Šta je novo?

FIFA 11

Ćuti... zamisli da krenem da mu objašnjavam da je Tekken bolji od Street Fightera....

3...
4...
sad!
udri sa svom ultrom po meni :D

Pa da, ista filozofija kao FIFA, mekani, barsunasti udarci, totalno nemas osecaj da se tuces, nisam ni sumnjao da ti je bolji Tekken ;)

ni ja - realni kame-hame potezi SF, PES - ista stvar

A da... ima i "dušu" :d

Ćuti... zamisli da krenem da mu objašnjavam da je Tekken bolji od Street Fightera....

3...
4...
sad!
udri sa svom ultrom po meni :D

Hahahah, ista stvar, koliko sam voleo Tekken serial, toliko sad volim SF4. Cim sam probao, dopalo mi se, ali samo od cetvorke pa na dalje :D Nesto me podseca na scenario PES-FIFA :D

Ok, Boris je dobio punu paznju sa svojim zamerkama, ispostovali smo ga :), sad bi mogli da zavrsavamo tu temu, da se ne smorimo kao svaki put...

Ok, Boris je dobio punu paznju sa svojim zamerkama, ispostovali smo ga :),

Hahaha ;) Vala bas, full usluga.. nije bilo kompletno bez "ovo je simulacija, zato ti se ne svidja" i "svi okoreli PES-ovci su sad na FIFI" konstantacija, sad sam izmiren.. :d :)

Pa jesu, vic je u tome što si ti loš i u PESu, kako da budeš dobar u FIFI :p

Da, pogotovo na assisted, trebalo bi da se zove Assisted+ :d A ako zelis manual, na to se moras odluciti pre mecha, nema i jare i pare.. :)

Jedno pitanje: prvi put krećem da igram ligu u fifi pa me zanima jel idem na new tournament, pa create? Posto ne vidoh nigde ko u pesu league...i ako osvojim ligu, jel sledece sezone igram ligu šampiona? Ili se mozda drugačije zove? Takodje, jel ima kup utakmica u toku sezone? Čisto da znam da li da počinjem ili ne....

Hvala

Moram da se slozim sa Borisom. Ne bih da zagadjujm temu ali stvarno su pasevi nekako slabi. Vec danima sam u fazi da uporedjujem PES i FIFU, cas mi je FIFa bolja cas PES :D ali u fifi jos nisam uspeo u kontri da posaljem ostar pas napadacu u prazan prostor. Koliko god da napumpam skalu uvek je preslabo dok u PES-u tacno znam kako ce da ide lopta u zavisnosti koliko drzim dugme.

Jedno pitanje: prvi put krećem da igram ligu u fifi pa me zanima jel idem na new tournament, pa create? Posto ne vidoh nigde ko u pesu league...i ako osvojim ligu, jel sledece sezone igram ligu šampiona? Ili se mozda drugačije zove? Takodje, jel ima kup utakmica u toku sezone? Čisto da znam da li da počinjem ili ne....

Hvala

Idi Career Mode :)

Moram da se slozim sa Borisom. Ne bih da zagadjujm temu ali stvarno su pasevi nekako slabi. Vec danima sam u fazi da uporedjujem PES i FIFU, cas mi je FIFa bolja cas PES :D ali u fifi jos nisam uspeo u kontri da posaljem ostar pas napadacu u prazan prostor. Koliko god da napumpam skalu uvek je preslabo dok u PES-u tacno znam kako ce da ide lopta u zavisnosti koliko drzim dugme.

U FIFI nije izvodljivo ono što može u PESu a to je da dodaš sa centra through pass i da jednostavno cela odbrana skloni da bi lopta mogla proći do napadača (od koga se isti ti odbrambeni opet sklanjaju). Jednostavno AI saigrača u PES-u je truba. U FIFI to funkcioniše malo drugačije tj. through pass je najbolje slati po bokovima na krila. Kroz sredinu je najbolje ići ili kratkim pasovima (gotovo neizvodljivo ako igraš na manual kao ja) ili varijante kratkih vazdušnih ubacivanja ali to moraš jako dobro i precizno izvesti. Through pass kroz sredinu može proći samo u kontri i to kada imaš igrača više od odbrane. Ali u tim slučajevima ako dodaš daleko od šesnaest postoji realna šansa da odbrambeni stigne tvog napadača tačno pre šuta i sruši ga s leđa na šta sudija neretko daje žuti karton!!!

