Šta je novo?

FIFA '10

Prvi put ove sezone igram Fifu dok cekam Pes... Atmosfera mi se mnogo svidja, animacije itd... Ali nikako ne mogu da prodriblam odbrambenog igraca, u redu da ga pretrcim sa nekim brzim igracom, ali skill nikako... Dok stisnem LT, dok okrenem pecurku on me ponese... Dajte neki savet za pocetnika... :D

Dribling ti je isti kao i u stvarnosti - stvar koja može a ne mora da se koristi. Za početnika bih ti savetovao da sa igračima poput Messija i sličnih ne ulaziš u duele, to ostaviš za Ibru i te malo goropadnije momke :)

Ako hoćeš da driblaš, onda driblaj kao u PESu - bez finti već na promenu smera i duele.

A ako hoćeš da driblaš sa fintama čekaj da on krene na tebe a ne ti na njega :)

Hvala... To je to za sad... Ako bude nekih problema, eto me opet :D ...

Poslednja izmena:
Ma nije problem u rezultatu, problem je u tome što obično igraju 5-1-4 ili 5-2-3 i onda imaš sledeće probleme:

šutevi iz daljine su jako teški a kazneni je prepun odbrambenih igrača
through pass zaboravi, bilo po zemlji, bilo kroz vazduh - sweeper je u FIFI09 bio svemoguć
ako nemaš nekog agresivnijeg napadača zaboravi i na prodore preko duel igre
ako nemaš visokog napadača, zaboravi na centaršuteve (čak i ukoliko znaš da ih koristiš)
ako se ne otvoriš pitanje je hoćeš li dati gol, ako se otvoriš imaš problem sa kontrama

A na sve to, poznaju igru, znaju kako funkcioniše odbrana, šta mogu očekivati i dobro rade dupli presing i preuzimanje i zbog svega toga nije nimalo lako bilo igrati protiv takvih igrača jer se cela utakmica svede na potez ili dva. Ne dao bog da povedu jer pojedini (uglavnom nepoznati) vole i da jajare sa loptom, da se dodaju u odbrani i slično (ali njih ne računam kad pričam o ovome). Jedina prednost u celoj ovakvoj formaciji jeste da ofsajd ne možeš nikad dobiti i uz nešto strpljiviju igru i par kombinacija pre odigravanja završnog pasa možda i uspeš da napraviš negde višak.

Rutter & co. su rekli da su svesni ovog problema i da će poraditi na tome. Videćemo kako će biti ove godine.

Poslednja izmena:
evo mala informacija o onome što sam napisao pre par postova vezano za Jat Aitways i Jat Tehniku. Iako mi je ShopTo još 1 oktobra javio da su mi poslali igru, Royal Mail je u svom obaveštenju za tracking napisao da je postovana tek danas. Za bilo koje od prethodnih naručivanja onda kad mi ShopTo napiše da je poslato, kroz sat vremena se pojavi na RoyalMail-u da su je primili i da su je prosledili. Ja moju kopiju ne očekujem pre 10.10. Mogli su da štrajkuju i neki drugi put- Nego šta se dešava sa Games-om. Jesu li je ono dobili pošto preorder varijanta i dalje stoji, Na ShopTo FIFA10 za PS3 je "Out of Stock".

Poslednja izmena:
Nisam previse igrao novi PES, ali isto mogu da potvrdim, to sa promjenom smjera, mnoooogo teze nego prije!

Juče sam sa društvom prvo igrao nekih 2-3 sata PES (bila je baš zezancija, PES je fudbal za to, kad počne skripta da radi svoje nam ti spasa, bagovi na sve strane, prolasci kroz igrače, stativa koja probada golmana, start čist sa ledja se ne svira&co) i tek kad smo upalili FIFU uvideli smo koja je razlika. Moji drugovi inače PESovci (PES 09 im sew više svidjao od F09) su oduševljeni, očigledno je na njih delovalo ubrzanje igre+efektiniji šutevi.

Juče sam sa društvom prvo igrao nekih 2-3 sata PES (bila je baš zezancija, PES je fudbal za to, kad počne skripta da radi svoje nam ti spasa, bagovi na sve strane, prolasci kroz igrače, stativa koja probada golmana, start čist sa ledja se ne svira&co) i tek kad smo upalili FIFU uvideli smo koja je razlika. Moji drugovi inače PESovci (PES 09 im sew više svidjao od F09) su oduševljeni, očigledno je na njih delovalo ubrzanje igre+efektiniji šutevi.

n80876886099_6619.jpg

Ma pusti ga, vidiš da ne može da podnese da neka druga igra bude istog kvaliteta kao njegov dragi PES - ipak je PES "Sonyjeva igra" a FIFA je "igra sa PCja", tako bar on kaže ;)

Ajde da ga makar poznaje, nego se oduševljava za rabone :)

Poslednja izmena:
Ma pusti ga, vidiš da ne može da podnese da neka druga igra bude istog kvaliteta kao njegov dragi PES - ipak je PES "Sonyjeva igra" a FIFA je "igra sa PCja", tako bar on kaže ;)

Ajde da ga makar poznaje, nego se oduševljava za rabone :)

Rece placenik :D

A sad ozbiljno, procitaj opet post koji sam quotovao i reci da stojis iza svake reci. Covek je slozio pricu u koju ni izlapela baba ne bi poveravala. PES 09 loveri kojima je FIFA 09 krsh ali im je zato FIFA 10 super. Misiim stvarno...

Da ne pominjem ono za prolazak kroz igraca sto NIJE MOGUCE (gurka i karambol je moguc ali ne i prolazak kroz model). To zna svako ko je igrao demo vise od 10 meceva (ja sam bogme davno presao stotku :))

Ja radim na database editorialu a ne na promovisanju. To radim iz ličnih ubedjenja, besplatno. Za ekipu koja sluša igrače i koriguje gotovo sve propuste koji se navedu a pritom dobre strane ne menja po random principu i uz to izbacuju patcheve u toku same godine kojima neke veće gameplay bugove rešavaju na licu mesta, stvarno mi tako nešto nije teško, zaslužili su :)

Usput, probaj da pogodiš - PES2009 im se više svidjao nego FIFA09 a sad im se više svidja FIFA10 nego PES2010. Šta misliš koji bi mogao biti glavni razlog? Imaš 3 pokušaja :)

Ako ne možeš da pogodiš to je samo dokaz da FIFU nisi ni probao :)

Poslednja izmena:
Naravno da nije, skupi originali ;).

Dobio sam full pa ko oce da igramo symasrb psn

Ja radim na database editorialu a ne na promovisanju. To radim iz ličnih ubedjenja, besplatno. Za ekipu koja sluša igrače i koriguje gotovo sve propuste koji se navedu a pritom dobre strane ne menja po random principu i uz to izbacuju patcheve u toku same godine kojima neke veće gameplay bugove rešavaju na licu mesta, stvarno mi tako nešto nije teško, zaslužili su :)

Sad si i dobrotvor :d

Nisam ti trazio da mi se pravdas sta i kako radis, malo sam se salio. Ali eto, izgleda da s tobom nema sale. :D

Usput, probaj da pogodiš - PES2009 im se više svidjao nego FIFA09 a sad im se više svidja FIFA10 nego PES2010. Šta misliš koji bi mogao biti glavni razlog? Imaš 3 pokušaja :)

Ako ne možeš da pogodiš to je samo dokaz da FIFU nisi ni probao :)

Zbog boljeg suta, otkud znam. Nagadjam da je u pitanju grupica momcica od 13 godina koji loptu nisu videli (a kamoli sutnuli) u zivotu. To bi objasnilo mnoge stvari :). FIFU 09 sam igrao nesto malo (30-40 meceva). Ovu novu jos nisam imao cast da probam. Nisam dosao da bi pljuvao po FIFA nego mi je jednostavno nelogicna njegova prica posto je PES 09 bio krs i svako kome se taj fudbal dopadao nema pojma o samoj igri.

Znaš kako se kaže - 100 puta izgovorena laž postaje istina. Zato sa takvim stvarima nema šale jer bih ja sebi prvi pljunuo u lice da nešto radim isključivo zbog posla.

Možda PES2009 nema veze sa fudbalom ali je u jednoj stvari bio znatno bolji nego PES2010 - slobodi kretanja sa loptom. E sad, šta je sve moglo da se uradi sa tom slobodom to je već propust drugih elemenata a ne te slobode. Po meni je PES2010 preterao sa inercijama.

A to je uprvao stvar koju je FIFA10 popravila u odnosu na FIFU09 - sačuvali su gameplay a više nema onako osetnog delaya prilikom kontrole lopte (pa si praktično pola sekunde ranije morao da radiš poteze ne bi li odreagovao "na prvu") i uz pravo kretanje u 360 (a ne u 16 kao u novom PESu) eto razloga da onima koji su naviknuti na PES nova FIFA bude prihvatljivija od PESa.

