Šta je novo?

file system za USB 3.x Flash stikove

NTFS ali ako mi treba za kola i EON, onda FAT32 jer nece u kolima da cita ako nije FAT32

NTFS ali ako mi treba za kola i EON, onda FAT32 jer nece u kolima da cita ako nije FAT32
I ja sam pre tako ali mi exFAT uneo pometnju.... vise ne znam ni ko sta cita... android TV,Android Box i obican android (pomocu OTGa) cini mi se da ne mogu svi da citaju sve,al sam vec zaboravio ko sta cita... ako se ne varam android TV ne moze exFAT (mada pisem napamet sad),a isti (exFAT) se ne moze formatirati u FAT32 najobicnijim formatiranjem,vec trebaju neke aplikacije....

FAT32 osim ako planiras da stavljas vece fajlove od 4GB, onda ide exFAT ili NTFS.

Ispravio sam u medjuvremenu dok si me quoteovao

Neki telefoni isto neće NTFS. Samo FAT32. Za exFAT nisam nikada ni probao na telefonu.
edit: sad sam probao exFAT na pixel 6a telefonu i čita ga iz prve sa File Manager + om.

Poslednja izmena:
Samo FAT32. Osim ako namena nije pojedinačni file transfer fajlova većih od 2gb

Ja uvek koristim NTFS zbog veličine fajlova. TO su sve fleševi za po džepu ili po fiokama da ih izvučem i iskoristim. Isto i na poslu.
Mali je broj uređaja koji sada ne čitaju NTFS, tipa imam 3d štampač. To onda namenski formatiram i rešen problem.

...a isti (exFAT) se ne moze formatirati u FAT32 najobicnijim formatiranjem,vec trebaju neke aplikacije....
Prošlo mi je vreme za edit, a sada ovo vidim. Iz čega to neće da se formatira. Upravo sam, radi probe, jednu flešku formatirao iz exFAT u FAT32 i u NTFS iz Win Explorera bez ikakvih problema. Fleška od 32 GB usb3.nešto.

Prošlo mi je vreme za edit, a sada ovo vidim. Iz čega to neće da se formatira. Upravo sam, radi probe, jednu flešku formatirao iz exFAT u FAT32 i u NTFS iz Win Explorera bez ikakvih problema. Fleška od 32 GB usb3.nešto.
ustvari koliko se secam win ne daje za fleske vece od 32GB ponudu za formatiranje u FAT32... znam da je bilo nekih problemcica oko formatiranja..

Fat32 limit je 32GB po particiji. nema veze iz čega se formatira..

Rufusom se moze formatirati u fat32 i kad je veca fleska.

Nazad
Vrh Dno