Vezano za slobodne da odgovorim na komentare. Znam ja kako se skače u živom zidu ali sam komenarisao da je bezveze da komp namerno promašuje zicere nogom ali zato svaki šut glavom ide u rašlje a slobodni udarci redovno preko živog zida u dalji ugao (ukoliko ne skočiš kada i kako treba). Zašto su *****i kada treba šutnuti jedan na jedan a majstori kada su slobodni i igra glavom u pitanju, jel to neka odluka na osnovu učestalosti određenih situacija? Češće su situacije da se šutira nogom nego glavom ili slobodni udarci?

Bitna stvar, FIFU valja igrati na manual jer je za to i pravljena dok je PES obrnuto pravljen dok su 360 analog kretanje nakalemili na D-pad friendly simulaciju. Nisam siguran kako funkcioniše assisted mod pri šutu, da li igra skraćuje ugao pod kojim registruje pokrete analoga (fiksira samo gol i par metara levo/desno) ili igraču asistira pri izboru tipa šuta zavisno od položaja u kome se nalazi (ne možeš šutnuti jako punom iz svake situacije ali zato plasirana može)? Ako je ovo drugo onda je logično zašto šutevi deluju premlako. Takođe šutevi nisu kao u PESu jer mi se čini da lopta ne dobija ubrzanje sa pređenom distancom što je veliki propust ako je zaista tako (voleo bih komentar na ovo).

Ono što je velika mana pored 'živahnih' boja (greota pošto je osvetljenje jako dobro)
jeste kamera jer su svi izbori truba. Kamera koja ne prati loptu ili igrača je smešna za današnje standarde fudbalskih simulacija, to moraju da menjaju pod hitno.

Ne vidim ama bas nikakav problem sa kamerom, bas naprotiv ona u PES-u je truba i nema dovoljno izbora i podesavanja kao u FIFI. Takodje se ne slazem da fifu treba igrati na manual - nije prosto takva stvar da treba ili ne treba, garantujem da mnogi dobri igraci igraju na assisted. Ja sam probao na manual i previse je tesko i neprecizno a ne vidim kakav bih imao benefit jer vec dosta imam online utakmica iza sebe i znam sta je bitno, a to je tajming i osecaj, koju god varijantu izaberes. Znam u vrh glave 10% stvari o igri igrajuci na assisted, zasto se ne bih usavrsavao u tom pravcu dalje. Nepreciznost pasova i na assisted nije zbog same asistencije nego zbog mog pogresnog izbora. Mislim da assisted samo pomaze u tom smislu da dobro odigran pas zavrsi tamo gde treba a ako imas losu ideju, nema tu pomoci... Isto vazi i za sut. Da odgovorim na pitanje, cini mi se da pre skracuje ugao, pretpostavljam, pre nego regulise brzinu suta i parabolu. Ja sam probao da sutiram na manual i bilo je tesko uopste pogoditi gol. Asissted daje sasvim ok slobodu izbora ugolova bez nekih preterano nebuloznih suteva kao na manual. Ali sut je za klasu losiji nego u PES-u, svakako.

Moje online iskustvo za sada mi govori da je generalno igra vise "fizicka", teze se dolazi u gol sansu i uopste sada je rovovska borba, mnogo zanimljivih duela, sve je sporije ali robusnije. Pomalo kao u pravom fudbalu i korak u dobrom pravcu ka simulaciji.

Poslednja izmena:
G@W-e, jel i kod tebe sad prica: "moja ekipa i ja igramo PES od ISS-a, ali evo sad svi uzivamo u FIFI" :d

Ne razumem u cemu je problem???

Ja sam pre svega ljubitelj fudbala, a onda serijala! PES je jednostavno stagnirao, i FIFA trenutno nudi bolji fudbal...barem meni!

Ako sledece PES bude bolji igracu PES! Ali na kraju sve se svodi na to da sam licno ja, razocaran PESom...obecavaju sve i svasta a ishod znamo svi vec 2-3 godine unazad.

Tebi svaka cast, igraj PES...tvoj izbor, ali ja sam jednostavno hteo da probam FIFU i nisam se razocarao. Ti si probao, i ne odgovara ti. Ok, ali ja necu sada smarati i stalno podbadati po temama i smarati.

I ne mislim sada samo na tebe vec uopsteno, i na Vladimira po PES temi i ostala druzina...

Igrajte ljudi fudbal, umesto da ovde postujete i trosite reci bolje odigrajte neku partije vama omiljene fudbalske igre, koje...po meni nebitno!

Uostalom kao i svako ko je zaista uzeo i igrao FIFU.

Evo Borise, javi se, biću u gužvi ovih dana, pa mogu da ti dam FIFU na par dana da se igraš ko čovek, red je da i ti igraš malo fudbal :)

G@W-e, jel i kod tebe sad prica: "moja ekipa i ja igramo PES od ISS-a, ali evo sad svi uzivamo u FIFI" :d

Naravno da nije, slabo igram i jedno i drugo. Ne planiram nijednu za PS3 ove godine. Opasno sam se napržio da uzmem PES 2011 za PS3 ali pošto vidim da ste vi krstaši nesrećni šta tek ja treba da kažem koji igram isključivo na analog. Sto posto sam siguran da su namerno vratili kod od ranije i time ugasili mnoga unapređenja samo da bi ljudima igra bila 'prijemčivija'. Takvima nikad ne dajem pare nezavisno od žanra kome igra pripada.

Što se tiče FIFE, meni je ok kada tek kada se sve podesi na manual jer onda stvarno imam osećaj da kontrolišem situaciju (moraš paziti gde se nalaziš, koliko jako i iz kog položaja trčiš/dodaješ). Razlozi zbog kojih neću uzeti igru jeste grafika tj. boje, *****ni izrazi lica igrača (meni to smeta) a najbitnije što su mi utakmice FIFE blago smorene za igranje. Naravno problem je i do kontrolera tj. ne postoji analog koji je dovoljno precizan da bi se FIFA igrala 100% uspešno na manual ali sam se koliko toliko privikao na dodavanja i šuteve. Doduše ne mogu postići igru Arsenala ili Barselone ali se preciznije dodajem od domaćih velikana.

U pesu ne moras ni da uperis trough pas, sam ce da ga baci gde on misli.

Hoce ako ga ne uperis, ako ga uperis onda ide tamo gde ti hoces.

Ne razumem u cemu je problem???

Ja sam pre svega ljubitelj fudbala, a onda serijala! PES je jednostavno stagnirao, i FIFA trenutno nudi bolji fudbal...barem meni!

Ako sledece PES bude bolji igracu PES! Ali na kraju sve se svodi na to da sam licno ja, razocaran PESom...obecavaju sve i svasta a ishod znamo svi vec 2-3 godine unazad.

Tebi svaka cast, igraj PES...tvoj izbor, ali ja sam jednostavno hteo da probam FIFU i nisam se razocarao. Ti si probao, i ne odgovara ti. Ok, ali ja necu sada smarati i stalno podbadati po temama i smarati.

I ne mislim sada samo na tebe vec uopsteno, i na Vladimira po PES temi i ostala druzina...

Igrajte ljudi fudbal, umesto da ovde postujete i trosite reci bolje odigrajte neku partije vama omiljene fudbalske igre, koje...po meni nebitno!

Slazem se skroz.

Kao da je bitnije dokazati koji je fudbal bolji a koji losiji. Kome se koji vise svidja, taj neka i igra. Svako ima neke svoje razloge zasto ce odabrati jedan ili drugi. Nabijati u nos nekome drugome te razloge je stvarno u najmanju ruku nekulturno.

[YOUTUBE]AEb1iV3o4bc[/YOUTUBE] [YOUTUBE]N-nstZzw3JQ[/YOUTUBE] [YOUTUBE]thRRhOaZVhU[/YOUTUBE]

Evo da se malo pohvalim :D
Los je snimak zato sto je monitor sniman mobilnim
[youtube]GOq1sg7LRxs[/youtube]

Hahah ovo bi i Stojke odbranio :D

POV kamera :d

Jel ti racuna one poene kad protivnik prekine mec ?
Zadnjih 7 pobeda svaki put izadju pre kraja meca, 100% bez veze ...
I to cekaju zadnju sekundu, ono kad sudija vec svira kraj oni pobegnu cim gube.

Ne razumem razlog jer svaki put kad oni pobegnu mec registruje 3:0 za mene, sto bi to neko radio kad i onako je izgubio, ima li to veze s onim poenima jel dobijem ja poene ako on pobegne ?

P.S.
Zadnji me je zeznuo za trofej ima onaj kad udjes sa slabijim timom u produzetke i pobedis, ali naravno prekinuo je u 119 min ja poveo 3:1. I nije mi se racunalo za trofej.

Poslednja izmena:
Shimec, svaka cast.... Na kojoj si tezini igrao, posto ne verujem da ovo prolazi na Legendary.

Sta, na Legendary ne moze da se da slobodnjak? :)

Moze, nego vidis odakle je ovaj slobodnjak? Ja mislim da je ne moguce dati ovakav gol na legendary. Ne vezano za ovaj slobodnjak, na legendary manje prolaze golovi iz daljine jer ti slabo dozvoljavaju da sutiras bilo odakle.

Nazad
Vrh Dno