Šta je novo?

Final Fantasy Versus XIII (PS 3 Exlusive)

psihoyu

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.03.2007
Poena
349
Part of three Final Fantasy XIII games from Sqaure-Enix, Versus is the story of a young king sworn to defend the last crystal in the world from the "hectic order" outside of his kingdom. It's a fight between ancient and modern techonology, and the struggle of one king to protect the old ways.
Genre: Action RPG
Exclusively on PlayStation 3
Release Date: TBA

final-fantasy-versus-xiii-20080826034420418_640w.jpg

final-fantasy-versus-xiii-20080813023441277_640w.jpg

final-fantasy-versus-xiii-20070920025931698_640w.jpg

final-fantasy-versus-xiii-20061007015853238_640w.jpg

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Q9q85VZ1ZBE&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Q9q85VZ1ZBE&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Jel ce ova FF XIII Versus biti totalno drugacija od multiplatform FF XIII ?
Kakve combat sisteme ce imati ? Real time, ili potezno.

Trebalo bi da ima manje vise slican sistem Kingdom Hearts-u I i II tj. borba je realtime.

Covece koliko ljudi voli FF igre i niko da iznese svoje misljenje sta ocekuju od ove igre ???

A ŠTA da iznosimo? Ne znam da li si upućen ali svaki FF je donosio nešto novo i drugačije i dok ne isprobaš igru ne možeš da iznosiš neko mišljenje.

Isto tako uzmi u obzir da su ljudi ovde pretežno FFVII i VIII fanovi a od tada je prošlo skoro 9 godina i lično ne vidim nikakvu famu oko FFXIII osim što je prvi nastavak za PS3 i samim tim će vizuelni doživljaj biti savršen.

Eto izneo si svoje misljenje, grafika ce da razbija ! hahha

Pa i nema sta puno da se kaze posto se i ne zna nesto puno o samoj igri...barem ja nisam primetio da ima nesto osim trejlera,koji oduzimaju dah! :zgran::D
I to je dovoljno!:)

Covece koliko ljudi voli FF igre i niko da iznese svoje misljenje sta ocekuju od ove igre ???

Kao neko ko je igrao FF6 na SNESu i sve delove na PSX i PS2 mogu da ti kazem da ne ocekujem nista :).
Istovremeno prave FF13, Versus i FF14, a poslednjih par igara su im bile krsh.
E sada, ako me demantuju ...

Cekaj sto nisu valjale zadnje FF igre ? Dobile su dosta dobre ocene ? Znam da to nije merilo kvaliteta. Ali nijedna igra sem MGS nije ostala ono sto je nekad bila. Pogledajte RE, ISS, sve se izmenilo.

Verovatno nije problem u tome da nisu valjale već su VII i VIII bile toliko upečatljive da je bilo teško nadmašiti ih. Pa evo, osmica koja je apsolutni hit je mnogo slabije prihvaćena u odnosu na sedmicu iako samoj igri ništa nisi mogao zameriti. Devetka je već bila prosečna i gotovo da je naišla na odbojnost kod ljudi za koje sam znao u to vreme da igraju fantasy RPG.

To ti je valjda prokletstvo pravljenja dobrih igara - kako nadmašiti samog sebe posle svetskog hita :)

Poslednja izmena:
A koja je razlika izmechu Final Fantasy Versus XIII i Final Fantasy XIII , obadva izlaze za ps3.

Nisu uopste iste igre. Za versus je zaduzen Tetsuya Nomura, koji je dizajner svih FF likova vec mnogo godina unazad i reziser Kigdom Hearts igara, i ne zna se kako ce igra izgledati ali najverovatnije je da ce biti slicna Kingdom Hearts sistemu tj. bice akcija slicna DMC-ju sa RPG elementima. FF XIII ce biti kao i klasicni FF naslovi tj. imace turn based borbu.

Ovo ce mozda biti igra sa kojom cu krociti u FF svet, jer mi nikako ne leze potezne igre..

To sam i ja mislio. Sad igram FF VII ko lud. Mnogo brate dobra prica, nije da te lozim, ali stvarno je tako.

FF odavno nije potezna igra - imaš turnove ali je sve real-time odradjeno. Odnosno moraš da sačekaš odredjeno vreme za svoj potez ali ako ti ne koristiš svoj turn protivnik može ako mu se napuni novi turn da te napdne iako ti svoj nisi iskoristio. Tako recimo kad naletiš na protivnika sa dosta brzim turnom može da se desi da dok ti udariš dva put on udari tebe 3 puta, tako da nije baš ona sirova "ja tebi-ti meni" ideja :)

Ne znam, stvarno mi je to odbojno, u kakvoj god blazoj formi :) Ovo ne bi trebao da bude neki "b" projekat, rade je sa istom vaznoscu kao i FFXIII?

