Ajde i ja malo da hvalim S6500 😀
Uzeo sam ga posle dugog razmisljanja i citanja testova. Bilo je tu i drugih kandidata, ali kada sam video fotke koje je Nebojsa Milovanovic napravio u testu za jednu nasu firmu, tu je pala konacna odluka.
Sprava je mnogo mocna, ima izuzetnu opticku i senzorsku snagu. Do sada najbolji aparat koji sam probao a da nije DSLR. RAW je savrsena stvar sa njime se mogu dobiti fotke neverovatne rezolucije i detalja. Probao sam ga iz ruke jedne noci u polumraku ispod Tasa i ostao zapanjen sta se sve moze uraditi njime. Slikao sam u RAW-u i nakon malo obrade i prebacivanja u TIF video sam detalje koji se gube na svim drugim ne-DSLR aparatima. Tako nesto sa drugim aparatim se moze dobiti samo sa stativa ili tvrde podloge. Njegovih "samo" 6MP daju sliku izuzetne ostrine (rezolucije u klasi aparata od skoro 8MP!). Senzor je toliko superioran pri visokim ISO 800, 1600 vrednostima, da dize pricu za celu dimenziju. Sirina i duzina objektiva (28-300) izuzetno prija. Dopada mi se rucni zoom, jako ubrzava ceo apatat i stedi baterije 😀. Pregled slika nije tako spor kao sto se prica, ne mozete ocekivati puno bolje od aparata koji kosta 275e. Poklopac za baterije se ne otvara lako, kao sto su neki primetili, moram da se pomucim kada ih menjam (za sada). Ima on i poneku manu, da ne nabrajam sada, ali dobre osobine sve to lako potiru.
I na kraju, zena mi ne veruje da sam dao tako malo para za taj aparat... 😀:d😀