelo da trazim. Ako neko zna koji je to plug-in molio bih da napise.
Pozdrav svima.

E pa momci izasao je novi Firebird i pogodite sta je novo, ne zove se vise Firebird nego Firefox, razlog: protesti od strane kreatora Firebird baze podataka. Evo link za download.

pre sat vremena se josh uvek zvao Firebird :eye:

evo ja sam isto malo testirao IE6 engine sa myIE2 giu-jem, i ovaj novi Fire Fox.

FireFox-u nedostaje dosta opcija koje ima MyIE2, nasuprot onome sto je, cini mi se Drapin rekao.

Sam engine renderovanja i prikazivanja strana je i dalje bolji kod IE, evo uporedjivao sam bas na ovom forumu. Ako zelite okacicu i screenove ali kasnije, posto nisam kuci sada pa mi je konekcija malo slabija.

IE nema zastoja u otvaranju bilo kojih slika kao sto ste rekli, vec kod mene tako radi mozilla. Jednostavno, kao da posalje zahtev za svaku sliku nakon sto je prethodna ucitana, dok, cini mi se IE to radi drugacije...

Ja sam se ipak odlucio za ostanak na myIE+IE6 kombinaciji, tako mi je ipak najlepse (ne koristim nikakv skin vec obican Win2000 default look)

Verzija 0.8 ( i to od MozFJ-a ) je veoma dobra..

Primecuje se znatno brze uchitavanje i veoma stabilan rada sa pluginovima ( flash, TBE,)

Takodje i offline konachno radi perfektno...

Sve u svemu :happy: :happy: :happy:

Izgleda da im je puk'o hosting, pa sada hoce pare....

I to pukao, a svi hoce da skinu novo FireFox 0.8 miracle.. :boom:

Firefox je stvarno mnogo dobar! Iskreno nisam aktivno koristio netscape jos od 4.x verzija, a u medjuvremenu sam probao svasta operu, mozillu, na linuxu i konqueror, ma svasta, ali me nista nije ovako prijatno iznenadilo kao firefox. Mislim da ce biti dovidjenja explorer.

septimus: oni su ipak neprofitna fondacija i kao i sve druge fondacije zavise od priloga, nedavno je wikipedia trazila 30k$ za kupovinu novog servera, novac je skupljen za 3 dana, cak je bilo i viska
Miroslav: FireFox je zamisljen kao jednostavan browser preko kojeg mogu da se dodaju ekstenzije, zato je u startu siromasniji od MyIE ali postoji preko 150 ekstenzija za njega, gore negde sam dao link ka spisku ekstenzija, pa ti potrazi medju njima sta ti nedostaje. Meni bas to i odgovara, nisam zatrpan opcijama koje mi ne trebaju (ko je rekao Galeon) vec mogu da dodam sve sto mi stvarno treba.

Ja sam zadovoljan novim dodatcima koji idu uz FFox ( prvenstveno mislim na Work offline). Stabilnost je kod FBird bila odlična, tako da ne sumnjam u FFox. Preporuka, obavezno probati.

probao sam par dana firefox i ostajem na operi - u 3mb ima i browser i mail (upalim ie ako mi bash treba java, a ne treba mi osim za winupdate koji ionako mora preko ie)..

vudu_dva je napisao(la):
probao sam par dana firefox i ostajem na operi - u 3mb ima i browser i mail (upalim ie ako mi bash treba java, a ne treba mi osim za winupdate koji ionako mora preko ie)..
A što ne instaliraš sunovu javu? Pa ja ni na IE ne koristim majkrosoftovu...

vudu_dva je napisao(la):
Instalirao sam Firefox i prvi utisci su bili vise nego zadovoljavajuci. Vecinu stranica je otvarala makar malo brze od Opere. U nameri da to bude moj buduci browser, instalirao sam brdo ekstenzija i nakon toga puno je usporio. Sada cu morati malo da eksperimentisem jer bez tih dodataka Firebox je dosta tanak.

Meni se ubedljivo najvise dopada Net Captor.
Jel neko uporedjivao NetCAptor i MyIE da kaze sta je bolje a sta ne.

Kod Captora mi se dopadaju:

1. Aliasi (jedno slovo otvara definisanu stranu)
2. Prikazuje zelenom bojom koja se stranica koliko otvorila
3. SHIFT + ENTER definises da dopunjuje co.yu
4. Dupli klik zatvara stranu koji ne zelis
5. Nova strana se sa SHIFT otvara u pozadini
.
.
.

Sta ima MyIE sto Captor nema ?
Ovim Mozilama fale te stvari. Narocito me nervira sto novi tab postaje aktivan, nema aliasa ...

Firebird koristim klot, bez extenzija...Shto mislim da je sasvim dovoljno...
Istina je da se, dodushe jedva primetno, uspori kada se "ubudzi" vishe njih, ali ipak je tek verzija 0.8.

Obzirom da je napredak iz .7 u .8 po pitanju brzine podizanja veoma velik, ne sumnjam da ce finalna verzija Firefox(bird) browsera biti i vishe nego optimizovana....

grozdo, novi tab otvarash u pozadini drzheci prilikom kliktanja shift+ctrl (opera) ili ctrl (firefox)..

Koristio sam dosta dugo MyIE2 i citajuci sve diskusije na ovom forumu resih da probam Firefox. Ono sto mogu da kazem posle kraceg koriscenja je da je jedina stvar koja mi stvarno nedostaje sa MyIE2 je Alias funkcija. To je ono da na primer ukucam samo slovo B i opalim Enter i otvori mi se Bencmark sajt. Trazio sam ekstenzije za Firefox koje bi ovo odradile, ali ih nisam nasao. Ako neko zna resenje neka javi.

nema potreba za ekstenzijama. Svaki bookmark u Firefoxu ima opciju Keyword.

i ja sam batalio MyIE2 i prešao sasvim na FireFox... Može u potpunosti da se svede na korisničkni nivo MyIE2 (tj Maxthona), čak i više od toga uz nedostatak brojnih suvišnih stvari...

Sem toga, to NIJE šuplji IE, gladan neoganičene količine zakrpa koje moraš da skidaš iz dana u dan... Uz to, FireFox je znatno bolje snalazi sa underground sajtovima koji bi IE napunili svim i svačim bez neke dodatne zaštite... Takođe bolje sarađuje sa download managerima... Do sad sam pljuvao download managere, a u stvari ih je IE hranio pogrešnim linkovima kad krenu da skidaju neku ASP ili PHP stranu, sa Firefox-om se to ne dešava, sve radi ko sat! Prema tome, svaka preporuka, IE (odnosno Maxthon) nisam pokrenuo nijedanput, sigurno mesec i kusur, i apsolutno mi ne fali, a svojevremeno sam se kleo u MyIE2... :D

Jel postoji neki plug-in u Firefox-u koji će da isključuje učitavanja slika i flash-a kao što je download control u MyIE2? Tražio sam u ekstenzijama ali nisam našao.

nidza je napisao(la):
Sem toga, to NIJE šuplji IE, gladan neoganičene količine zakrpa koje moraš da skidaš iz dana u dan
hehe... da, da - za IE je zaista potrebno skidati zakrpe veoma cesto, ali su one relativno male... s druge strane, FFox izlazi nova verzija (hm - zakrpe?) skoro svaki drugi dan, i svaki put treba skidati po 5-10MB...

FireFox je beta, IE je verzija 6...Samo toliko o tome.

Gagast: pa imash po defaultu opciju za "neuchitavanje" slika. Za flash, neznam...Mozda da iskljuchis (izbrishesh) flash iz direktorijuma "plugins" ?

Znam to je u options/web features ali meni treba jedno dugme na toolbaru čijim se uključivanjem/isključivanjem reguliše učitavanje grafike. Nešto kao download control u MyIE2. Ne mogu da verujem da pored toliko ekstenzija nema ovo vrlo korisno rešenje. Znači da bih učitao slike (pošto sam isključio da mi po defaultu učitava) treba mi četiri klika. U Operi je to sjajno urađeno. Postoji jedno dugme na toolbaru sa tri mogućnosti da uopšte ne učitava grafiku, da učitava samo grafiku iz keša i da učitava grafiku na webu.

Mislim da to moze da se izvede, ali morao bi malo da "kodujesh", znachi nije bash elegantno...Poseti mozillazine forume pa pogledaj kako se prave prechice za pojedine funkcije..(mislim da sam video tamo)

Mogucnost koja ti je potrebna, a i mnogo vise, ima Tab Browser Extensions, koji mozes download-ovati sa sledece adrese: http://texturizer.net/firefox/extensions/. Preporucujem ti i FlashBlock, koji ce sve Flash animacije zameniti dugmetom koje treba da pritisnes ako zelis da vidis animaciju, kao i nezaobilazni AdBlock za brzo i efikasno uklanjanje reklama.

Gagast: pa gde si ti trazio, chovek lepo sve naveo (potpuno sam zaboravio da to radi TBE, jer ga ne koristim, cini mi se da smara browser).

Nažalost iz ovakvog objašnjenja nisam mogao da zaključim da taj plug in može da radi ovo što mi treba. Baš ti hvala.

Tabbrowser Extensions
by Shimoda Hiroshi
Version: 1.10.2004071201
File Size: 218 KB
Updated: 2004-07-12

Add-on package for extending operations of tabbed browsing, for example tabs become reorderable by drag and drop.
Install | Visit Homepage

Nazad
Vrh Dno