Naravno da ne :). Tetsuya Nomura se pokazao da moze da napravi odlicnu igru pored toga sto je i glavni graficki dizajner likova za FF u Square Enix-u. Toplo preporucujem da odigrate Kingdom Hearts I i II i uverite se sami.

Jos da imam PS3 pa da i ja mogu da igram FF XIII i Versus kad izadju :(. Ma bilo bi mi dovoljno i da gledam kako neko igra :D.

Poslednja izmena:
Ako moze neko da promeni u naslovu ovo PS3 Exlusive da bude pravilno, bode oci malo... :wave:

Cekaj sto nisu valjale zadnje FF igre ? Dobile su dosta dobre ocene ? Znam da to nije merilo kvaliteta. Ali nijedna igra sem MGS nije ostala ono sto je nekad bila. Pogledajte RE, ISS, sve se izmenilo.

Nije to vise to, FF12 i nije bio los, dok je FF X-2 najvece smece koje sam u zivotu igrao :).
Previse smaraju sa FFom, imaju oni i drugih igara koje bi itekako bilo zanimljivo videti na PS3 - novi Vagrant Story ili Parasite Eve na primer.

Nisam siguran koliko su vasa misljenja objektivna. Svi na ovom forumu pljuju nastavke, ukljucujuci i mene (RE 5 po meni je djubre, a neki ga dizu u nebesa).
Verovatno je nemoguce napraviti bolje od FF VII,pa je sve "prokleto" unapred.

Ako moze neko da promeni u naslovu ovo PS3 Exlusive da bude pravilno, bode oci malo... :wave:

Ili mozda jos bolje da se izbaci to, jer ova igra moze na kraju biti i za 360 :) Nema potrebe za tim u nazivu teme, "RE5 PS3 verzija!!10101!", "FIFA za PS3!!" i ostalo :)

Jedini FF sto sam odigrao je bila desetka, dopala mi se prica (posebno CG animacije) i sistem napredovanja lika.
Ne verujem da cu igrati neki od ovih novih ali ko zna, mozda mi se nesto bas dopadne sto bi me ubedilo da ih probam, only time will tell :)

Ili mozda jos bolje da se izbaci to, jer ova igra moze na kraju biti i za 360 :) Nema potrebe za tim u nazivu teme, "RE5 PS3 verzija!!10101!", "FIFA za PS3!!" i ostalo :)

Mislim da je ova (Versus) najavljena samo za PS3... (bar tako kaze na kraju trailera) FFXIII ce biti i za XBOX

Sa M$-om je sve moguce :)

ja ovo NIKAD nisam igrao ni gledao kako se igra....
znam da zvuci kao da je neko rekao,nikad nisam igrao FIFU,PES ili RED ALERT...ali sta da kazem....

nije me to privlacilo na prvi pogled jos ranije u igraonicama kad su bili ps1, i samo sam okrenuo ledja. (*** klinac od 12ak godina tad)

nadam se da nece puno znaciti ako nisam igrao prethodne delove

Poslednja izmena:
Nije da su ostali delovi losi, ali je FF VII prva igra koja je imala 3d grafiku kod te vrste igara, cinematike koji su skroz uradjeni u game enginu i moram reci odlicnu pricu i likove koji je prate, a oni su po meni bolji od likova iz svih sledecih delova (prethodne nisam igrao). Sephiroth je jedan od najpoznatijih negativaca u igrama, rekao bih u prvih 5, i stvarno mislim da je tesko skinuti ga sa trona u skorije vreme :). Da ne zaboravim da je FF VII soundtrack veoma popularan i izvode ga veoma puno filharmonijskih orkestara iz Japana, Amerike kao i drugih zemalja.

Jedina greota je sto Square Enix nece da napravi remake igre. Odusevio sam se sa Crisis Core-om i dodje mi da placem sto FF VII nije uradjen u takvom engine-u. Kako god ostaje nam samo da sacekamo i vidimo kakvu ce pricu imati FF XIII i Versus. Nisam nijednim delom bio razocaran ali posle sedmice nijedna FF igra nije toliko ostavila utisak pa se nadam da ove 2 oce, tj. ako ih odigram :(.

@Otac: Nece ti znaciti nista jer su totalno nepovezane igre. To sto imaju brojeve je samo odraz trenutne nemastovitosti Japanaca pa su ostali na sistemu rednog lupanja brojeva na Final Fantasy kako novi izadje :).

Poslednja izmena:
Mislim ima i FF VII svoje budalasine u prici, npr druzina je u poteri za Sephirotom, spasavaju svet od propasti, i predju okean i kad su stigli kazu u fazonu "Idemo da se kupamo, vruce je.". :D
To ubija neki epic osecaj price. Ili ono kad treba da se oblacis u zensko jer neki don oce da trange frange, dok ne vidi da si musko. :D

Poslednja izmena:
To ti je vec njihova anime kultura. Cak i u najcrnjim pricama imas comic relief. Ne mogu da budu ozbiljni do kraja :).

Nazad
Vrh Dno