Šta je novo?

File renamer

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2002
Poena
619
Pozdrav
Trazim jedan dobar program za brzo i jednostavno preimenovanje veceg broja datoteka. Nesto kao sto su programi za preimenovanje veceg broja mp3 datoteka, ali ovo mi sada treba program za preimenovanje datoteka opcenito, npr. slika, word datoteka, video datoteka itd. Znam sigurno da postoji tako nesto, jer sam cuo o tome, ali neznam ime nijednog takvog programa. Zna li itko?

e hvala na ovome ,ovo sam i ja trazio ali niko nije znao da mi kaze kako,a sto je najveca bruka koristim TCMD odavno 🙁

Ovde je bilo topika o tome ranije... Ja, naravno, u 99% slučajeva koristim TC, ali sam u tim starijim raspravama našao i neke programe koji su mi zgodniji za neke specifične stvari. Potražite.

http://www.benchmark.co.yu/forum/images/smilies/smoke.gif
:smoke:

U Windows Explorer-u, označi sve datoteke koje želiš da preimenuješ, (može sve, može grupa, može napreskokce - pomoću tastera Ctrl ili Shift i klika mišem)... a zatim dok su označene, desni klik na njih i izaberi Rename iliti Preimenuj... izgledaće kao da preimenuješ samo datoteku nad kojom je kursor, ali, sve će biti preimenovane, a win će automatski dodati brojni sufix svakoj...

U Windows Explorer-u, označi...
Nije baš da padneš u nesvest od sreće kako to radi, ali moram priznati da ovo za mene jeste otkriće. Nisam to znao.

Inače, ako imate fajl sa imenom "neko_ime" ne možete da nekom drugom fajlu date isto ime, u tom slučaju WE će se pobuniti umesto da doda index u zagradi, prvo ima mora biti neko koje ne postoji među označenim fajlovima.

Nazad
Vrh Dno