Šta je novo?

FIFA 2004 pitanjca

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Obzirom da ovaj thread ima svoju konkretnu namenu molio bih Vas lepo da ne bude prepiranja sta je bolje FIFA ili PES. Svak ima svog favorita pa nek tako i ostane. Pravim ljubiteljima fudbala su dobre obe igre. Jer fudbal je fudbal.
Necu mnogo da trosim reci o Fifi jer sam je igrao na Xboxu i mnogo mi se svidela. Od danas je igram i na PC-u jer sam tek danas nabavio gamepad za nju jer je EA napravila sr**** oko supported gamepadova.
Ono sto me interesuje su performanse. Je je igram u rezoluciji 1280x1024 sa 32/bitnom paletom(Monitor 19"). Inace sistem mi je Intel2.4B+Gigabyte ATI Radeon 9700pro+Maxtor DiamondMax 9+ 7200rpm (cela igra je na hardu-Full instalacija)+512Mb DDR333 Kingston (oko 300 slobodno kad igram Fifu). Inace kad igram igru gasim taskbar programe tipa antivirus isl..
Interesuje me sledeca stvar (za ljude koji su je probali ili je igraju). Posto igra ponekad koci ili zastajkuje, obzirom da imam, bar tako mislim pristojnu masinu, da li bi jos 512Mb RAM-a uticalo da igra radi glatko, jer Madden i NHL 2004 mi rade bas glatko sa sadasnjim stanjem stvari

I jos jedna stvar tice se gamepada. Posto imam Logitech Dual Acton Gamepad nije mi omoguceno u igri da koristim D-pad za kretanje neko moram da koristm left stick, pa ako je neko resio ovo neka napise kako.

Inace pitanje u vezi memorije mi je prioritet.

Unapred hvala na odgovoru

Mislim da je sama igra nedovoljno optimizovana.

Probaj da promenis kameru ili da povecas zoom, da se istovremeno vidi manje igraca na terenu, mozda pomogne.

Mada mislim da je ipak do kamere, meni sa tele kamerom secka dok sa drugima vrlo slabo.

Smanji detalje publici ili neki slicni parametar, moze da pomogne a ne gubis mnogo na kvalitetu...

Koristim ja tele kameru, sto se smanjivanja detalja tice neznam da li postoji opcija da se sanjuju detalji pojedinacno za svaki segment. Preporuci kameru i da li mislite da bi jos 512 Mb resilo stvar?

Jos uvek igram 2003.
Goxy kako izgleda tvoj Dream Team?

imam slichnu konfiguraciju
amd xp2000+@2600+
512 ddr 400 kingstone
sapphire 9700pro utlimate
i igra se isto ponasa u 1280x1024 znachi desi se da secne jer je neoptimizovana,a u 1024 je ruzna i to preterano,u 1280 moze malo da se podnese

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
imam slichnu konfiguraciju
amd xp2000+@2600+
512 ddr 400 kingstone
sapphire 9700pro utlimate
i igra se isto ponasa u 1280x1024 znachi desi se da secne jer je neoptimizovana,a u 1024 je ruzna i to preterano,u 1280 moze malo da se podnese

pa zato i pitah da li bi 1GHz DDR-a resio problem.
BTW-kakav je taj kingston na 400. Ja planiram da uzmem HyperX. Jel to tvoje HyperX?

Goxy je napisao(la):
I jos jedna stvar tice se gamepada. Posto imam Logitech Dual Acton Gamepad nije mi omoguceno u igri da koristim D-pad za kretanje neko moram da koristm left stick, pa ako je neko resio ovo neka napise kako.
Nazalost ne znam odgovor na tvoje pitanje, jer sam se davno razocharao u fifu no nebitno...
Zanima me ovaj gamepad. Jel to ovaj model - http://www.logitech.com/products/large_view.cfm?contentid=6951&countryid=19&languageid=1&crid=11 ? Koliko si ga platio? I kako ti se chini za sada? Jel chvrst? Dugmitji?
I najvaznije pitanje, jesi li mozda probao ovaj pes3 demo sa njim, i kako radi... zanima me jer bih ga najvishe kupio zbog toga...

10x ...

Kod mene radi fenomenalno bez ikakvog kocenja.
AMD XP 2500 Barton / NForce2 / 512 DDR / TI 4200 64MB
Sa 52.16 detonatorima ...

"choppy gameplay" je poznat problem na jacim masinama....
moras da editujes local.ini fajl, tako sto ces u njega da dodas

RENDER_EVERY_AI_FRAME = 1
DRAW_EVERY_AI_FRAME = 1
VSNYC_MODE = 3 (ovo samo ako ga vec nema, ako ga ima onda samo promeni vrednost u 3)

e sad...problem je sto se local.ini ovaj put nalazi zapakovan u config.dat fajlu u fifa direktorijumu......ali moze da se sredi....

prvo moras config.dat da preimenujes u config.big ...onda ga importujes u bigGUI (neka vrsta extractora, lako ces ga naci), i moci ces da vidis sve fajlove koje sadrzi...izmedju ostalog i local.ini...exportuj ga negde, pa dodaj ono sto sam gore napisao , snimi, pa ga opet vrati u config.big ...
onda ti jos samo ostaje da preimenujes config.big u config.dat i to je to....
igra ce prosto da LETI....neces verovati koliko glatko ide...znam da su kriterijumi po pitanju "glatkoce" razliciti, ali veruj mi da sam najrigorozniji po tom pitanju....kad kazem da leti, onda stvarno leti....:)
a zasto ea ovako lose optimizuje igre po default-u, nikad necemo saznati.... :)
ali ok, dok je resenja, dobro je :)

Pozdrav, javi se ako nesto nije jasno...

PS: imas jacu masinu od mene....kako ce tek kod tebe da leti.:)... imas sasvim dovoljno ram-a za novu fifu...nemoj da se tripujes....:)
verujem da i ostale ea sports igre mogu da se tweak-uju na neki slican nacin.....

evo ti i link na kome mozes da skines bigGUI....da se ne mucis :)
http://www.greymana.de/temp/fifatools.zip

uh....kad bi znao koliko sam se ja nervirao oko ovoga.... :hump:

Misha je napisao(la):
...

Nazalost ne znam odgovor na tvoje pitanje, jer sam se davno razocharao u fifu no nebitno...
Zanima me ovaj gamepad. Jel to ovaj model - http://www.logitech.com/products/large_view.cfm?contentid=6951&countryid=19&languageid=1&crid=11 ? Koliko si ga platio? I kako ti se chini za sada? Jel chvrst? Dugmitji?
I najvaznije pitanje, jesi li mozda probao ovaj pes3 demo sa njim, i kako radi... zanima me jer bih ga najvishe kupio zbog toga...

10x ...

To je taj. Nije los ali nema Force Feerback. U odnosu na moj Thrustmaster Firestorm Dual Power 2 je ******. Sto se cvrstine i ostalih karakteristika tice istovetan je sa gamepadovima za Sony PS, pa ako si kadkad drzao navedene znaces. Nije on los ja sam samo malo kritican jer ga uporedjujem. Imas 2 godine grancije. Cena mu je 1675 din ili oko 25 evra, ali ti je savet da sacekas nedelju dana pa da ga kupis u Computer Landu. Ako pak ne zelis da cekas imas jos jedan bar je bio jos jedan u Anetu, ali neces dobiti 2 godine garancije. Ako ne igras FIFU onda ga nemoj kupovati jer ako pratis strane Forume PES3 radi sa svim gamepadovima jer ce mu Controller Config biti regularan tako da ces moci sve da podesis. Nemoj da me drzis za rec jer ja samo prenosim onako kako kazu na stranim forumima.

Ivan® je napisao(la):

DRAW_EVERY_AI_FRAME = 1
VSNYC_MODE = 3 (ovo samo ako ga vec nema, ako ga ima onda samo promeni vrednost u 3)

e sad...problem je sto se local.ini ovaj put nalazi zapakovan u config.dat fajlu u fifa direktorijumu......ali moze da se sredi....

prvo moras config.dat da preimenujes u config.big ...onda ga importujes u bigGUI (neka vrsta extractora, lako ces ga naci), i moci ces da vidis sve fajlove koje sadrzi...izmedju ostalog i local.ini...exportuj ga negde, pa dodaj ono sto sam gore napisao , snimi, pa ga opet vrati u config.big ...
onda ti jos samo ostaje da preimenujes config.big u config.dat i to je to....
igra ce prosto da LETI....neces verovati koliko glatko ide...znam da su kriterijumi po pitanju "glatkoce" razliciti, ali veruj mi da sam najrigorozniji po tom pitanju....kad kazem da leti, onda stvarno leti....:)
a zasto ea ovako lose optimizuje igre po default-u, nikad necemo saznati.... :)
ali ok, dok je resenja, dobro je :)

Pozdrav, javi se ako nesto nije jasno...

PS: imas jacu masinu od mene....kako ce tek kod tebe da leti.:)... imas sasvim dovoljno ram-a za novu fifu...nemoj da se tripujes....:)
verujem da i ostale ea sports igre mogu da se tweak-uju na neki slican nacin.....

Hvala Ivane na savetu, to su mi savetovali i neki ameri ali bez objasnjenja. Pokusacu ovo pa cu ti javiti rezultate. Ne znam samo da li si ti to sebi radio pa da mi ga sibnes na mail ako nije tezak nesto mnogo (config.dat), mislim ako ja ne uspem .

Ivan® je napisao(la):

DRAW_EVERY_AI_FRAME = 1

...

Ne znam sta da ti kazem, ali kod mene ovo igru pretvara u jedan VEEELIKI slow-motion :)
Dakle, sve tece vrlo glatko ali i vrlo sporo :)

Nemam jaku masinu, Celeron 850@1183, 256 mb sdram, GeForce 4 MX440, mozda je ono tweak samo za jake masine?

Goxy je napisao(la):
...
To je taj. Nije los ali nema Force Feerback. U odnosu na moj Thrustmaster Firestorm Dual Power 2 je *******. Sto se cvrstine i ostalih karakteristika tice istovetan je sa gamepadovima za Sony PS, pa ako si kadkad drzao navedene znaces. Nije on los ja sam samo malo kritican jer ga uporedjujem. Imas 2 godine grancije. Cena mu je 1675 din ili oko 25 evra, ali ti je savet da sacekas nedelju dana pa da ga kupis u Computer Landu. Ako pak ne zelis da cekas imas jos jedan bar je bio jos jedan u Anetu, ali neces dobiti 2 godine garancije. Ako ne igras FIFU onda ga nemoj kupovati jer ako pratis strane Forume PES3 radi sa svim gamepadovima jer ce mu Controller Config biti regularan tako da ces moci sve da podesis. Nemoj da me drzis za rec jer ja samo prenosim onako kako kazu na stranim forumima.
Pa ako je kao oni na ps-u onda mi je to ql :) ...
Inache, nisam te skapirao gde si ti kupio? U Anetu? I zashto da chekam da dodje u compland kad je tamo skuplje? (~30e)
A i ovo shto kazes da mogu bilo koji da koristim, to je tachno, ali poshto je pes3 sa sony-ja onda ce taman da se uklopi i ovde :)

hvala na info-u anyway...

pozdrav
misha

Goxy je napisao(la):
...

Hvala Ivane na savetu, to su mi savetovali i neki ameri ali bez objasnjenja. Pokusacu ovo pa cu ti javiti rezultate. Ne znam samo da li si ti to sebi radio pa da mi ga sibnes na mail ako nije tezak nesto mnogo (config.dat), mislim ako ja ne uspem .

ok, naravno....ako ne uspes, saljem ti na mail

iNCUBUs je napisao(la):
...

Ne znam sta da ti kazem, ali kod mene ovo igru pretvara u jedan VEEELIKI slow-motion :)
Dakle, sve tece vrlo glatko ali i vrlo sporo :)

Nemam jaku masinu, Celeron 850@1183, 256 mb sdram, GeForce 4 MX440, mozda je ono tweak samo za jake masine?

moze i to da se desi, ali vrlo retko....

Misha je napisao(la):
...

Pa ako je kao oni na ps-u onda mi je to ql :) ...
Inache, nisam te skapirao gde si ti kupio? U Anetu? I zashto da chekam da dodje u compland kad je tamo skuplje? (~30e)
A i ovo shto kazes da mogu bilo koji da koristim, to je tachno, ali poshto je pes3 sa sony-ja onda ce taman da se uklopi i ovde :)

hvala na info-u anyway...

pozdrav
misha

Anet, pored supa u Slobodana Penezica 361-25-25

Ivan® je napisao(la):
...

ok, naravno....ako ne uspes, saljem ti na mail

E neznam jesam li uspeo sledio sam uputstva sve je proslo glatko. Mozda mi cak Fifa bolje i radi, nisam mnogo ni igrao, ali mi ipak posalji svoj config.dat sa sredjenim local.ini-jem da uporedim dali sam sve uradio kako treba (razmaci i sl..),a e-mail adresu sam ti poslao na privatne poruke.

Pozdrav

Goxy je napisao(la):
Koristim ja tele kameru, sto se smanjivanja detalja tice neznam da li postoji opcija da se sanjuju detalji pojedinacno za svaki segment. Preporuci kameru i da li mislite da bi jos 512 Mb resilo stvar?

ja nemam problema na 2.4 Ghz, 512 Mb, i Gf4 Mx460 sa 64...

Goxy je napisao(la):
...
Anet, pored supa u Slobodana Penezica 361-25-25
Da, znam za tu firmu, pre se zvala AN Elektronik chini mi se...

i shta, kod njih nema garancije?

Ivan® je napisao(la):
...

'ajde ti za svaki slucaj okaci svoj config.dat ovde pa da ga probam.

Takodje cu da skinem i nove Detonatore, ko zna, mozda pripomogne :)

Ivan® je napisao(la):
...

To se meni i desilo. Ustvari ja mislim da je Fifa takva igra, tj. Fifa za PC. Menjanem ovih fora u config.dat fajlu seckanje mi stvarno nestane, ali je igra nevidjeni slow-motion. Lopta se vuce kao vecnost, a igraci se ponasaju kao roboti. Ali to je ta optimizacija za PC. Ne bih sad da pisem o grafici koja je boze sacuvaj. Noc izgleda kao sumrak a reflektori kao da ne postoje. Meda necu vise da pisem o fifi jer sam se razocarao. Igra kao igra je dobra, tako da cu da se drzim Xboxa jer tamo sve radi perfectamente. Ko je to video zna o cemo pricam , ko nije ne treba ni da gleda. Ja da nisam video verovatno bi bio nesto zadovoljniji PC izdanjem.
Jos jedna stvar sto se tice raznoraznih configa. Koliko sam uspeo da shvatim, ima jedan noviji post na forumu www.fifa04.com gde se putem jednog od configa moze svasta dodati i oduzeti npr. fizika mreza, kisa, dim isl.. nedovrsena igra nema sta.

Pozdrav

Misha je napisao(la):
...

Da, znam za tu firmu, pre se zvala AN Elektronik chini mi se...

i shta, kod njih nema garancije?

Nisam rekao da nema. Imas garanciju ali ona ne iznosi 2 godine. Ja mislim da ComputerLand kao generalni uvoznik postuje garantni rok proizvodjaca. Barem je tako bilo za neke miseve koje sam kod njih uzimao, a mislim da je i za djojstike, a to je u ovom slucaju 2 godine.
Ali ja nemogu da verujem da se tebi svidjaju PSX gamepadovi. Meni su oni vrlo mali i deluju jako krhko. Jedini dobri gamepadovi po meni se Xboxovi i Thrustmasterovi. A kad je Logitech u pitanju onda Wingman klasicni ali on nema stickove.

Pazi, nije da mi se svidja PSX gamepad, chak me i zamara posle nekog vremena... ali vodim se logikom, da poshto je igra sa PSX-a, da je kombinacija dugmitja i svega napravljena najbolje ... ne znam kako da ti objasnim, ali nije ni bitno uostalom :)

tnx za info... sachekatju da izadje pes3 final pa cu onda da pazarim neki gamepad...

Misha je napisao(la):
Pazi, nije da mi se svidja PSX gamepad, chak me i zamara posle nekog vremena... ali vodim se logikom, da poshto je igra sa PSX-a, da je kombinacija dugmitja i svega napravljena najbolje ... ne znam kako da ti objasnim, ali nije ni bitno uostalom :)

tnx za info... sachekatju da izadje pes3 final pa cu onda da pazarim neki gamepad...

Pametno. Inace cini mi se da PES3 rules.

E sto se tice Fife 2004 na Pc-u na prvi pogled vara !
Ispravljeno je ono do sad sto je biloo izvan svake mogucnosti u fudbalu tj fifa 2003, dodavanja su realna, ofsajdi su prisutni, kao i sudijska prednost kod faula! Ali su oduzeli na grafici, slosili su
kornere, sta ces ali je realniji od proslog, gde si gol davao iz VEOMA GLUPIH SITUACIJA (nemogucih), ali treba provaliti !

c u

zaboravih zvuk je loshiji i nema LAN igranja ! Ali sta ces mozda izdaju neku verziju josh ?! Ko zna ?

Fifa dobija multiplayer sa pathc-om na V1.1 !
Dodaje se jos i mogucnost menjanja komandi i smanjivane tj povecavanje detalja

Vrh Dno