Šta je novo?

FIFA 11

Odakle je? 32 jarda mislim, ništa strašno, idi na www.youtube.com/GVOSHTV pa pogledaj Riiseov gol, to ti je veća daljina a opet dat na legendary, tj. online.

Ne znam odakle vam taj trip da golman ne dozvoljava golove iz slobodnjaka na Legendary.

Poslednja izmena:
E da, sad sam video tvoj PM - nije mi ovde konzola, sutra uveče sam u Beogradu pa ću ti reći ima li opcija za to ,)

Join the Dark Side... Borise... Ajm jour fader :d

Gol jeste postignut na Legendary nivou tezine, a za daljinu ne znam tacno kolika je... Evo snimak iz drugog ugla pa procenite sami

[youtube]_fpMjmc7McQ[/youtube]

Ja sam postigao gol na Legendary sa polovine terena ravno. Sutnuo sam punu skalu lopta je odkocila ispred golmana i preskocila ga i usia u gol :)
zao mi sto nemam taj snimak jel je ebeni replay snimio samo nekih 10sec pripreme za slobodnjak

Kako je nerealan onaj career mod na legendary da je to čudo jedno. Kad CPU ''odredi'' da nećeš dobiti utakmicu ne možeš da je dobiješ da se **eš. Pobedim Čelzi na strani a onda posle toga dođe mi Stouk ili glupi Vulvsi i izgubim. Niđe veze što bi se reklo. Ajd' da se to desilo jednom nego se dešava konstanto jer igram već treću sezonu sa Mančester Sitijem.
I postoji bag bar kod mene u narodnoj verziji. Zakinuli mi trofej :) Osvojio sam Kup i Superkup (naredne sezone) a na my career mi stoji samo jedan trofej.

Sta je ovo vako teska nova fifa na legendary? Ne mozes pobjedit Chelsea da si bog...

Lakše dobiješ Chelsea i slične ekipe nego Stoke City jer se ove zabunkerišu i uzimaju ti svaki duel u koji se upustiš. Jedino ako im nekako daš gol onda su smešni, inače, ne dao bog da oni tebi zavuku nekako, svaki njihov napadač ima da se gradi ko 3 Drogbe istovremeno :d

Ja sam potpuno razocaran novom fifom, znaci poslije pesa 2010 ovo mi je najgori fudbal u zadnjih par godina. Igram ga na x360 i iskljucivo preko interneta i ludim. Znaci izludicu od duplog pasa i L1+trougao (Lb+Y na boxu). Svaka pomenuta komanda prolazi, a kako sam primjetio jedini nacin da se to izbjegne je da napravi covjek neku ultra bunkercinu i moli Boga da mu se otvori kontra, sto je po meni potpuno ubijanje igre i anti fudbal (al *** tako se danas i isprave igra).
Inace od bolida na live-u koji biraju real, chalsea, barsu i inter se ne moze zivjeti, pa mrcenici ko ja koji biraju napoli, juve i sl placaju ceh i jednoj jedinoj gresci i samo losoj sreci u tom trenutku. Meh nek idu do djavola...

Ma kad vidis da uzme barsu opalis bunkericu tipa 4-4-2, ili 5-4-1 (mislim stavis dodatnog stopera), ti odustaju u polovini 2 gog poluvremena garant. Znas kad ce da ti da go.
Meni je Ajax sa tom postavom pencilin za te igrace. Samo sto ce da pobegnu ako povedes pred kraj. Tesko ces dati go ali nece ni on. Slazem se da je potpuno nepravedno igrati sa bilo kojom ekipom 4* protiv Drogbe kad on nosi 3 na ledjima od centra i daje go, j... ga. Ako omasi onda Lampard pali sa 35m.
Ukratko igras ko kompjuter na Legendary, 80% bunkerica :) ne daje puno golova al' kad ga usere ne izjednaci ti nikad.

Mozes da uzmes i Real i da se nadmeces ali meni to suvise napeto :)

Poslednja izmena:
Da, potpuno se slazemo. Moja najveca greska je sto volim da se nadmecem i nadigravam, pravim duze i prave fudbalske akcije, jednom rijecju da imam igru i sve bi to bilo ok da u 50% takvih slucajeva primim neki smijesni gol i izgubim. Al dobro mijenja ce se taktika ocigledno :)

Da se nadovezem na gore. Nemam nista protiv 5* timova ali tad match making treba urediti drugacije. Nije pravedno da ja uzmem Ajax a on reprezentaciju Spanije. Imam izbor il' da budem ovca i da me odere u startu ili da uzmem 5* tim.

Rang mecevi kao sto se bira slican skill level tako i timovi koji se biraju u okviru tog meca treba da budu priblizno isti.

Ajax vs. Rep. Spanije je nerealno sem ako ti nisi daleko bolji od njega, ali je nisam takav majstor.

Svaka pomenuta komanda prolazi, a kako sam primjetio jedini nacin da se to izbjegne je da napravi covjek neku ultra bunkercinu i moli Boga da mu se otvori kontra

Drugi način je da naučiš da igraš pasivnu odbranu i markiraš utrčavanja a da pritisak na onog sa loptom vršiš na 2nd press. Ali, to zahteva dosta vežbe ;)

Ne znam ali ja sam odustao id FIFE. Singleplayer ne igram vise zbog uzasno loseg AI i "namestanja" utakmnica a od MP sam odustao takodje zbog uzasnog AI saigraca. Prosto ne mogu vise da gledam kako ne znaju da se ubace i kako ne prate igru. Pogotovo iz kontranapada iako sam probao da podesavam slajdere i sl. Ali dzaba :)

Stisneš L1 i ubacuju se savršeno i to baš onda kada ti želiš. Razumem sve ali ovo prebaciti FIFI baš nema smisla kad imaš baš komandu napravljenu za pravovremeno utrčavanje :)

Ne znam ali ja sam odustao id FIFE. Singleplayer ne igram vise zbog uzasno loseg AI i "namestanja" utakmnica a od MP sam odustao takodje zbog uzasnog AI saigraca. Prosto ne mogu vise da gledam kako ne znaju da se ubace i kako ne prate igru. Pogotovo iz kontranapada iako sam probao da podesavam slajdere i sl. Ali dzaba :)

Sa ovim se ne bih moga sloziti, jer je moj problem bas suprotno :d

@Vlad: Kad bih imao vise vremena za igre, razvio bih ja malo bolju i iskusniju taktiku, pa uz malo prakse doslo bi to sve na svoje. Ovako kako je, bez previse namjestanja taktike imam problema sa mnogo losijim igracima od sebe, bas zbog nevjerovatno lakog prolazenja ranije pomenutih komandi, sto na fifi 10 bas nije bio slucaj. Inace, volo bih da odigram nedje koji mec sa tobom, nismo odavno ;)

Pa kupi igru za PS3 i igraćemo, ionako počinje liga uskoro, taman da udješ u formu ;)

Evo vam mali savet za online kad već imate problema sa tim - stavite da jedan od štopera bude sweeper i rešili ste dobar deo problema sa L1+trougao ubacivanjima ali onda malo pripazite ako protivnik promeni taktiku pa krene po zemlji i lagano :)

Stisneš L1 i ubacuju se savršeno i to baš onda kada ti želiš. Razumem sve ali ovo prebaciti FIFI baš nema smisla kad imaš baš komandu napravljenu za pravovremeno utrčavanje :)

Pa cekaj koja je logika zar je toliko tesko da igrac isprati akciju i igraca vec moram pored svega da vodim racuna i o jos jednom dugmetu :)
Koliko sam se samo glupih situacija nagledao. Trcim u kontri igrac zakuca stane ko kip a lopta samo produzi.

Danas posle ovih postova odlucih da odigram par partija sa drugom.

-Prvo sam video bug koji do sada nikada nisam video ni u jednoj verziji fife i smejao sam se kao lud. Naime krecem sa polovine terena, pocetak tekme, kontam nema nigde igraca mog druga wtf? ja lepo trcim prema njegovom golu dajem gol, on nema ni igraca ni golmana. Posle gola vratilo se sve u normalu

-Ono sto me definitivno nervira kod FIFE to je da imam utisak da kompjuter favorizuje igraca u pojedinim situacijama

-Prva tekma oderem druga 5:1 znaci svaka me lopta hoce . Lopte se non stop odbijaju meni i odakle god sutnem - gol.

-Druga tekma opet isto

-Treca preko 10 zicera sam omasio. Golman je poludeo hvatao je sve zivo. Svaka lopta ili stativa ili precka. Dobijem penal igrac mi skrsi CR sa ledja kada je bio 1na1 sa golmanom i ne dobije ni zuti karton? I golman mi naravno skine loptu sa srednjium prstom na nozi :))). Drug napadne jednom lopta se kotrlja odbija od igraca odbija od runija i ulazi do gola brzinom 1 na sat :)
Takvih situacija sam se bezbroj puta nagledao. Kako da posle par partija favorizuje ovog drugog koji gubi...ne znam takav osecaj imam.

Ja isto imam problem u odbrani protiv igraca koji dosta koriste L1+trougao. Radi se u tome kada ja prebacim sa jednog na drugog igraca on u tom trenutku prvo zastane pa krene da jurca za loptom/igracem. Uglavnom je tada vec kasno posto mi igrac pobegne...

Kako da posle par partija favorizuje ovog drugog koji gubi.

A vi zayebite FIFU i zamenite džojstike :D

Nema takvih stvari u FIFI ali ima momentum, tj. kada vodiš 2-3:0 sve ide za nijansu lakše a tvom protivniku teže, mada to zavisi i od chemistry koja ekipa ima a koji nažalost samo mi editori možemo da vidimo. Ekipa sa slabijim chemistryjem se sva smori kad krene da gubi (npr. Man. City) dok ona sa dobrim chemistryjem i dalje drži konce (npr. Nemačka).

Radi se u tome kada ja prebacim sa jednog na drugog igraca on u tom trenutku prvo zastane pa krene da jurca za loptom/igracem.

Mogao si da me pitaš, imaš u podešavanju komandi da namestiš AI movement assistance na off/low/high koji upravo služi za to - da ti AI malo pomogne i nastavi da se kreće u smeru u kom se kretao pre tvoje promene. Ja recimo držim na low, drugar koji podjednako dobro igra ako ne i bolje na high.

A vi zayebite FIFU i zamenite džojstike :D

Nema takvih stvari u FIFI ali ima momentum, tj. kada vodiš 2-3:0 sve ide za nijansu lakše a tvom protivniku teže, mada to zavisi i od chemistry koja ekipa ima a koji nažalost samo mi editori možemo da vidimo. Ekipa sa slabijim chemistryjem se sva smori kad krene da gubi (npr. Man. City) dok ona sa dobrim chemistryjem i dalje drži konce (npr. Nemačka).

Znači Juve ima dobar chemistry, od 0:3 do 3:3 u zadnjih 15 minuta :D

Ja isto imam problem u odbrani protiv igraca koji dosta koriste L1+trougao. Radi se u tome kada ja prebacim sa jednog na drugog igraca on u tom trenutku prvo zastane pa krene da jurca za loptom/igracem. Uglavnom je tada vec kasno posto mi igrac pobegne...

Menjaš na tog igrača čim pomisliš da bi mogao da protrči i nikako ne izlaziš sa centralnim bekovima da bi pokrio rupe koje su nastale ako ti je neki vezni igrač ispao iz igre. Jedini pravi problem može biti kada krilo ostane samo, ali to ne mora biti opasno po gol.

Meni jedino problem prave kad odem na Ultra Attacking da stižem rezultat.

Ja imam drugi problem, ne znam kako da se postavljam što se tiče igre glave potiv likova koji dobro koriste L2 za građenje, pa je protiv takvih recimo korner pola gola. Mislim mogu da dobijem vazdušni duel u napadu, ali u odbrani negde grešim.

Baš sam igrao pre neki dan protiv lika koji je to doveo do savršenstva, kasnije videh da ima 30-tak pobeda i samo jedan poraz. Jednostavno u odbrani ni jedan duel lgavom gotovo da nisam mogao da dobijem...

Pa guraj ga, ako "osetiš" da je u zoni odakle može zabiti gol pomeraj se sa igračem u njega da bi ga udaljio od te pozicije. Nije toliko bitno da je ti skineš glavom koliko da on pošalje loptu u gol aut, zar ne? :)

Pa sto ne rece ranije Vlado!!! :)
Eh da sam to znao, mozda bih te i dobio u onim partijama... :D
Znaci koliko sam ukapirao meni bi odgovaralo da stavim u podesavanjima High?

Pa vidi isprobaj, ako osetiš da ti je pomalo kontrola "automatizovana" smanji na low. Ja recimo igram na low i nemam nikakvih problema po tom pitanju.

pu-opet-sam-pobrkao-39675.jpg

Problem svakog PESovca kad prelazi na FIFU :d

Čak je i kamera FIFA default, što bi Boris rekao crveni protiv plavih :D

Vrh Dno