Šta je novo?

Finepix S5700 Vs S6500

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Space

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
740
Konkretne razlike u kvaliteu fotografije. Mene konkretno intresuje koji od ova dva uređaja raspolaže sa boljim senzorom (činimi se da je kod S5700 CCD, a kod S6500 super CCD), tj. koji je bolji za slikanje sitnijih predmenta. Sa druge strane bitan mi je i vido zapis, stoga svaki znači mi mnogo.

mada...kazu da je 5600 bolji od 5700 jer ima fuji sensor u sebi a 5700 navodno sony koji je losiji.vidim da se opet 5600 pojavio u prodaji i skuplji je za nekih 10tak e, ali je 6500 svako bolji od oba samo je pitanje za sta ce ti i da li znas da ga (is)koristis. ja i da imam te pare ne bih ga pazario jer ne znam sta bi s njim, igrao sam se s njim malo kod sebe u prodavnici i samo ti mogu reci da za to moras da imas "polozeno"...al uvek mozes da gakupis da se foliras i da ga pokazujes 🙂

Poslednja izmena:
Uz 6500 ces najbrze nauciti neke osnovne stvari koje moras da znas da bi "polozio" za DSLR 🙂
Uz to ima mnoogo bolji senzor, da ne kazem najbolji u svojoj cenovnoj klasi, pa i klasi iznad. +podrska za RAW. Priceless 🙂
Video zapis ne koristim ali izgleda super, pogotovo je dobra opcija sto mozes manuelno da zumiras dok snimas video..

Da ne bude sad da hvalim svoga konja, ali je najbolja kupovina trenutno. Za 275e, dobijas aparat koji gazi i one od 400e.

Razlika u ceni je minimalna a u praksi ogromna. Dodaj jos malo za nov 6500 ili uzmi polovan ima ih za te pare koliko hoces..

Poslednja izmena:
Ajde i ja malo da hvalim S6500 😀
Uzeo sam ga posle dugog razmisljanja i citanja testova. Bilo je tu i drugih kandidata, ali kada sam video fotke koje je Nebojsa Milovanovic napravio u testu za jednu nasu firmu, tu je pala konacna odluka.
Sprava je mnogo mocna, ima izuzetnu opticku i senzorsku snagu. Do sada najbolji aparat koji sam probao a da nije DSLR. RAW je savrsena stvar sa njime se mogu dobiti fotke neverovatne rezolucije i detalja. Probao sam ga iz ruke jedne noci u polumraku ispod Tasa i ostao zapanjen sta se sve moze uraditi njime. Slikao sam u RAW-u i nakon malo obrade i prebacivanja u TIF video sam detalje koji se gube na svim drugim ne-DSLR aparatima. Tako nesto sa drugim aparatim se moze dobiti samo sa stativa ili tvrde podloge. Njegovih "samo" 6MP daju sliku izuzetne ostrine (rezolucije u klasi aparata od skoro 8MP!). Senzor je toliko superioran pri visokim ISO 800, 1600 vrednostima, da dize pricu za celu dimenziju. Sirina i duzina objektiva (28-300) izuzetno prija. Dopada mi se rucni zoom, jako ubrzava ceo apatat i stedi baterije 😀. Pregled slika nije tako spor kao sto se prica, ne mozete ocekivati puno bolje od aparata koji kosta 275e. Poklopac za baterije se ne otvara lako, kao sto su neki primetili, moram da se pomucim kada ih menjam (za sada). Ima on i poneku manu, da ne nabrajam sada, ali dobre osobine sve to lako potiru.
I na kraju, zena mi ne veruje da sam dao tako malo para za taj aparat... 😀:d😀

Poklopac za baterije se ne otvara lako, kao sto su neki primetili, moram da se pomucim kada ih menjam

I kod mene ista situacija, jedva se otvara.
Prvo sam mislio da je falican primerak, posto su pisali da se vratanca lako otvaraju, ali nije tako.

Mada, otvarao sam ih tek desetak puta 😀

Sta cu kad je stedljiv 😀

Mala ispravka,
covek koji je radio test aparata zove se Nebojsa Milanovic.

PS. Izvini Nebojsa nije bilo namerno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno