Šta je novo?

Filozofiranje: Win 7 --> XP

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,605
Pa da krenemo sa filozofijama... 🙂
Imam dva harda.
Prvi,na kom je Win 7,podeljen na 2 particije C i D.
Drugi,solo particija E.

Hocu da instaliram XP na drugi hard,tj E particiju,ali da mi ostane Win 7.
Znam da XP mora na C (ako se ne varam).

Sta treba da odradim da ne bi zezno Win 7 jer imam nekih bitnih stvarcica koje mi trebaju,da ne trebaju izbrisao bih ga.

Znaci trebalo bi da drugi hard bude C,a prvi D i E i da ostane Win 7 netaknut.

Izvodljivo?

Možeš da isčupaš ovaj prvi HDD na kom ti je Win7 i da instaliraš XP na drugi hdd, pa onda opet priključiš ovaj prvi HDD i onda sa F8 ili koje je već dugme da izabereš sa kog hdda će se podizati sistem prilikom boota kompjutera. Mislim da je ovo najbolje rešenje i ne zezaš se sa bootloaderima, već biraš samo hdd sa kojeg ti bootuje sistem.

Mile, ovo sto ti je trenje rekao.

Hvala Trenje i Izi...*** ladno se nisam toga setio,a jeste najlakse resenje...

Jeste najlakse ali nije upalilo...
Odnosno,otkacio sam Win 7 hard,instalirao XP,vratio Win 7 hard i nista...bootoje taj hard koji je stavljen da prvi bootuje u "Boot devices"
Tako da sam morao da instaliram u Win 7 (jer nisam mogao nista da uradim u XP,tj,nije prihvatao promene) EasyBCD i DualBootPro i tek tako sam uspeo posle malo mucenja i cackanja da definisem dualboot meni i stavke...
Sve u svemu sada radi sve kako treba...

A sve sto ti je trebalo je nebutabilna instalacija XPa...

Jeste najlakse ali nije upalilo...
Odnosno,otkacio sam Win 7 hard,instalirao XP,vratio Win 7 hard i nista...bootoje taj hard koji je stavljen da prvi bootuje u "Boot devices"

trebao si pazljivije da procitas ono sto ti je trenje napisao. gotovo sam siguran da svaka ploca ima mogucnost izbora boot diska iz post screen-a (F12 ili F8... zavisi od ploce)

Mozes li ovo malo elaborirati? Posto bih i ja probao instalirati XP posle Win7

Pa imas one butabilne instalacije XPa koje se dizu sa diska i ne pitaju te gde ce da se instaliraju, posto su namenjene za prazne sisteme te je logicno da idu na C. Ali postoje i instalacioni paketi koji nisu butabilni - 100% sam siguran da ti paketi daju mogucnost negde pri pocetku instalacije da odredis na koju particiju ce se instalirati. XP koji sam koristio pre 7ice je bio bas takav i imao sam ga instaliranog na 3 particije, a sve bez prespajanja hardova i slicnih egzibicija.

Nazad
Vrh Dno