Šta je novo?

final advise u vezi buduce konfiguracije

• Začetnik teme Začetnik teme Alaric
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Alaric

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2003
Poena
645
Elem, odlucio sam se za navedenu konfiguraciju (cca 750 E), pa ako neko od gurua hardvera ima jos neki koristan savet-neka kaze

Procesor AMD Athlon XP2400+, BOX, ThoroughBread B
Mboard, nForce 2 chipset, Epox 8RDA+
1,44 MB Floppy disk
80GB Hard disk, 7200rpm, Maxtor
512MB DDR, PC-2700, Kingston (2x256)
SVGA Ati Radeon 9000Pro2 128MB AGP, TV Out, DVI, GigaByte
Sound Blaster onboard
Modem 56 Kbps, fax/voice, Lucent
CD-RW/DVD combo 52/24/52 Sony
Midi Tower kuciste ATX 300W
Tastatura Logitech Internet, Logitech Optical Scroll Mouse, Podloga
17" Color Monitor Samsung 757P
Surge protector SafeWay

Ne zaboravi da stavis aktivno hladjenje na hard disk, npr u vidu ventilatora od 80mm.
Koje kuciste tacno, greota za te pare da uzimas neki JNC ili slicno.

PS mogao si i Intel mashinu da uzmes za toliko novaca 🙂

ne kazem da cu proci jevtino, vise sam gledao da napravim dobar balans komponenti...cifra jeste veca jer ide na odlozeno placanje pa se prodavac malo ugradio 🙂

PS preferiram AMD, mislis da bi vise dobio u Intel-based konfiguraciji?

Ako ces da igras igre i drzis tu VGA na duze vreme (posto je masina na otplatu), da se nisi malo zakinuo na tom planu? Mislim, OK je ona sada i na neki blizi period, ali na duze...?

Ne rece ti nista za kuciste, a sad sam jos sigurniji da postoji opasnost da ti uleti neki jnc-oliki krsh.

Ja sam malko subjektivan sto se tice ocenjivanja Intel-AMD, pa ne bih dalje sugerisao nista po pitanju izbora platforme.

Nforce2 je svakako najbolja AMD platforma za sada.

Proveri da li se je pojavila Epox 8RDA3+

jaksa je napisao(la):
...

Pojavile se, ali sa vishom cenom :evil:
Kod zvanicnog uvoznika/distributera

jaksa je napisao(la):
Ne rece ti nista za kuciste, a sad sam jos sigurniji da postoji opasnost da ti uleti neki jnc-oliki krsh.

Ja sam malko subjektivan sto se tice ocenjivanja Intel-AMD, pa ne bih dalje sugerisao nista po pitanju izbora platforme.

Nforce2 je svakako najbolja AMD platforma za sada.

pa opasnosti vrebaju na svakom koraku... zato sam i postovao konfiguraciju da isfiltriram opasnosti. Koje kuciste predlazes?

Ono sto Epox 8rda3+ pruza mi ipak nije potrebno, mada sam je imao na umu...

silverglider je napisao(la):
Ako ces da igras igre i drzis tu VGA na duze vreme (posto je masina na otplatu), da se nisi malo zakinuo na tom planu? Mislim, OK je ona sada i na neki blizi period, ali na duze...?

Igre ne cepam bas cesto,niti mi je to vodilja za kupovinu...otplata je na 6 meseci, a mislim da ce ova konfiguracija sluziti duze od toga

Onda je to to. Pogledaj neko solidnije kuciste/napajanje - Chieftec, DTK, AOpen. Ne znam kakav je ovaj kuler sto dolazi u box pakovanju, nadam se da je tih i solidan za ove tropske vrucine.

Ah da, ako te ne mrzi pogledaj alternative Maxtoru u vidu Seagate Barracude (IV ili V) ili WD-a. Ako mozes da ih nadjes i dobijes ih za otprilike istu cenu, ja bih se licno odlucio za jedan od ta dva.

OK je AMD box, mada je Raptorcic ipak preporuka.
A taj AMD se da prodati za neki evro sigurno.
Kuciste gledaj DTK, 50-tak evra, odlicno.
To je najpovoljnije kvalitetno kuciste. Chiefteci i Aopeni su vec skuplji, mada imaju svojih prednosti.

Pozdrav!

Evo, rekli su ti Silver i Sasa za kuciste isto sto bih i ja 🙂

Ako nije velika doplata za Epox sa 3 u imenu, ja bih je obavezno uzeo na tvom mestu.

Sa RDA3+ bi dobio samo losiji zvuk i jednu mreznu kartu viska, ako se ne varam.

silverglider je napisao(la):
Sa RDA3+ bi dobio samo losiji zvuk i jednu mreznu kartu viska, ako se ne varam.

...dve stvari koje mi definitivno ne trebaju 😉

Izvinjavam se zbog neupucenosti u aktuelne AMD ploce, ali zar uz 8RDA3+ ne ide i nova revizije chipseta, sto je i najbitnije?

A za zvuk isto nisam znao da je CMI 9739 losiji od ALC650E.

A za drugu mreznu kartu? Bas i mene briga 🙂

Dolazi poslednja revizija, ali northbridgea - Ultra400; medjutim southbridge je MCP, a ne MCP-T, znaci nema SoundStorma.
Na plocama koje imaju SS, kao sto su 8RDA+ (gledati poslednju reviziju, bese 1.1) ili abit NF7-S, takav ALC650 sluzi samo kao PHY odnosno AC'97 lejer. Kod 8RDA3+ nema SS, tako da sav zvuk potice iskljucivo od CMI-ja (koji je sigurno losiji kada se poredi sa kombinacijom SS+ALC650).

Ortak je juce uzeo slicnu masinu isto na otplatu, a stavio je Fx5600, a za plocu je uzeo, cini mi se, Abit-a.
Ostalo je isto, e sada koliko je platio ne znam, ali znam da je uzeo na odlozeno i cini mi se da mu je sve uslo u 800e.

Vocko je napisao(la):
Ortak je juce uzeo slicnu masinu isto na otplatu, a stavio je Fx5600, a za plocu je uzeo, cini mi se, Abit-a.
Ostalo je isto, e sada koliko je platio ne znam, ali znam da je uzeo na odlozeno i cini mi se da mu je sve uslo u 800e.

sa fx5600 koja je 100 evrica skuplja od R9000Pro? 😱 i sve to ispod 800e. Odmah zovi ortaka i trazi mu adresu od koga je kupio type;

Sasa je napisao(la):
Kuciste gledaj DTK, 50-tak evra, odlicno.
To je najpovoljnije kvalitetno kuciste. Chiefteci i Aopeni su vec skuplji, mada imaju svojih prednosti.

U vezi kucista...izbor je izmedju JNC, Frontier, HypoMedia. Ja lcino za nijedno nisam cuo (osim za JNC po kolicini opljuvavanja). Uz doplatu od 30-tak evra mogu uzeti Chieftec DG-01W 300W + ugradnja dodatnog ventilatora da duva na Maxtor 9 (cisto radi predostroznosti)?

Alaric je napisao(la):
...

sa fx5600 koja je 100 evrica skuplja od R9000Pro? 😱 i sve to ispod 800e. Odmah zovi ortaka i trazi mu adresu od koga je kupio type;

Trenutno spava, ali cu ga zvati kasnije da mi tacno kaze sta je u masini i koliko para.

Nazad
Vrh Dno