Šta je novo?

Final Fantasy VII Advent Children film

psihoyu

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.03.2007
Poena
349
Znam da nema neke veze sa ovm sobom, ali ima mnogo sa FF VII igrom, tako da je najbolje da bude ovde teme.
Jel ste gledali ovaj film, kako vam se cini ?
Ja sam malo igrao na PS 3 FF VII i nista nisam razumeo ko sam i sta sam, sad kad sam odgledao film malo mi je jasnije, mada i film je dosta konfuzan. Cekaj ono sa pocetka igre uopste nema u filmu ? Jel tako i u igri ? Ovo u filmu se desava 2 god posle unistenja oni reaktora, jezgra,sta su vec.
Da ne pricam da nikad nisam gledao napaljeniji film (sa japanskim fazonima).
Mada sve svemu i nije los film, samo me nervira previse japanskih fazona.

....

Tacno tako. Film se desava 2 godine posle igre, i nema nikakve veze sa igrom. Moze se reci da je stand-alone.
To sto tebi treba da bi malo bolje razumeo sve, je Crysis Core Final Fantasy VII (igra za psp) i Final Fantasy VII Last Order (anime od nekih 30 min). Mislim da ces tada sve razumeti malo bolje, a u najboljem slucaju ces postati zaludjenik ove fenomenalne sage. :)

...

I da, jos jedna stvar. Nemoj nista citati na netu da nebi spojlovao sebi pricu. Mnogo je dobra. Veruj mi.

Pa znam otprilike pricu, na toj planeti se pojavila neka vanzemaljka koja je mrzela taj svet i htela da ga unisti, ali je nekako zarobljena i od nje je neko pravio vojnike, tog Sephirtoha. On je bio best of the best dok nije saznao sta su mu radili i tad je prso i hteo sve da pobije.
Igrao bi remake FF VII sigurno, ovako mi je previse decja igra, a najvise me nervira sto nema glasova vec glupi text.
Sto ne naprave remake igre ? Ima na netu neki tech demo ?
Necu postati zaludjenik FF sage, samo pokusavam iz petnih zila da shvatim zasto je to tako popularno.
Cekaj jel se ovaj Cloud pojavljuje u jos nekom delu FF ?
I sta su bre ona 3 lika u filmu ? Neki duhovi Sephirtoh-a ? BTW totalno su gej ona 2 sa dugom kosom. :D
Sta je tacno Cysis Core za PSP ? Neki remake, nastavak ili sta vec ?

Poslednja izmena:
Ne razumem, glupi su ti japanski fazoni a hoćeš da je igraš iako je sve vreme pljuješ da je dečija i sl.?

Ja ne znam da je FF sada popularan, ali je bio 97-98 definitivno. Kada sam čuo da će FFVIII imati 4 karaktera u borbi nisam mogao da budem srećniji. FF IX je već bio dobro ohladjenje jer ništa novo nije doneo. U svakom slučaju, to što si ti skapirao od priče jedva da je 15 onoga šta se sve dogadja i šta sve može da se dogodi u FFVII a ne mora (neko reče Gold Chocobo?) ;)

Mislim kada bih probao da ti objasnim šta je FF VII doneo u svet fantasy RPG igara da bi to bilo podjednako kao da ti objašnjavam zašto su Beatlesi ili Elvis bili popularni u svoje vreme. Ono što ja mogu da zaključim jeste da su tebi role-playing game strana kategorija igara i da ništa na silu nećeš postići.

Sama FF saga je totalno nepovezana, nijedan deo nema veze sa prošlim. Svaki je priča za sebe a Advent Children ti je samo nastavak priče koja je najpopularnija u FF serijalu iz prostih ekonomskih razloga a i realno, taj deo ostavlja najviše prostora da se odradi po principu "šta je bilo pre i posle".

Poslednja izmena:
Zar nije glupo da nijedan deo nema veze za prethodnim ? Zbog cega tako rade nastavke ?

Ne razumem, glupi su ti japanski fazoni a hoćeš da je igraš iako je sve vreme pljuješ da je dečija i sl.?

A sama FF saga je totalno nepovezana, nijedan deo nema veze sa prošlim. Svaki je priča za sebe a Advent Children ti je samo nastavak priče koja je najpopularnija u FF serijalu iz prostih ekonomskih razloga a i realno, taj deo ostavlja najviše prostora da se odradi po principu "šta je bilo pre i posle".

Ovo bas i nije tacno, jedina dva dela koja su bila povezana je FF X i FF X-2!:),)

....

Sta je tacno Cysis Core za PSP ? Neki remake, nastavak ili sta vec ?

Pa remake su obecali.

Igra je toliko popularna jer se pojavila valjda 1996. To je bio prvi 3d final fantasy. Da si ga tada probao shvatrio bi i sam. FFVII cene ljudi kojima nisu bitne grafika i glasovi, vec dobra prica i unikatnost.

Sto se tice Clouda, pojavljuje se u Crisis Core-u, Last Orderu, AC-u i Dissidiji. Ima ga i u Final Fantasy VII snowboardingu, ali to je bezveze i nema nikakve veze sa pricom.

