Šta je novo?

FIFA 11

Danas sam probao (odigrao 5-6 tekmi) fifu. Prvo od svega sto mi je upalo u oci da su interfejs i ucitavanja nesto duza, mada moguce da mi se ucinilo, a i da je tako ne smeta mi mnogo. Ono sto mi jos vise 'bode oci', pa mozda i pomalo smeta je sporiji tempo same igre. Spram 09 je ritam mnogo opusteniji i sporiji, ali verujem da cu se navici. Nisam cackao opcije za game speed, ne znam ni da li toga ima, ali svakako da je ovo realnije. Takodje driblinzi su nekako teze izvodljivi nego u 09. 10ku sam probao demo i tamo je sve fantasticno 'selo', a ovde izgleda usporise to malo. Suteve iz daljine nisam nesto testirao, ali ima vremena. Animacija i grafika van gameplay, ondosno kod cutscenes-a je solidna, a onaj PES wannabe blur mi je ocajan, dok gameplay grafika izgleda prilicno realnije, prirodnije i ne onako 'plasticno' i drecavo kao u 09. Za vremenske prilike takodje thumbs up.

Tako da, ponajvise mi smeta taj spor tempo, ali nadam se da cu se navici i da je iskustvo sa MPom i drustvom drugacije.

Da li postoji patch koji omogucava da se autosave iskljuci ili da se ne zezam vise sa 'simulate match' opcijom u career modu? :d :d

Jesam ja jedini ovde koji igram Fifu? O covece sve PESovci... :D Naime ova 2011ica mi dusu vadi. To sto nema autosave OFF opcije me je obradovalo, jer imas samo jednu sansu doprinosi realnosti, ali zadnjih 5 utakmica na world class ne mogu da mrdnem. Ceo zivot igram na WC levelu i sada sam pao u iskusenje da prebacim na pro, sto sam i uradio. Situacija se mozda malo popravila, ali nista znacajno, jer kao sto sam i ocekivao problem nije do levela nego do mojih igraca odnosno njihove izdrzljivosti. STALNO su umorni? U najboljem slucaju, skala za sprint je skoro cela, i vec do kraja prvog poluvremena niko vise nema snage da trci tako da o davanju golova ni reci, kad nijedan pas ne mogu na sprint da izvucem. Jel ja to negde gresim ili cu celu 11icu da igram s umornim igracima. Naravno protivnicki timovi su uvek u fullu.

Ma da, slazem, se fifa je mnogo realnija, prirodnija i sveukupno bolja igra od pesa jos od 2009. godine. Samo ovo 'umaranje' me ubi. NEverovatno.

Ma PES meni ne lezi nikako, necu ni da ga pominjem jer nije dostojan poredjenja sa Fifom, ali kazem, po meni, jer to je stvar ukusa. Umaranje mi smeta jako, ne bitno koliko sprintam. Mislim bitno je, ali opet, nesto mi i ne pomaze ako malo oladim. Evo uzeo sam jedva C. Ronalda zbog brzine ponajvise i posle 2 tekme se lik skroz ispraznio, sada ni on ne moze da prodje nikog. Svidjaju mi se inace unapredjenja u odnosu na 9ku, sve ovo u manager modu, nacin na koji ti igraci i klubovi odgovaraju kod transfera, kod produzivanja ugovora itd itd. Ne svidja mi se to sto ne mogu da odredjujem cenu kada stavim igraca na prodaju, zatim nema onog upgradea razlicitih stavki, tipa stamina, speed, fatigue, stadion, scouti. Takodje nisam nasao scoute nigde. Budzet za transfer mi je malo cudan, nekako sam previse ogranicen i cini mi se da sada kada sam ostao na 2 mil nikada necu skupiti vise za nekog valjanog igraca. Dok mi se u 9ki desavalo da i sa perfektnim timom imam po 100mil viska na racunu. Doduse bilo je prelako tako. Ovde 'prelazim' s milanom, samo zato sto su mi dragi i u stvarnosti. Neka sredina, nisu ni prejak ni preslab klub. Doduse sad jesu preslab jer ne mogu da trce :d

Da igram na PS3 ;)

Z1000 nisi jedini naravno. Vecina PES-asa je preslo na fifu.

