Šta je novo?

File splitter

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Ovde na forumu sam naleteo negde da je neko preporucio jedan mali ali odlican file splitter programcic,a prednost mu je sto nije potreban isti pri "sklapanju" fajlova,probao,odlican je,zagubio ga (obrisao slucajno) i sad nema sanse da ga nadjem...
Zna li neko koji je?

Tnx unapred

Ne znam koji je to prog, ali pomoću 7-zipa (ili WinRARa) možeš da napraviš samoraspakujuće arhive, podeljene na više delova...

Ma nije ni jedan od gore navedenih,sve sam ih prelistao,ovaj je jako mali i ruzan ali strava radi posao ali nisam ga nasao...

Hvala na odgovorima,kolega Diyabolic mi dao cusku preko usiju jer mi ispred ociju u Total Commanderu opcija Split koju sam isprobao i stvarno ok radi posao...

Miljama ispod opcije "Split File..." piše "Combine Files...". Rekao bih da mi se čini kako ovo radi nešto nalik spajanju. Šuška se da ponekad ume da proradi i dupli klik na .001 fajl.

Miljama ispod opcije "Split File..." piše "Combine Files...". Rekao bih da mi se čini kako ovo radi nešto nalik spajanju. Šuška se da ponekad ume da proradi i dupli klik na .001 fajl.
Ah, ta ironija & sarkazam :) Znači, ti mi kažeš da je za "sklapanje" ovih fajlova ipak potreban *dodatni* program (TC)?

Za razliku od toga, pravljenje samoraspakujuće arhive ne zahteva nikakav dodatni program za "sklapanje".

Što se tiče duplog klika na .001 fajl (šta? neko još uvek koristi dupli klik?) - kod mene 1x klik na takav fajl, otvara 7-zip (u tom smislu, svejedno je da li je fajl .001 ili part1.rar ili sličan zip fajl).

EDIT: izvinjavam se, 7-zip može da pravi samoraspakujuće arhive ILI da deli arhive u delove; ne mogu d ase naprave samoraspakujuće arhive iz više delova (ili ja bar ne mogu da pronađem kako se to radi).

EDIT2: ovaj program (izgleda) radi ono što je traženo u prvom postu:
http://www.gdgsoft.com/gsplit/

Make pieces Self-Uniting: GSplit creates a small stand-alone executable file that will put all of the pieces back together. This executable provides your users with an intuitive Windows interface whose appearance can be customized according to your needs. Thus GSplit is not required in order to restore the split file.

Poslednja izmena:
^Citirao si post u kom se pominje Total Commander. Mislim, ako ti je problem da instaliraš dodatni program, onda ne znam šta da ti kažem. Ma, najbolje da računar radi sve sam od sebe, još kad mu ne bi trebao softver - IH! A ima opcija i da s ene instalira, skini toliko pominjani HJSplit ili bilo koji drug portable splitter i samo ga pokreni, nema instalacije.

^Citirao si post u kom se pominje Total Commander.
Pa? Jesam citirao taj post, ali u kontekstu prvog posta! Dakle, traži se program koji može da "isecka" fajlove, tako da za njihovo spajanje ne treba ni jedan program (pretpostavka: za slanje nekome ko se ne razume u kompove ili ko ne sme/ne može da instalira bilo šta!).

Što onda nisi citirao prvi post?...

Što onda nisi citirao prvi post?...
Nema potrebe iz dva razloga:
1. Valjda svako pročita prvi post, pre nego što se uključi u raspravu.
2. Vrlo sam jasno pitao tamo da li je potreban neki dodatni program za raspakivanje tih fajlova (Kako se tako "rasklopljeni" fajlovi posle sklapaju? Može bez instalacije nekog dodatnog programa?).

Sve u svemu, nije bilo razloga da me tu napadaš svojim miljama ;) Uostalom, nemam TC, pa i ne znam gde se šta kod njega nalazi.

U redu je, kralje, nemoj više...

Kad Total "isecka" fajlove npr na dva napravi i treci .crc fajl koji kad se pokrene U TOTALU vraca iseckane fajlove u prvobitno stanje,znaci,bez dodatnih programa i sl,samo TC treba.
Meni savrseno odgovara jer gde ja tu i TC.
Ovaj mali programcic sto sam trazio isecka fajlove i takodje napravi dodatni fajl za koji vam treba samo Win da bi se "sklopio" u prvobitno stanje...

Fora je sto tebi treba neki program da raspakuje to :) Ti mislis da programu (instalacija, instaler paket) ne treba dodatan program da se "raspakuje". Si cuo nekad za Install Shield Wizard? .rar i .zip fajlove mora da otpakuje WinRar ili 7zip, a instalacije mora Install Shield Wizard. Mozda nije bas kako treba objasnjeno, ali nadam se da si shvatio poentu :).
Pozz

Poslednja izmena:
Fora je da meni treba program koji ce da podeli npr igru od 8GB u dva od 4GB,odnesem npr na 2 flesha ili 2 DVD-a u npr firmu i tamo bez koriscenja dodatnih alata (app) sklopi,to je to.
Posto nosim na fleshu TC portable odradjuje mi posao,pozeljan je spomenuti prog jer ako npr kolega ponese kuci koji nije bas tako vican kompu da zna da "sklopi"...Sta ce posle biti sa sklopljenim fajlom nije problem.
Kakav instalshield,ne kontam poentu...?
Ovaj programcic koji sam trazio je obican portable exe,ne instalira se.Zato ga trazim jer se ne instalira i koristi neku ugradjenu Win funkciju (mislim da je sfc ili sl) da ga sklopi.Sad lupam ali skontao si poentu :)

Poslednja izmena:
Pa, bre, ako nosiš TC portable sa sobom, onda je svejedno kako ćeš to da odradiš :) Ja sam te razumeo da hoćeš nešto kao podeljene samoraspakujuće arhive :D

Uzgred, čudi me da 7-zip ne može da napravi takve arhive.

Posto nosim na fleshu TC portable odradjuje mi posao,pozeljan je spomenuti prog jer ako npr kolega ponese kuci koji nije bas tako vican kompu da zna da "sklopi"...

Da citiram samoga sebe... :)
Da budem precizniji,ne "vidi" dalje od Explorera...
No nebitno,il ce nauciti da koristi,tj,navikne na TC il ko ga ....shisha...
Ima da iskopam taj program radi sebe,tu je negde na forumu sunce mu,pa da postavim da vidis kako je dobro odradjen....
Ponadao sam se da ce se eventualno autor posta prepoznati i javiti...al dzaba...

Poslednja izmena:
Hehe, ok :) WinRAR može da pravi samoraspakujuće RAR arhive, za čije raspakivanje nije potreban nikakav dodatni program (napravi ime.part01.exe i potreban broj ime.partXX.rar, pa pokretanje prvog - onog exe - pokreće raspakivanje svih fajlova).

otvoris command prompt i kucas:
copy /b file.001+file.002+file.003+...+file.XXX file.avi

^

Promakao edit... ,)

splitter.exe?

Prilozi

• splitter.rar
    19.9 KB · Pregleda: 18
Super :cigar:

EDIT: ova rečenica iz Readme-a može da predstavlja problem danas:
"The sizes available are 360 KB, 720 KB, 1.44 MB, or any size you like between 10 KB and 64 MB"

Izgleda da nije moguće npr. ISO od 8GB ovim programom podeliti na dva dela od po 4GB :(

Evo celog "ridmija": http://paste2.org/p/914288

Poslednja izmena:
Da citiram samoga sebe... :)
Da budem precizniji,ne "vidi" dalje od Explorera...
No nebitno,il ce nauciti da koristi,tj,navikne na TC il ko ga ....shisha...
Evo kako bih ja to uradio:
* podelio bih veliki fajl pomoću HJsplit-a
* poslao noob-u ;) te delove i rekao da ih sve stavi u jedan folder (valjda bar to zna? ;) )
* rekao bih mu da u taj folder ubaci i Join32.exe (40kB, portable, free) >>> odavde http://www.freebyte.com/hjsplit/#hjjoin
* klikom na Join32.exe počinje automatsko spajanje podeljenih fajlova.

EDIT: ova rečenica iz Readme-a može da predstavlja problem danas:
"The sizes available are 360 KB, 720 KB, 1.44 MB, or any size you like between 10 KB and 64 MB"

Izgleda da nije moguće npr. ISO od 8GB ovim programom podeliti na dva dela od po 4GB :(

u pravu si. nisam ga odavno korsitio pa nisam ni obratio pažnju na to.

rukovodio sam se onim zahtevom "mali i ružan".
a taj zahtev (kao i ovaj od 4GB) onda bi trebalo da ispunjava Splitter Light.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno