genuine je napisao(la):malo mi je sumljiv rezultat testova.... ako se radi o protoku memorije(koliko sam razumeo) ne verujem da moze da bude skoro duplo bolji od intela ( ako je ista konfiguracija) integrisani kontroler memorije samo smanjuje latencije i ne bi trebalo da puno utice na protok (bar ne ovoliko)
Ako procitas moj megatest DDR2 memorijskih modula u aktuelnom Digitalu, videces da 800MHz i ovakvi tajminzi nisu nikakav problem i za najjeftinije DDR2-533 module! Sta vise, 10 od 11 modula rade sa tRAS-om od 8, a mnogima tRCD i tRP od po 3 ne predstavlja nikakav problem! Od ukupno jedanaest pari modula, pet je radilo sa CL4! Sve u svemu DDR2-800 je postala normalna stvar cak i za nase trziste.morbius je napisao(la):Jel ja nešto tripujem ili su setovanja 4-4-4-12 izuzetno oštra za DDR2 memaru na 800 MHz? 😉
Mene interesuje kako će ovaj procesor da se ponaša sa nekim jeftinijim memorijskim modulima sa višim latencijama ili naklokovanom memorijom koja po defaultu radi na 667 MHz.
genuine je napisao(la):malo mi je sumljiv rezultat testova.... ako se radi o protoku memorije(koliko sam razumeo) ne verujem da moze da bude skoro duplo bolji od intela ( ako je ista konfiguracija) integrisani kontroler memorije samo smanjuje latencije i ne bi trebalo da puno utice na protok (bar ne ovoliko)
Nedjo je napisao(la):😉
Nakon svih onih "exluziva" koje smo citali zimuz, ja sam ostao prijatno iznenadjen videvsi ove memorijske i cache skorove!
Naravoucenije price je da nikako ne treba verovati pred-pred-premijerema! 😉
mada znali smo to jos od cuvenog primera Athlona 64 koji je na xbitu bio "prikazan" sest meseci pre zvanicnog izlaska... ali kratka je pamet covecija! 🙂
Ja kazem da ce AM2 biti sasvim ok platforma. Ovo je skroz ok, narocito za CPU na samo 2 Ghz. Sa DDR1 memorijom na 300 Mhz i 939 CPU na 2 Ghz nema sanse da izgura 8 GB/s ni u ludilu.Nedjo je napisao(la):2 GHz DualCore, DDR2-800 (CL4-4-4-12)
Meni se cini da je ovo dobro 🙂 sta vi mislite?
Koliko sam skapirao K8L ce biti upravo ono sto je Intel uradio sa Conroe-om od Yonah-a i jos ponesto, na primer shared L3 cache.ivanbo2003 je napisao(la):Ti,drfedja,ja i jos sacica ljudi je to pricala sve vreme,ali nekima je izgleda pamcenje slabo a "ljubav" prema amd-u ne bash velika :d.
Sve u svemu,ovo je druga prica od one sa ES primercima.
Sasvim ocekivano od strane AMD-a!Kad obecaju oni isporuce i ne dizu veliku galamu!Stvar je u tome da danas bash galama prodaje,a amd ima josh da uci od intela kako se to radi:d
Wishfull thinking da ce AM2 da bude "crap" mi je bilo u isto vreme i zabavno i smesno 😀.Tek sta ce biti kad izadje K8L u 65nm..
ivanbo2003 je napisao(la):Ti,drfedja,ja i jos sacica ljudi je to pricala sve vreme,ali nekima je izgleda pamcenje slabo a "ljubav" prema amd-u ne bash velika :d.
Sve u svemu,ovo je druga prica od one sa ES primercima.
Sasvim ocekivano od strane AMD-a!Kad obecaju oni isporuce i ne dizu veliku galamu!Stvar je u tome da danas bash galama prodaje,a amd ima josh da uci od intela kako se to radi:d
Wishfull thinking da ce AM2 da bude "crap" mi je bilo u isto vreme i zabavno i smesno 😀.Tek sta ce biti kad izadje K8L u 65nm..
Mislis K8L 😉delimir je napisao(la):Jos da implementiraju memorijski kontroler i eto savrsenog procesora 🙂
Mislis Victor Wang i kompanija sa Extrema :d :d :d kome superpi na AM2 ide sporije nego na AthlonuXP :dNedjo je napisao(la):Mislis K8L 😉
Poenta citavog ovog treda je bila da je slika koju su neki ugledni stranjski sajtovi kreirali potpuno iskrivljenu sliku o AM2 procesorima. A plus, sve je zabibereno Intelovom marketinskom aktivnoscu u to vreme (6-7 meseci pre konkretnog izbacivanja njihove nove perjanice na trziste).
Everest meri samo Read, Write i latency. Algoritam po kojem radi je bulja.Nedjo je napisao(la):LM, poenta je da se dogodilo ono sto je AMD i obecavao - odlicna DDR2 podrska (maksimalno iskoriscenje potencijala samog standarda).
Iluzorno je ocekivati da ce samo uvecanje BW-a, koje eto ispade na kraju, nije ne zanemarljivo, doneti drasticno ubrzanja procesoru cije je jezgro ne izmenjeno vise od tri godine.
Stavljanje AM2 u kontekst poredjenja sa Conroeom jeste neminovno, ali nije ispravno. Poenta AM2 je u preseljenju K8-ce na DDR2 i to preseljenje je prevazislo sva ocekivanja.
Evo najboljeg dokaza - DDR2-667 rezzim... malo li je!?
BTW Everest je ljabu za merenje BW-a! 😉
😀Misko je napisao(la):Nedjo aj osini Super Pi?
drfedja je napisao(la):Ali ipak za sada K8L ce biti savrsen CPU ako budu odradili unapredjenja o kojima se pricalo. Kao sto Intel unapredjuje svoj stari dobri Pentium III tako ce i AMD da unapredi svoj stari dobri Athlon.
Tako da konkurencija sigurno ne spava, niti su pali s' duda da dozvole da ih devetostruko veci div pregazi u jednom koraku.
Usput, FPU jedinice su 80-bitne kod Pentiuma M, kao i kod Core Duo, a kod NGMA su 128-bitne. Dekoder path je nesto drugo i kod NGMA je pridodata jos jedna X86 decoding jedinica, koja dekodira X86 operacije na uOps, a novina koja je jos uvedena kod Pentium M procesora je uOps fusion, gde je moguce u jednu dekoding operaciju spojiti jos po neku, pa je kao krajnji rezultat bilo moguce dekodirati i vise od mikro operacije u jednom ciklusu, iako je broj dekodera 3, odnosno 4 kod NGMA. Naravno od decoding bandwidth-a zavisi da li ce moci da se "nahrane" 128-bitne FPU jedinice.
Nedjo je napisao(la):😀
yebo sPi...
U ostalom bice za koji dan na Benchu Dekijev test u full glory 😉 ovo je samo zarad ilustracije gluposti koje su pisali kojekakvi Anandi i kompanija! Zzivo me interesuje sta ce oni napisati u svojim "pravim" testovima! Ccc. kad se setim da su oni jos pravili serije analitickih clanaka kako koja memara radi na AM2 vs. S939...
delimir je napisao(la):...
Sa druge strane Intel bas sipa, cak sam i juce slusao price kako "Conroe dolazi" 🙂
Nedjo je napisao(la):hehe, ovo iz sata u sat postaje bolje!!
Referentna (inzinjerska) ploca i Beta BIOS (nema mogucnost podizanja voltaze memoriji)
Sta li ce Oscar Woo tek da napravi??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari