Šta je novo?

Filmski grad i internet

sreta-steta

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
619
Dakle, da li neko ima iskustva kako doci do bilo kog interneta, sem dial-up iz naselja filmski grad. Kablovska - iKom (neverovani ljudi, 128k 2000din, nema tehnickih mogucnosti), ADSL - za sada nema tehn. mogucnosti, SBB wireless, treba da imam opticku vidljivost sa soliterom u partizanskoj, a nemam.... Jel ima neko "iz kraja" a da ima resenje?

sreta-steta je napisao(la):
Dakle, da li neko ima iskustva kako doci do bilo kog interneta, sem dial-up iz naselja filmski grad. Kablovska - iKom (neverovani ljudi, 128k 2000din, nema tehnickih mogucnosti), ADSL - za sada nema tehn. mogucnosti, SBB wireless, treba da imam opticku vidljivost sa soliterom u partizanskoj, a nemam.... Jel ima neko "iz kraja" a da ima resenje?

Evo sta su meni odgovorili iz telekoma na pitanje o instalaciji opreme za ADSL, posalji im mail, da vidimo sta ce tebi reci, 2316...
Kod:
ДИРЕКЦИЈА ЗА УСЛУГЕ

Сектор за бригу о корисницима

11000 БЕОГРАД, Булевар краља Александра 84

Телефон

9813

Маил

[email][email protected][/email]

Poštovani ,

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da će se instalacija dodatne opreme za ADSL izvršiti do kraja februara meseca.

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da više informacija možete pronaći na

[url]www.telekom.yu[/url].

Da, ali ne znam koliko je pouzdana informacija, provajderi ne znaju nista o tome, ostaje nam samo da cekamo pocetak marta.

Poz.

Poslednja izmena:
WiFi košutnjak

Jel ima neko "iz kraja" a da ima resenje?
Dok čekam ADSL (2318–***) koristim usluge WiFi provajdera ARTComm (AP na Vodotornju) i relativno sam zadovoljan. 256/256 flat košta 2100 dinara, a od skoro svi korisnici imaju dinamičke realne IP adrese.

Konekcija je moguća preko PPPoE, HotSpot konekcijom (logovanje posetom prve stranice na internetu) ili preko VPN konekcije (njihov savet).

Sajt im je očajan, teh. podrška pod znakom pitanja, ali za divno čudo problema nema...

Verovatno i malo duze obzirom da ide i test period. Ako sada zaista instaliraju opremu trebalo bi ocekivati negde na prolece, april-maj.

msav je napisao(la):
Dok čekam ADSL (2318–***) koristim usluge WiFi provajdera ARTComm (AP na Vodotornju) i relativno sam zadovoljan. 256/256 flat košta 2100 dinara, a od skoro svi korisnici imaju dinamičke realne IP adrese.

Konekcija je moguća preko PPPoE, HotSpot konekcijom (logovanje posetom prve stranice na internetu) ili preko VPN konekcije (njihov savet).

Sajt im je očajan, teh. podrška pod znakom pitanja, ali za divno čudo problema nema...

ajde baci neki kontakt za njih, ne mogu da nadjem site.

Dekara je napisao(la):
Da, ali ne znam koliko je pouzdana informacija, provajderi ne znaju nista o tome, ostaje nam samo da cekamo pocetak marta.
Poz.

Kada sam poslao za sezampro oni su mi napisali kao nema tehn. mogucosti, ali mogu da uplatim sada a oni ce kao da "urgiraju" kod telekoma. I tada je meni licilo da adsl samo sto nije, ali to "samo sto nije" u srbiji moze da potraje. Inace imam neku informaciju da ce SBB uskoro (kao do kraja meseca) ponuditi svim korisnicima f.grad-cerak-zarkovo prelazak sa iKom na njih....

Kada sam poslao za sezampro oni su mi napisali kao nema tehn. mogucosti, ali mogu da uplatim sada a oni ce kao da "urgiraju" kod telekoma. I tada je meni licilo da adsl samo sto nije, ali to "samo sto nije" u srbiji moze da potraje. Inace imam neku informaciju da ce SBB uskoro (kao do kraja meseca) ponuditi svim korisnicima f.grad-cerak-zarkovo prelazak sa iKom na njih....
Ja sam potpisao ugovor sa sezamom jos pre ~4 meseca, ali ovaj info za sbb me jako obradovao, pod uslovom da je tacan, naravno.

ajde baci neki kontakt za njih, ne mogu da nadjem site.

http://www.artcommunication.co.yu/

Meni se na prvi pogled dopada ova ponuda, narocito sto msav kaze da je paket 256/256. Meni je upload jako bitan zbog p2p i ova opcija za 2100 dinara bi mi se mnogo vise isplatila nego ADSL za 1800 dinara za 64k upload-om. Takodje je dobro i sto imaju 64k paket. Ajd msav reci samo jos kolike su u praksi vrednosti DL-a i UL-a. Ide li oko 30kb/s, ima li nocnih spiceva i slicno kada je slabije i koliko je to slabije? I koliko si platio instalaciju? Sajt im je prilicno los pa nisam provalio koliko je za pojedinacnu instalaciju (za vise je navodno 1500 dinara).

Sto se tice tih prica o masovnom prelasku sa IKOM-a na SBB ja cisto sumnjam da ce biti nesto od toga. Evo ti moj primer...SBB je na 20-30m od moje zgrade, nema prepreka, samo da sprovedu kabl ali njih totalno bas briga. Sve mi se cini kao da imaju neko precutno primirije. Ko je sta zauzeo do sada - to mu je. I svi srecni i zadovoljni. Dok je bilo prelazaka bilo je i sabotaza u "kriznim regionima". Seca kablova, kradja pojacivaca i sl. Ovako je svako miran na svom feudu.

Kompletan info je da ce cvoriste biti negde u ratka mitrovica, rumuni su vec odradili svoj deo posla i do kraja meseca bi svi u sanducicima trebali da nadjemo flajere sbb-a sa ponudom da ako predjemo sa iKom-a dobijamo 3 meseca kablovsku po ceni jednog i besplatan setup. Sledeca stvar je da mora 51% ulaza da se slozi sa prelaskom i to je to. Dakle, najmanje 2 meseca cekanja za to.... Izvor je prilicno siguran, tj. radi u SBB-u...

Kompletan info je da ce cvoriste biti negde u ratka mitrovica, rumuni su vec odradili svoj deo posla i do kraja meseca bi svi u sanducicima trebali da nadjemo flajere sbb-a sa ponudom da ako predjemo sa iKom-a dobijamo 3 meseca kablovsku po ceni jednog i besplatan setup. Sledeca stvar je da mora 51% ulaza da se slozi sa prelaskom i to je to. Dakle, najmanje 2 meseca cekanja za to.... Izvor je prilicno siguran, tj. radi u SBB-u...

TO bi bilo odlicno! Zelim vam svaku srecu kod prelaska na SBB. :) Mene ta prica direktno ne pogadja jer sam u Rakovici gde SBB pokriva 90% naselja a ja imam tu ludu srecu da sam u IKOM-ovom bantustanu sa jos 20ak zgradica. :wall:

Salko Dinamitas je napisao(la):
Ide li oko 30kb/s, ima li nocnih spiceva i slicno kada je slabije i koliko je to slabije? I koliko si platio instalaciju? Sajt im je prilicno los pa nisam provalio koliko je za pojedinacnu instalaciju (za vise je navodno 1500 dinara).
Ide i oko 30kb/s, ponekad ima problema, mada u poslednje vreme sve radi kako treba. Zaista je 256/256 (evo upravo mi ide upload 28kb/s u uTorrentu). Da se razumemo – to što sada radi odlično ne znači da je uvek bilo tako. Ja se nadam da su se popravili a ne da je u pitanju slučajnost.

Ranije je setup bio 1500 dinara po korisniku (bez obaveze da bude više ljudi u zgradi), oni dođu montiraju Senao 200mW AP i neki switch, kutiju i Hypergain antenu spuste UTP kablove zainteresovanima. Ili se jednostavno konektuješ svojom opremom. Ne znam kako je sada.

Napominjem – sajt im je očaj, stvarno loša slika usluge koju nude. Najbolje da im dosađuješ telefonom !

IKOM i SBB imaju primirije kod mene je situacija u ulici cik cak. Evo malo slikovito, delimicno;
S I S I S I S.....
I S I S I S.....