Šta bi bilo da su i šutevi iz daljine prekopirani kao iz starijih PESova, ne smem ni da pomislim :)

Uostalom, skini demo pa se i sam uveri :p

Poslednja izmena:
Pazi, ja sam gledao jedan snimak FIFA 10 gde covek pravi krug oko protivnickog igraca sto u pravom fudbalu nije moguce. To je moglo i u PES6 za koji se tek sad vidi kako je losa simulacija fudbala. Pretpostavljam da si gledao Chelsea - Liverpool , uzmi FIFA 10 i stavi isti mec (igraj sa Liverpulom) pa posle PES 2010 i stavi Liverpool - Barcelona (Barsa igra drugaciji fudbal od Chelsea ali su u jednoj stvari jako slicni a to je izuzetno kvalitetna sredina terena). Onaj fudbal u kome se budes zezao na sredini terena, pravio piruete i slicno nije simulacija. Gerrard i ekipa su danas imali manje od milisekunde da odreaguju na pravi nacin inace gube loptu. Za razliku od fudbala koji se igra nogama, igrice se igraju rukama i mnogo se brze reaguje zato je tu delay da bi bilo sto pribliznije pravoj igri. Seabass to sve zna i zato je PES takav kakav je, a to sto neka deca ne znaju nista o fudbalu ne znaci da je isti krs. Ja mator nisam ali cu morati kao driver da pocnem da se pozivam na to posto je ocigledno da neki nemaju dovoljno iskustva da pricaju o nekim stvarima.

Poslednja izmena:
Simpatično - a svima do jednog vam je taj delay u FIFI09 smetao i bio jedan od glavnih razloga zašto ga ne igrate. Sada kad ga ima u PESu, sad ima smisla zašto je tu :D

Da dodam, Boris je makar dosledan :)

Poslednja izmena:
Je sam odusevljen kako su tvrdoglavi PES igraci !
I slep,lud, glup covek posle 5 partija moze da shvati da je Fifa 5 god ispred PES-a. Ja kad upalim PES posle Fife igra mi je smesna !

Je sam odusevljen kako su tvrdoglavi PES igraci !
I slep,lud, glup covek posle 5 partija moze da shvati da je Fifa 5 god ispred PES-a. Ja kad upalim PES posle Fife igra mi je smesna !

E nemoj da se vredjamo. Jedno je kad ja kazem da neko nije upucen u materiju, ne razume se u fudbal a drugo je reci coveku da je glup i lud.

Da dodam, Boris je makar dosledan :)

Delay je skroz drugaciji od Fifinog iz 09-ke.. Oduvek sam govorio da me smara vise to kretanje kao u starim PES-ovima, zbog toga pizdim zadnjih godinu dana kad god ga igram i ovu promenu sam docekao oberucke. U WE demo-u mi je taman, mozda samo jos maaaalo da je odzivnije u nekim situacijama.
Gledam mech neki iz finalne verzije FIFE 10, Bourdaux protiv Reala, znaci boze :) Koja generika, ne izvaljujem nikoga, Cristiano se ponasa kao bilo ko drugi, faca ubi boze koliko ne lici, ajd ovako u gameplay-u, nego i u cut scenama :) Znaci eto ima 22 igraca koji trckaraju po terenu, nigde individualnosti, svi isti :) ovo su najiskrenije zamerke i mislim da i ti to znas.... Ako si ti dosledan, mogao bi to da im preneses.. :) Dok god ne umeju da ubodu tu neku carobnu formulu, osecaj zadovoljstva posle pogotka, individualnost igraca, timova.. dzabe im sav trud, u pogresnom pravcu unapredjuju igru..

Da, ja sam izmislio priču, EA mi je platio da budem ove njihov zastupnik na forumu (kamo sreće).

G@W-nemam nameru da se raspravljam, nikada nisam ni upadao u PES temu i započinjao neki flame, ovo što sam rekao naravno da nisam izmislio, a po mojoj proceni FIFA im se više svidela od PES-a zbog:
1)Bržeg (i po meni, realnijeg kretanja)kretanja
2)Manje bugova i skripte (trebao sam da snimam neke stvari, ali dobro, barem smo se fino smejali/nervirali :))
3)Delay koji postoji u demou.

Razlog zašto im se PES 09 više svideo od FIF 09 (po mojoj proceni) jeste taj što su svi oni imali PES na PC-u (navikli na taj gameplay&co) i kad god bi došli kod mene na FIFU to je bila totalno druga igra za njih, u kojoj se nisu snalazili i u kojoj nisu bili najbolji.
Mada, to je samo moje mišljenje.

///

Uglavnom, ja sam odavno rekao da obe igre imaju svoje mane (FIFA lake lobove/lagane igrače), PES (bugove, (barem meni) skripta, odsečno kretanje) i svoje vrline, te da igrač odlučuje koja mu je bolja na osnovu ličnih afiniteta, te da se tu prekida rasprava.

Cekajte, a u cemu je razlika izmedju PC i konzolnih verzija Fife ? Citao sam dosta puta ovde da je za PC krs? U cemu je tolika razlika, zar ne bi trebalo da su iste igre ?

Od mojih ortaka,burazera svi su se odusevili kad su probali Fifu 09 na PS3, niko jos nije rekao da je PES 09 bolji. Ne mogu da shvatim tu zaludjenost PES-om ? I ja sam se odvaljivao do PES 6, posle toga mi je igra blagi ocaj. Ne znam dal to nazvati fanboy-evima ili sta je tu pitanju ?
Ja kako sam odigrao Fifu 08 nisam bukvalno upalio PES. Probao sam PES 09 na netu, toliko laguje da sam poludeo, dok Fifa 09 radi sasvim lepo.

Razlika izmedju PC i konzolne verzije je ogromna.

Sve je to lepo sto kazes ali ja ne vidim da si igre pomenuo izdanja te dve igre za sezonu 2010/11 a o tome mi raspravljamo ovde.

@justyce4ever Pa nisam ni ja zapoceo flame, samo sam odgovorio na Wladymeerovu pricu kako se u PESu dribla menjanjem pravca :)

Koja generika, ne izvaljujem nikoga, Cristiano se ponasa kao bilo ko drugi, faca ubi boze koliko ne lici, ajd ovako u gameplay-u, nego i u cut scenama

A kako to treba da se ponaša? U slučaju ne sviranja faula, svadja se sa sudijama, ima onaj svoj stav prilikom izvodjenja slobodnjaka, šta još treba da uradi?

Meni je ova grafika skroz zadovoljavajuća: http://www.youtube.com/watch?v=1tQM13wTVR0&feature=fvw

Može bolje, naravno ali katastrofalna nije.

osecaj zadovoljstva posle pogotka

Jesi zabio ijedan slobodnjak u FIFI? Raspalio ijedan volej ili makazice sa namerom da uradiš to? Dao gol u 90+ posle kontre i centaršuta? Kako možeš uopšte da pričaš o tom osećaju kada i ne igraš igru?

individualnost igraca

Jesi uporedjivao C. Ronaldov dribling i recimo Lampardov? Znaš uopšte da postoji 5 nivoa za dribling i da su svi igrači rasporedjeni na tih 5 nivoa i da u zavisnosti od toga neke driblinge mogu a neke ne mogu da izvedu? Probao da šutneš iz daleka sa Ronaldinhom i Gerrardom? Jesi uporedio makar jedan slobodnjak sa Juninhom ili Del Pierom? Jesi primetio možda koliko Kuyt za razliku od Drogbe čak i kada ga postaviš na centralne pozicije u napadu skreće ka desnom boku? Ili si možda primetio kako se Santa Cruz postavlja za centaršut u odnosu na Torresa?

individualnost timova..

Sad si potvrdio da nisi ni igrao demo. Da jesi, itekako bi video drugačiji pristup izmedju Barcelonine igre i recimo Bayerna. Pa bi osetio i Barcelonino davljenje lopte i Bayernove prodore na bok.

Da si kojim čudom igrao i full verziju onda bi video koliko manji klubovi igraju defanzivnije protiv tebe i idu na bod ako si bolji klub od njih. Pa bi video i kako drugačije AI igra kada ima rezultat koji mu odgovara i kada juri rezultat.

A da ne spominjem chemistry level koji je isto podeljen na 5 nivoa i različit je za jedan Arsenal i recimo Milan.

Usput, znaš onaj novi sistem u PES2010 sa podešavanjem slidera? To ti je preuzeto iz FIFE09. I svaki klub ima svoje presete koji mu odredjuju igru kako u odbrani (širinu formacije, presing, dubinu zadnje linije) tako i u napadu (akcije, pozicioniranje za šut, tip utrčavanja i sl.).

Ali dobro. Ipak si pogledao video zapis utakmice Bordeaux - Real, ti se bolje razumeš od gomile hardcore PESovaca koji su prešli na FIFU, nema šta ;)

Poslednja izmena:
Opet on, "nisi igrao demo" :D
Dobro, nisam igrao, vrh je FIFA, to sto sam rekao nije istina, "to sto kazuu.. to nije istina" :)

Dakle odgovor je da ništa od ovoga nisi probao ali "znaš" da su svi isti :)

Ništa čudno za tebe, stvarno :)

Uostalom, mi i ne doživljamo fudbalkse simulacije na isti način. Tebi je glavno otkriće ove godine upotreba press2 funkcije, meni pozivanje set pieces kretanja :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno