Šta je novo?

File Problem

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Imam 2 particije i WinXP. Obe su NTFS. Imam na 2 particiji 2 fajla koja uopste ne mogu da obrisem. Kad kazem delete on meni kaze da fajl ne postoji. Probao sam da cekiram disk i sa nortonom i sa onim scandisk-om i nikakav problem nisu nasli, a meni ti fajlovi i dalje stoje. To nisu nikakvi sistemski fajlovi. Jedan od njih je dokument koji sam snimio iz Word-a, a drugi je zaostao fajl od deinstalacije jednog programa. Ovo u zivotu nisam video! Ako neko ima resenje a da nije formatiranje particije bio bih mu zahvalan.

Ako fajl ima u imenu neki nestandardni znak onda ga windows vidi ali nemože da ga otvori. Mislim da je to slučaj kod tebe.
Znači odeš u DOS i tamo mu promenis ime ili ga izbriši ako si siguran da ti netreba.

merlin je napisao(la):
Ako fajl ima u imenu neki nestandardni znak onda ga windows vidi ali nemože da ga otvori. Mislim da je to slučaj kod tebe.
Znači odeš u DOS i tamo mu promenis ime ili ga izbriši ako si siguran da ti netreba.

To sam i ja pomislio ali nije to. Fajl ima normalno ime i kad ocu da ga rename-ujem kaze da file ne postoji. Gremlini!

milanlj je napisao(la):
Fajl ima normalno ime i kad ocu da ga rename-ujem kaze da file ne postoji. Gremlini!

Probaj sledece. Sa admin naloga otvori security properties idi na advanced , pa na kartici owner preuzmi vlasnistvo nad fajlom. Posle toga bi trebalo da mozes da ga obrises.

Takodje, proveri da li su ta dva fajla nekim slucajem dobili atribut system pa ga ponisti.

Pozdrav.

merlin je napisao(la):
Nemoj mi reci da DOS nece da ga izbrise.

NTFS 🙂

probaj da ga izbrises obicnim windows explorerom
fajlove koji imaju neki nestandardan znak windows commander nece da obrise...

po meni najbolje resenje - butujes sistem u 'pure dos envirement' upalish NortonComander i ubijes skota FX

Ako to ne pomogde... pa uvek mozes da napravis bakup ostalih fajlova koji ti trebaju, pa format pa vratis fajlove....hrkk

D-KEE je napisao(la):
NTFS 🙂

probaj da ga izbrises obicnim windows explorerom
fajlove koji imaju neki nestandardan znak windows commander nece da obrise...

Ljudi, lepo sam napisao da nema nenormlanih karaktera, i NTFS je u pitanju.

A da probas sa najobicnijom start-up disketom i da ih najopustenije obrises? Ili ako to ne uspe da preko instalacije 2k formatiras particiju u FAT32 ili neki drugi file system samo da bi se oslobodio tih fajlova?

Nazad
Vrh Dno