Inace pre oko dve godine je SBB nudio "preletacima" neke povoljnosti pa je IKOM uzvratio i od tada smo svi srecni i zadovoljni u ulici i komsija i ja i IKOM i SBB, kao u novo tv spotu za jednu banku u kome se nalaze dve macke i pas.

msav je napisao(la):
Ide i oko 30kb/s, ponekad ima problema, mada u poslednje vreme sve radi kako treba. Zaista je 256/256 (evo upravo mi ide upload 28kb/s u uTorrentu). Da se razumemo – to što sada radi odlično ne znači da je uvek bilo tako. Ja se nadam da su se popravili a ne da je u pitanju slučajnost.

Ranije je setup bio 1500 dinara po korisniku (bez obaveze da bude više ljudi u zgradi), oni dođu montiraju Senao 200mW AP i neki switch, kutiju i Hypergain antenu spuste UTP kablove zainteresovanima. Ili se jednostavno konektuješ svojom opremom. Ne znam kako je sada.

Napominjem – sajt im je očaj, stvarno loša slika usluge koju nude. Najbolje da im dosađuješ telefonom !

Hvala na informacijama. Sajt je zaista katastrofalan pa nista nisam uspeo da pohvatam. Slao sam im i mail (sa sajta) ali ocigledno ni to ne radi jer mi nisu odgovorili a ni meni nije stigao report tj. kopija mail-a (ima ta opcija da se cekira prilikom slanja). :p

Kao sto rekoh meni se dopada ponuda, narocito odnos dl-ul 1:1 kao i sirok izbor paketa. Ni setup nije skup, 1500 dinara je skroz ok, a i dobro je sto je oprema njihova (smorilo bi me da sam kupujem i namestam jer sam totalni laik sto se wireless-a tice). Definitivno cu ih zvati tokom sledece nedelje.

Ja nesto proveravao i tek za 2 meseca bi trebali da pocnu radove po kraju. E sad ja znam i da oni razvlace vec godinu i po dana to. Kao "evo, sad ce ...", "Za 2 meseca...", "Na prolece...", "Do kraja godine sigurno..." itd.
Jedino mi je drugar koji je administrator tamo rekao iskreno da se ne nadam u skorije vreme. E tako, prosla puna godina i po od tada i sad sam poceo ponovo da se nadam.
Videcemo

Sezam....hehehehe :crash: :crash: :smash: :smash: :smackbum: :smackbum:

Ja sam potpisao ugovor sa njima petog februara 2005. godine!!! Naravno, rekli su mi da imam tehnicke mogucnosti/uslove i da sve stize za 15ak dana. Naravno, prodje godinu dana, a svaku put su napusavali telekom zbog toga sto ja cekam. Naravno, nisu oni krivi sto telekom nije hteo da postavlja opremu na 231**** centralu, ali kog vraga su me "navukli" da potpisem. Do sada bih 1000 puta odustao i isao na wireless varijantu.

Naravno, budali (meni) je doslo iz dupeta u glavu tek krajem januara kada sam ponistio ugovor i cvrsto resio da ostanem na dialup-u dok ne stigne ADSL (svakako ne kod sezama koji se sluzi lazima samo da bi skupio vise musterija). Ova vest da ce SBB da se javi....prilicno me raduje, ali...nakon godinu dana zaje*avanja sa Sezamom i telekomo, odnosno Ikomom, postao sam hladnokrvniji, tako da dok ne vidim nesto konkretno, necu mnogo da ke*am.

P.S. ako mi SBB ponudi prelaz kod njih pre nego sto stigne ADSL, imas gajbu piva od mene!!! cheers

Ostaje sam da vidim da nabavim neku prangiju da obradim sve u ulazu, jer je ceo ulaz na Ikomu, a samo tri stana placaju. Naravno, opsti svinjac ispadne kad im dodju tehnicari i iskljuce svima....pa cak i nama sto placamo!!! :wall:

Poslednja izmena:
Mali apdejt:

Ortak mi veceras rece (on je na 231**** centrali) da mu je ptt pozitivno odgovorio za ADSL. DakleM, rekli mu da ode "tu i tu" sa "time i time" (znate vec kako to ide) da potpise ugovor i bice aktiviran.

Daklem, izgleda da je centrala Filmski Grad napokon "operativna" kada je ADSL u pitanju.

ZeeGerman je napisao(la):
Mali apdejt:

Ortak mi veceras rece (on je na 231**** centrali) da mu je ptt pozitivno odgovorio za ADSL. DakleM, rekli mu da ode "tu i tu" sa "time i time" (znate vec kako to ide) da potpise ugovor i bice aktiviran.

Daklem, izgleda da je centrala Filmski Grad napokon "operativna" kada je ADSL u pitanju.

Sta bi sa komsijom, komsija :d :trust: ?

Poslednja izmena:
Dekara je napisao(la):
Sta bi sa komsijom, komsija :d :trust: ?

...а шта рећи осим...кретенизам. Потписао човек уговор, дошао кући и после пар дана га зову из ПТТ-а и кажу "батице, ипак (!?) немаш услова, али ево ти тај и тај број у телекому, па их окрени и питај!". Наравно, он је окренуо тај број и...замисли, лик из телекома му је рекао да је централа АДСЛ оперативна!? Мислим...ко кога ту је*е!?

Свеједно, окрене он поново ПТТ и и каже им шта му рекоше у телекому, а они га онда упутише да окрене саму централу "филмски град". На 988 нису знали да му дају такву информацију. Мислим...општи шоу. Још смешније од тога је то што је ПТТ који је њему одговорио да има услове - мени је одговорио да немам услове. Наравно, не само да смо на истој централи, већ нам се бројеви разликују само у петој цифри.

Накнадно, добио сам инфо од ЕУНЕТА, у ком ми кажу да телеком џибери нису у Београду по питаљу АДСЛ-а радили ништа од августа месеца прошле године.

Дакле...све у свему - ништа од било чега. Трагикомедија и благи ужас!

поз'

Upravo su me zvali iz SezamPro-a i obavestili da imaju nezvanicnu informaciju da je ADSL oprema instalirana na centrali Filmski Grad a da se zvanicna potvrda ocekuje do kraja nedelje, lepo :p .

Dekara je napisao(la):
Upravo su me zvali iz SezamPro-a i obavestili da imaju nezvanicnu informaciju da je ADSL oprema instalirana na centrali Filmski Grad a da se zvanicna potvrda ocekuje do kraja nedelje, lepo :p .
i mene su zvali. ne verujem dok ne vidim. necu koristiti njihove usluge, ptt je jeftiniji.

luka je napisao(la):
i mene su zvali. ne verujem dok ne vidim. necu koristiti njihove usluge, ptt je jeftiniji.

Ma....sve da su najjeftiniji i da daju najbolje usluge - dzukele su neopisive. Kod njih nema sanse da potpisujem. PTT, EUnet ili u krajnjoj liniji Beotel su moj izbor.

@Dekara

Sezam nesto nezvanicno :d saznaje!? Zasto li ja nisam optimista!? ;)

Postovani,

Telekom Srbija trenutno nije u mogucnosti da obezbedi tehnicke uslove da se po Vasem telefonskom prikljucku 2316*** instalira ADSL.

email by EUnet

Eto...toliko o tome. Lepo sam ja rekao da su ovi iz sezama bezobrazne ja*are, koje samo navlace korisnike kod sebe.

Ne znam po kom osnovu su zvali ove ljude, ali pretpostavljam da su svi nekada koristili ili trenutno koriste njihove dialup usluge, pa ih navlace da im daju pare...tj. privuku ih pre nego sto izaberu nekog drugog.

Sto mene nisu zvali!? Zato sto sam posle godinu dana cekanja ponistio ugovor (onda kada sam ga potpisao, garantovali su prikljucivanje za 10-15 dana). Znaju da bih im ***** sve po spisku kad bi me pozvali. :smash: :smash: :smash:

I mene su zvali, kao sledece nedelje zvanicno ce potvrditi Telekom. Videcemo... A inace sam isti dan od Beotela dobio mail iste sadrzine kao ovaj predhodni od Euneta

Novo obavestenje od sezama, juce je stigla zvanicna potvda o instaliranoj ADSL opremi na centrali filmski grad, kao i spisak drugih centrala na kojima je instalirana ADSL oprema a sve ove centrale ce biti operativne za ~7 dana!

:wave:

A spisak ostalih centrala?

@Dekara
Човече дај тај списак :wave: dail-up уби :bottle: :bottle: :bottle:

Pa, 'bem mu misa, okacio bih spisak centrala da ga znam, okrenite sezam korisnicki servis pa se raspitajte.

I da, ova informacija nema veze sa 1. aprilom :trust: :d :smoke:

Nazovite me Nevernim Tomom, spamerom ili ne_znam_ni_ja_cim_sve_ne_jos, ali i dalje ne verujem u to...pogotovo sto je sezam izvor!

Nazad
Vrh Dno