Šta je novo?

Final Fantasy XIII (PS3 & Xbox 360)

psihoyu

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.03.2007
Poena
349
In Final Fantasy XIII, players will embark on a journey through the cityworld of Cocoon and the outerworld of Pulse, encountering and fighting alongside a diverse group of allies. Execute powerful attacks with weapons and magic, and summon the enigmatic Eidolons with an evolved Active Time Battle system. Experience seamless transitions between real-time gameplay and in-game cinematics. Do you have the courage to face your destiny?
Genre: Action RPG
Also Available On: Xbox 360
Release Date: April 2010

Final Fantasy XIII is the first installment in the best-selling series of role-playing games from Square Enix to appear on the PlayStation 3.

928790_20080804_790screen001.jpg

928790_20081008_790screen001.jpg

928790_20090601_790screen001.jpg

final-fantasy-xiii-20090304105959473_640w.jpg

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/N2nU4ksCklg&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/N2nU4ksCklg&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3cWU-M9EpEg&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3cWU-M9EpEg&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/iN7xFj2ocZc&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/iN7xFj2ocZc&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ima jos vremena i igrica do marta 2010.... A FFXXIV?

evo novih slicica.

Final-Fantasy-XIII_2009_08-03-09_04.jpg

Final-Fantasy-XIII_2009_08-03-09_06.jpg

Final-Fantasy-XIII_2009_08-03-09_10.jpg

Final-Fantasy-XIII_2009_08-03-09_12.jpg

Final-Fantasy-XIII_2009_08-03-09_17.jpg

Kako meni ovaj lik sa sivom kosom lici na Denzela, samo odraslog!

Odakle si skinuo slike iz prvog posta?
Trebaju mi u većoj rezoluciji.

Pogledaj u linku slike, valjda Gamespot, al nema veca rezolucija jer su ingame, sta vec ne znam.
Gde su bre nestale igre iz prethodnog posta !?!? Alo moderatori jel ste brisali ?

Ladno igra izlazi za 40 dana u JP. Kod nas ce tek za pola godine ? Zasto ?

Pa ako znaš japanski ti je kupi za 40 dana :D

Ma da razbijam japanski. :) Sta treba ima pola godine da prevedu igru na engleski ? Tuga bre.....

Treba snimiti voice over na engleskom jeziku, a s obzirom na to koliko FF igre imaju gameplay-a nije ni čudno što im treba toliko vremena. Još od FF X, koji je prvi uveo glasove, otprilike toliko kasni engleska verzija u odnosu na japansku.

Neznam samo ko igra japanske RPG-ove sa engleskim dubom. Samo pokvare igru. Ja uglavnom nabavljam undub verzije. Japaski voice i engleski titl.

Bas sam gledao japanske trejlere za FF XII i mogu da kazem da je tuga jedna sto do nas stize nizerazredna verzija.

E da, jedine igre koje su dobro sinhronizovane na engleski su Persona 3 i 4. Glumci su stvarno vrhunski odradili posao. Za FF 12 je sinhronizacija katastrofa. Pored losih glasova , postoji i neki sum u pozadini dok pricaju. Kao da su radili sinhronizaciju kod kuce u garazi. Znaci ,lose. Nabavio sam i undub verziju (japanski glasovi) i daleko je bolje. Mada zahteva poznavanje japanskog da bi se uzivalo. Jeste da postoje titlovi ali je pravi dozivalj jedino ako se razume jezik, jer sam primetio da subtitl NE PRATI stvarnu pricu.

Upravo tako. Engleski prevod je radjen onako kako je prevodiocima odgovaralo, a ne kako je stvarno. Primetio sam to kod gamile subtitlovanih igara. mada isto je i kod anima.

da, razumem po malo japanski. Nedovoljno da znam da pricam, ali dovoljno da uzivam u glasovnoj glumi, i da vidim kad su prevodioci lose preveli.

Ni FF 13 nece bolje da prodje. Samo sto na zalost , niko nece moci da odradi undub verziju. Osim ako ne ostave mogucnost odabira jezika, kao u Lost Odyssey.

Opet su tu blesavae koksoske. :D

101.jpg

Final Final Fantasy XIII Trailer

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nSWE68DrfrQ&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nSWE68DrfrQ&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Prvi review ? Koliko sam cuo taj japanski caspois ne deli olako dobre ocene ?

Final Fantasy XIII Famitsu Review Leaked Early?

10/10
Beautiful graphics and excellent story.
It will be accomplished without force, to satisfy a sense of fierce play the game together, the achievements made a complete system to evolve.
Even without a major vice, this film is crystallized with intertwining stories and games at this stage is located at the top RPG's, definitely feel worth it.

9/10
Combat damage or have trouble seeing the display or the screen when I'm confused, I plunged into some places,
Not that fun is more than offset it.
Visual, auditory, be drawn into a story world.
However, this "RPG Rashii RPG" in stating that is somewhat uncomfortable for some.

10/10
Dark density luxury. Many cinematic moments.
Story of the event jammed, sleeves are inserted very beautiful movie, I do not know about the Doki opening is stopped.
Development and synthesis, and collected a while so this one is playing with lots Ikeru book unmanageable.

10/10
Including the beauty of the visual quality is truly total. Dialogue once the fashionable purposes only, and Kiza.
免Rezu also fixed the image of characters, "the story of my own" is not Arubeku.
Comfort they get to play on but without this, what kind of first taste.

Total: 39/40

Znaci za nas Evropljane ce biti negde oko 37/40 :).

Kazu da je igra strogo linearna , i da je mapa skoro pa prava linija. Ides, bijes protivnike i odmotavas pricu. Isto kao i FF X. E znaci preterali su. Posle FF 12 koji je bio bas prostran, ovo mu dodje nekako ogranicavajuce.
Koliko vidim ovde su dali mapu za prvih 6 sati igre. Za FF igre je normalno da prvih 10-ak sati bude linearno, a da ti se posle otvaraju mogućnosti istraživanja.

Nadam se da je tako. Tako je bilo u FF VII, VIII i IX. Deseti je vec bio strogo prava crta, cela igra.

Videcemo sta ce biti. Mada cu igrati u svakom slucaju.

Iako je FF X bio linearan, igra je bila odlicna. Meni ta linearnost nije smetala...

Ma dobro, ionako su skoro svi JRPG-ovi linearni. Final Fantasy ce biti dobar sigurno. Nadam se.

Nemoj da me shvatite pogresno, ja volim JRPG igre. Zbog toga ih i kritikujem. U zadnje tri godine sam vise igrao PS2 nego PC. Ne svidja mi se sto zanr stagnira, nema nekih posebnih unapredjenja. Samo pakuju igre u novi engine i pisu novu pricu a gemeplay je isti. Tako je zadnjih 15 i vise godina. Svaka cast Gust-u za njihove igre ( Ar Tonelico 1,2, Mana Khemia 1,2 ) stvarno su unapredili gameplay. Onda i Atlus je doneo dosta inovacija ( Persona 3,4), namco-bandai sa Tales serialom su uzdrmali scenu. Square, odnosno Square-Enix su mi nekako mlaki ,neubedljivi. Kao da se plase da unesu nesto novo. Iskreno se nadam da ce Final Fantasy 13 da bude odlicna igra. Jer ,bio bi red. :)

P.S. Dobro, ima Square-Enix Drakengard. Odlicna igra, akcioni RPG sa dosta ozbiljnom pricom. Malo podseca na Dynasty Warrior.

Poslednja izmena:
Neki od komentara ljudi koji su presli igru. Kaze da je 100% linearna i da moze da se predje za 20-tak sati. Bogami 7 i 8-smi deo nisu mogli da se predju tako brzo iz prvog puta. Niti su bile lagane i user friendly.

The whole game is completely linear until halfway through [approximately 20 hours].

There are hardly any towns.

The party is always fixed. The whole game just repeats the movie-battle sequence over and over [In fact the progression is closer to movie-run-battle-run-movie-boss-movie-run-battle…].

There are rather a lot of movies.

Moving around is like a long marathon.

The whole game system is just a clone of FF10.

You can’t flee battles [You can’t avoid most battles either as there is no sneaking past enemies, including weak ones].

Your party is completely healed after each battle.

If the main character in your party dies it is game over [There are only ever 3 characters in battle, often less, and often fixed].

The best tactic is almost always endlessly attacking. There is next to no strategy or skill involved.

The summons’ transformation scenes are a joke [i.e. Odin turning into a horse].

The story is rubbish… [Spoilers omitted, but complaints centre on Snow’s constant and cringe inducing insistence that he is a hero and will “protect” whatever it is the antagonists are menacing this time]

Shopping is only done at “online” shops on save points, with no proper shops to be found.

However, this doesn’t matter as you hardly ever get any money [and you can never buy anything more powerful than what you already looted].

There have been next to no changes from the demo.

The status screen displays no real information.

There are only 8 items usable in combat [For that matter, there are hardly any weapons or accessories, and the “crafting” system mostly consists of spending drops to upgrade their 2 stats].

There are no levels.

Reci mi samo gde si ti ovde video da piše da igra traje 20 sati?
Kaže halfway thru, što znači polovina igre, tj. tih 20 sati je linearno. Posle očigledno nije.

Poslednja izmena:
Sorry, sorry. Nisam pazljivo citao. :)

Hvala bogu! Zamalo sam se isprepadao da je cela igra 20-tak sati. Vec sam je bio otpisao.

Eto sta nepaznja uradi coveku. Hvala!

E jeeeeste najjače da nema levelovanja uopšte.
Odakle je ovaj tekst uopšte?

Sto te cudi? Ima dosta JRPG-ova u kojima ne dobijas level-e. Imas skill tree u koje ulazes exp poene i otvaras nove skilove. Bez levela. Nije velika razlika. Svaki ff je imao jedinstven sistem napredovanja. Za razliku od zapadnih RPG-ova od kojih su mnogi zasnovani na D&D sistemu.

Ovaj teks je pisao lik koji je navodno presao igru. Ne vidim razlog da laze, kad su opisi igre vec dostupni na netu. Samo bi pravio budalu od sebe.

Uostalom:

http://www.n4g.com/News-420047.aspx

http://www.playfire.com/a/forum/final-fantasy-xiii/thread/57220

P.S. U osmom delu nisi ni morao da se levelujes ako neces. Mogao si da imas lv 99 veoma lako, a mogao si da pedjes igru i sa lv-om 20, i to da razbijes zadnjeg glavnog. Sto si ti jaci, jaci su i protivnici. Mislim da je ta praksa prekinuta sa desetim delom, jer tu sam morao da se nalevelujem dobro da bih presao. Ali zato imas igara koje levele ni ne koriste ( chrono cross, mana khemia, i mislim da ima jos).

Poslednja izmena:
Vrh Dno