Naravno, samo slep covek ne vidi koliko je bolja igrica..

Sken iz Official PlayStation Magazine
qmolj.jpg

Poslednja izmena:
Pazi kad ja pored 'milion' ovih sto su se preporodili kad su presli na Fifu moram da prokomentarisem nesto :d Odlicno izgleda ovaj wide-cam screen, kolorit pozajmili od PES-a konacno :) Chelsea mi izgleda kao da je ceo sacinjen od camuga kao i u ranijim verzijama :d mada los je screen..

Otkud ti da sam presao :)

Verzija je kao da si kupio Zondu F bez jednog tocka i nemas mogucnost da ga stavis do sledece godine, ali moze da se vozi :d ;)

rano sam poceo da se*em, izvinjavam se :D

Poslednja izmena:
Verzija je kao da si kupio Zondu F bez jednog tocka i nemas mogucnost da ga stavis do sledece godine, ali moze da se vozi :d ;)

Pa zato lepo prodam Zondu, ima gomila koji zele da je imaju, kupim Nissan GTR i picim do sledece godine... I kada dodje vreme, procenim i kupim novu Zondu ili novi Nissan! :D

Ne zameraj mi za Nissan-a, nisam bas nesto upucen u automobilizam! :d

EDIT: Zapravo sada vec prodajem Nissan-a, dok jos mogu da ga prodam za pristojnu cenu... Dzaba kada nema staze (PSN) gde mogu da se takmicim sa drugima! :D

Poslednja izmena:
Pa ne padaju svi na one fensi reklame i 'vidi u koliko primera se prodala, mora da je dobra' forice :)

E, aj ne smarajte i ove godine sa tim, pobogu...

Gubi se mogućnost online igranja, sem ako ne dokupiš kod ponovo.

Nazalost nemam od koga da pozajmim ili jos bolje iznajmim PS3 pa se nadam da ce mi neko sa foruma dati odgovor.Igram Fifu 11 na PC-u u rezoluciji 1920x1080 na low zbog konfiguracije koja je starija vise od tri godine...na 50" plazmi slika je ostra ali sa low detaljima.Kada stavim 720p i medium podesavanja jednostavno slika je mutna jer to nije native rezolucija tv-a..U poslednje vreme razmisljam o kupovini PS3 najvise zbog sportskih igara pa me interesuje da li neko igra fifu 11 na 1080p televizoru i kako mu se cini slika.Kontam da televizor apskejluje konzolinih 720 na 1080 da bi mogao da prikaze sliku.Izvinjavam se na konfuznom pitanju...

Nazalost nemam od koga da pozajmim ili jos bolje iznajmim PS3 pa se nadam da ce mi neko sa foruma dati odgovor.Igram Fifu 11 na PC-u u rezoluciji 1920x1080 na low zbog konfiguracije koja je starija vise od tri godine...na 50" plazmi slika je ostra ali sa low detaljima.Kada stavim 720p i medium podesavanja jednostavno slika je mutna jer to nije native rezolucija tv-a..U poslednje vreme razmisljam o kupovini PS3 najvise zbog sportskih igara pa me interesuje da li neko igra fifu 11 na 1080p televizoru i kako mu se cini slika.Kontam da televizor apskejluje konzolinih 720 na 1080 da bi mogao da prikaze sliku.Izvinjavam se na konfuznom pitanju...

Izgleda fantasticno.

Svejedno je - izgledaće isto na 720p i 1080p zbog XBOXa. Sad, da li TV može uticati na sliku, nisam upućen ali sama igra po sebi mislim da i nema pravi 1080p mod.

Nazad
Vrh Dno