Šta je novo?

Finalna dorada...

vidakm

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Da li neko zna kako se prave splash screen-ovi slicni onom koji npr. ima Ad-aware? Znaci pocinje od totalno transparentnog pa se polako pojavljuje. Posto su ovakve stvari postojale i ranije, ne verujem da to ima veze sa alpha-blending-om kod XP/NT platformi(mada ne mogu da pronadjem ni API funkcije koje to koriste).

Imas na netu gomilu primera kako se to radi. Generalno to ide ovako, snimis trenutni izgled ekrana, odsece deo na kojiide tvoja forma, u formu ubacujes sliku koja vremenom ise menja u tvoju, recimo 30 koraka, tj menjas transparenciju u tih x koraka. A to kao se radi transparaencija softverska, potrazi na netu.

Na taj nacin rade svi programi, probaj da starujes photo shop ili corel, pa da dok stoji splash poeras formu iza njega.

Na googlu potrazi splash screen delphi (ili jezik koji vec koristis)

Imas programcic DirectSplash koji to lepo radi, ali nije besplatan :(
Od iste firme imas i DirectSkin kojim mozes dodati skinove svom programu nezavisno od OS-a...

Glupi Zmaj je napisao(la):
Imas na netu gomilu primera kako se to radi. Generalno to ide ovako, snimis trenutni izgled ekrana, odsece deo na kojiide tvoja forma, u formu ubacujes sliku koja vremenom ise menja u tvoju, recimo 30 koraka, tj menjas transparenciju u tih x koraka. A to kao se radi transparaencija softverska, potrazi na netu.

Na taj nacin rade svi programi, probaj da starujes photo shop ili corel, pa da dok stoji splash poeras formu iza njega.

Na googlu potrazi splash screen delphi (ili jezik koji vec koristis)

To je ok resenje ali mi ipak ne radi posao. Bez obzira na platformu (Delphi/VS), svi primeri koje sam nasao na netu isto rade. Dok se nista ne pomera po desktopu sve lepo radi ali cim se neki prozor pomeri, animacija se zaustavlja i splash screen se odjednom pojavi. Meni treba resenje pri kome ce pojavljivanje biti neka vrsta zasebnog thread-a i nece zavisiti od okoline niti od broja procesa koji trenutno rade. Programi koji mi to automatski rade sluze svrsi ali meni ipak treba malo vise fleksibilnosti i kontrole.

pozdrav...

Pod WinXP i Win2K to je veoma lako za odradjivanje u Delphiju, samo provrtish petlju u kojoj menjash transparenciju forme i stavish Application.ProcessMessages da ne "zaglavish program" tokom splashovanja, i to je to...

Nazad
Vrh Dno