Za ta tri lika se ne kaze tacno sta su, bar koliko se ja secam, ali se Cloudu obracaju kao "brother". Skontaj ih kako god hoces. A ona dvojica su gej jer...pa...svaki japanski junak lici na devojcicu a to ih cini malo gej. :)

Crisis Core je "nastavak", ali se desava pre FFVII, kao i Last Order. On je izmedju FFVII i CC.

Pa nisam poceo sa FF I zato sto sam tad imao 5,6 godina ? Nisam znao ni da pisem jos, a kamoli da koristim Amigu ili na cemu je vec izasao FF I.

Niste mi odogovorili kakav vam je film ?

Marko-DJ: vidiš skroz sam to smetnuo sa uma.

Veza postoji, samo ne u priči u smislu da se priča prenosi iz dela u deo već u samoj srži igre i u samoj osnovi svake priče, jednostavno, za svaku igru osetiš da je Final Fantasy iako su razlike mnogobrojne.

PS - Kako se zove onaj FF VII nastavak sa Vincentom?

Poslednja izmena:
...

Film kao stan-alone mi je skroz ok. Ali kao nastavak mi je skroz bezveze. BTW, ako hoces mogu ti poslati DVD sa bonus contentom gde imas ukaratko celu pricu iz FFVII. Bukvalno sve bitne scene iz igre.

Nisam tako mislio. Sad, kada si probao FFVII. Zasto umesto njega nisi poceo od FF I?

Ne znam ni dal postoji FF I i na cemu moze da se igra ? A i verovatno ju je pregazilo vreme da bi je igrao.
Jedva uspevam da igram FF VII.

Alo bre kakav vam je film FF AC ?

Pa nisam poceo sa FF I zato sto sam tad imao 5,6 godina ? Nisam znao ni da pisem jos, a kamoli da koristim Amigu ili na cemu je vec izasao FF I.

Hehe...ja sam sa 5 godina igrao igre na C64...godine me nisu sprecavale! :D

Film je dobar, sasvim solidan...Ali su zato efekti vrhunski! Ukoliko budes hteo da ga gledas, samo da znas da jedino u HD rezoluciji ti se isplati da gledas...

Film kao stan-alone mi je skroz ok. Ali kao nastavak mi je skroz bezveze. BTW, ako hoces mogu ti poslati DVD sa bonus contentom gde imas ukaratko celu pricu iz FFVII. Bukvalno sve bitne scene iz igre.

posalji mi link za warez na PM ili daj ime diska da nadjem sam.

....

Dirge of Cerberus.

A jos jedna stvar za povezanost. U svakom delu ima lik koji se zove Cid. :)

Hehe...ja sam sa 5 godina igrao igre na C64...godine me nisu sprecavale! :D

Film je dobar, sasvim solidan...Ali su zato efekti vrhunski! Ukoliko budes hteo da ga gledas, samo da znas da jedino u HD rezoluciji ti se isplati da gledas...

Ja nisam znao sta je C64, niti da postoje kompjuteri oko nas. Pocelo je to sve da me zanima sa pojavom Sege, do tad su mi se igre svodile na kartanje.
Gledao sam Blue ray RIP, gade mi se obicni DivX-i.

U kakvoj je vezi onaj CGI film sto je izasao pre nekih 6, 7, 8 godina sa celom fransizom, odnosno da li je vezan za neki deo igre? To je mislim bilo i u bioskopima cak, ne vidim kako bi ja saznao za njega i gledao ga da nije bio.. Secam se da je to bilo nesto najlepse kompjuterski uradjeno do tad sto sam ikad video a i prica je bila dosta dobra..

Probaj da nadješ emulaciju za FFVIII, ta igra već ima pristojnu grafiku pošto vidim da ti je ona jako bitna.

A što se tiče filma, nemoj da brineš, tu je grafika bolja nego u KZ2 :D

Borise, misliš na FF: Spirit Within? Tu su samo za kosu glavnog lika upotrebili 10.000 vlasi od kojih je svaka imala svoju animaciju :)

To tek nema veze ni sa jednim delom, to je baš film kao film sa tom nekom FF filozofijom unutar priče :)

Poslednja izmena:
Jeste, Spirits Within, sad bas gledam na IMDB...

Probaj da nadješ emulaciju za FFVIII, ta igra već ima pristojnu grafiku pošto vidim da ti je ona jako bitna.

A što se tiče filma, nemoj da brineš, tu je grafika bolja nego u KZ2 :D

Sto da nalazim emulaciju za FF VIII kad ce se pojaviti na Store-u kad tad. *ebe mi se da igram vise ista na PC-u sto se ne zove Diablo ili Starcraft ! :crash:
Ne razumes ti mene, nisam paljevina za grafiku, bitna mi je ali ne presudna ! FF VII igram samo zbog kako svi kazu epic price. U igri najvise cenim extra pricu. Zasto li mi je MGS omiljeni serijal ? I RE.
Gledao sam nocas film, na sluskama koje krce kako se pomeris, jer su mi Z-5500 crkli. :wall:
FF Spirits Within nisam gledao ? Kakav je film ? Znam da je bio prvi animirani film sa pravim ljudima.

Pa meni je u dobrom secanju, doduse jednom sam ga gledao i to bas tad kad je i izasao (2001). Secam se da sam bas bio "uvucen" u ceo taj svet, ali se ne secam najbolje price..

Spiritsh Within, jedino sto je dobro u tom filmu je to sto je animiran...barem po nekom mom ukusu!

Vrh Dno