Šta je novo?

finalni obracun sa torentima

dejand

Cenjen
Učlanjen(a)
20.12.2010
Poena
154
Finalni obračun sa torentima
| 02. 02. 2011. - 00:02h | Komentara: 2

Teško da će uspeti potpuno da pobede, ali borci protiv ilegalnog skidanja materijala zaštićenih autorskim pravima su zadali dva velika udarca.

Prvi je od strane američkog udruženja filmskih radnika MPAA, koji su u saradnji s organizacijom BREIN iz Holandije zatvorili 12 američkih 12 web stranica koje omogućuju nelegalnu razmenu materijala putem torenta. Pored toga, zatvorili su čak 39 sajtova koji se nalaze van teritorije SAD-a, ali spomenute organizacije nisu tačno navele o kojim sajtovima se radi.

Ovo je samo nastavak prošlogodišnje akcije gašenja torent stranica, a do sada je BREIN samo na tlu Holandije ugasio oko hiljadu takvih sajtova.

U tu borbu uključio se i Google. Naime, više nećete moći da koristite “autocomplete” i “instant search” opcije za pretraživanje torent sadržaja. Tako da kada se kucaju termini poput “Torrent” ili “RapidShare”, neće pojaviti kao predlog za pretragu.

Međutim, Google ih nije isključio iz rezultata pretrage.

Ova “cenzura” je pozdravljena od strane izdavačkih kompanija, ali je zato razbesnela predstavike “RapidShare-a”.

- Svakog dana stotine hiljada ljudi koristi naše usluge da ostvare svoje legitimne zahteve. Sa ovim Google je definitivno preterao pošto bi trebali da se vode interesima svojih korisnika, a ne nekog drugog – rekao je neimenovani predstavnik “RapidShare-a”.

Mala greška u poslednjoj izjavi

- Svakog dana stotine hiljada ljudi koristi naše usluge da ostvare svoje zahteve koji iako predstavljaju pirateriju prećutno su odobreni sa naše strane jer 95% naših usluga je zasnovano na tom vidu distribucije. Sa ovim Google je definitivno preterao pošto bi trebali da se vode interesima naših korisnika koji nam daju pare da bi skidali sa naših servera piratske sadržaje, a ne nekog drugog – rekao je neimenovani predstavnik “RapidShare-a”.

Sad je ok :)

Poslednja izmena:
^ So true.

Ovo je vrlo daleko od finalnog obračuna sa torrentima, to je jasno svakome ko zna kako funkcioniše torrent protokol.

Torrent je nemoguce zaustaviti oni ladno mogu bezbroj novih domena da naprave i da drze sajtove na vise mesta da izbegnu bilo kakvo zezanje :)

drago mi je da u google vise nece biti rezultata za torrente. redovno mi se desava da ne mogu da nadjem stranice koje trazim jer kao rezultat dobijam "trazene reci+free download" i "trazene reci+torrent".

Zato prelaze na sigurne domene, evo npr tracker koji ja najvise koristim:

iptorrents.me
iptorrents.ru

demonoid.me

Mislim (nadam se) da torrente nikada nece ugasiti :)

Torent sam po sebi nije neleglna stvar. Nelegalan je u vecini slucajeva sadrzaj koji se skida preko torenta. I zato i ne verujem da se bore protiv torent protokola nego protiv piratskog sadrzaja koji se skida na bilo koji nacin (torent, web serveri kao rapid itd.). Zabraniti torent bi bilo isto kao i zabraniti kasete ili CD-e ili DVD-ove, zato sto mogu posluziti za piraterizaciju materijala.

offshore hostinzi i domeni, kojima te snobovske američke organizacije mogu da pljunu pod prozor.

Imaš li neki link ka istim pogotovu kad je hosting u pitanju

Torent sam po sebi nije neleglna stvar. Nelegalan je u vecini slucajeva sadrzaj koji se skida preko torenta. I zato i ne verujem da se bore protiv torent protokola nego protiv piratskog sadrzaja koji se skida na bilo koji nacin (torent, web serveri kao rapid itd.). Zabraniti torent bi bilo isto kao i zabraniti kasete ili CD-e ili DVD-ove, zato sto mogu posluziti za piraterizaciju materijala.

Fenomenalno rečeno

Imaš li neki link ka istim pogotovu kad je hosting u pitanju

Nemam link, ali nije ni bitno, bitno je u kojoj je državi hosting firma i domen. Švedska, Rusija, Malezija (te tri znam na pamet, ima ih još dosta) ne poštuju te američke zakone i možeš hostovati šta hoćeš, ne može ti niko ništa.

To je jasno samo da je doći do tog hostinga, kako ih pronaći

A jel neko probao da otvori atdhe.net? Nije torrent sajt ali ima veze sa pričom.

Arena bg vec nekoliko dana down...

Access denied! Your national law may provide civil or criminal sanctions even for infringements of copyright law for non-commercial purposes

Moze li da se promeni ovaj naslov posto je bas glup. Obracunavaju se oni tako sa torrent-ima vec godinama i nista nisu postigli. Od gasenja sajtova do propagande koju uce decu u skolama. To su ti isti oni koji su se borili protiv audio i video kaseta, video rekordera, cd-ova kao i svake druge tehnologije. Ugase 100 sajtova, sutra se pojavi 1000.

Citajte malo http://torrentfreak.com/ Mozete citati takve vesti unazad do 2006 godine kada je zaziveo torrent, a mozete pratiti i najnovija desavanja na ovom polju. Ja sam jedno vreme pratio vesti svaki dan i to je da ti se zgadi sta sve rade kompanije kao RIAA, MPAA, BRAIN... i njima slicne.

^Preciznije?

^Dobro bre lasice, znam da googlam, ali zato sam ovde jer ću sigurno brže doći do rešenja... Šta hoćete da kažete*? Da mora da se unese neki proxy da bi mogao da omogućim da mi radi arenabg?

*neki ljudi ne znaju sve, zato i posećuju forume ovakvog tipa... Ako me ti uputiš na text na engleskom jeziku od nekoliko kucanih A4 stranica, ne verujem da ću bili šta stići da pročitam i naučim, kao što bih mogao jednostavnim usvajanjem znanja "s kolena, na koleno" ovde na forumu...

Hvala na wikipedia linku...

vikhiiz : ok ok
vise nacina
1)Ukuacs proxy server u googlu izbaci ti milion udjes na jedna i uneses stranicu kojoj zelis da pristupis preko proxy-a
2)Ili uneses proxy ip ( koje opet nadjes na googlu) u podesvanja browsera options netwrok proxy - ako hoces da si non stop na proxyu ili podesis samo za koji sajt hoces u opcijam da ti proxy radi ...
3) skiens neki hide ip or proxy browser
...
..
.

I onda sajt kome si pristupio ne zna da si iz Srbije vec misli da si odande odakle je proxy ip adresa.

Poslednja izmena:
Nije Arenabg down kako ti kazes, citaj malo napisao sam u temi sta je u pitanju, blokirane su IP adrese iz Srbije arenabg je ONLINE aj citaj malo pre nego sto lupis.
Hvala

OMG

Je l' komsa treba da mi prati sve sto ti pises po forumu?! :lupko:

Sto nisi napisao u ovoj temi ili bar postavio link ka tom text sto si ranije pisao u nekoj drugoj temi? :smash:

Vrh Dno