Šta je novo?

File corruption ili sta je vec? storage disc

Kikibgd

Slavan
Učlanjen(a)
07.04.2007
Poena
350
Naime imam jedan problem koji ne mogu nikako resim
do pre 5 dana hdd seagate barracuda 3tb stajao u kompu normalno radio sve filove otvarao, i ja iskljucio komp izvadio hard stavio ga u cooler master x craft 360
otisao do drugara da iskopira neke filmove itd. kad ono pola cita pola nece, probam otvorim film (.avi \ mkv) pise u media playeru cannot render file ?

sta se to desilo? trenutno nisam u mogucnosti da vratim u svoj komp jer nemam adekvatno napajanje koje treba da zamenim.

prvi put kad sam ga nakacio pojavio se kao onaj prozor za system check koji sam ignorisao.

ima neko ideju sta kako? jel su ti filovi otisli ili sta?

hvala unapred?

Moraćeš da ga priključiš dorectno na kompjuter da se uveriš u pravo stanje stvari. Svi adapteri ne podržavaju 3TB drajvove plus sigurno nije na MBRu pa njegov kompjuter možda ga ne prepoznaje kako treba.

aha hvala na brzom odgovoru, kad probam javim

ok jedno dodatno pitanje jer moram taj disk koji sam izvadio da vratim u isti sata prikljucak ? ili je to ne bitno?

Ako je jedini onda nije bitno ali za boot disk je najbolje da bude u SATA 0 a DVD na poslednjem.

Ne ovo nije bio boot disk setup je bio ovakav
Sata3_0 intel ssd (boot)
Sata3_1 seagate 3tb
Sata2_3 samsung 2tb

To je sasvim u redu. Za mehanički disk nije ni važno dali je na SATA 3 ili 2, za SSD jeste ako je SATA3. Sada ti je SSD na pravom mestu a mehanički gde god hoćeš. Jedini problem može biti kad promeniš mesta diskovima posle instaliranja windowsa da se promene slova na onima koji nisu boot disk.

Vrh Dno