Šta je novo?

FIFA '10

Borise - sve što je potrebno jeste da stisneš dodavanje dok lopta putuje (negde na pola puta, smer možeš promeniti i u zadnjem trenutku) - psiho je imao prilike da vidi kako to izgleda kad se uvežba i mislim da nije primetio ni sekund laga u mojoj igri ;)

Kad mi prodju ispiti ako te baš zanima možemo da se nadjemo u BGu negde pa da ti demonstriram kako treba igrati ako hoćeš izbeći lag :)

I čisto da ljudi ne brkaju taj lag sa online lagom, koristite reč delay :p

Poslednja izmena:
2009 demo, dovoljno dugo koliko sam imao strpljenja :) Jedno 10-ak demo partija..

Brate ja ne znam sta ti fali i demo verziji ? Ja kad sam odigrao 2009 demo odma sam kupio igru.
Ne mozes na osnovu toga suditi o kavlitetu igre. Znaci igrati ovo online i sa drustvom je extra (osim kad dodje vlada i da ti 4 kom za 20min).
Ja samo voleo ISS i PES zakljucno sa PES 6 kao boga, razbijali smo se burazeri, ortaci, cak smo i neke ortakinje naveli da probaju, secam se da je ortakova sestra bila paljevina za tamo neki ISS sa PS1. :d

Pa fora je u FIfi ako neces da cekas da se on namesti na dodavanje, da pumpas X moras da sisnes X cim dobije loptu, onda ona putuje mnogo brze.

Wlada me je razbio jer zna tacno kako i kad da sutne, ja cu tako da sutne 20 puta i necu dati gol, ne znam jos foru. MNOGO vremena treba da se udje u semu sa Fifom 2009.

Sve se da naučiti ali realno, nijedan gol koji sam ti dao nije bio ni exploit ni fora - samo izgradjena pozicija iz koje teško promašuje. Štaviše, većina golova je palo zbog tvoje navike da se naglo okreneš sa odbrambenim igračima za 180 ili 90 stepeni a očekuješ da mu lopta ostane skoro pa zalepljena za nogu. U FIFI su defanzivci jako tromi po pitanju naglih promena kretanja i nemaju savršenu kontrolu pa im lopta u takvim potezima pobegne za pola koraka i ako vršim presing sa napadačem to se lako ukrade i zatim ode ka golu :)

Zato, ako je gusta situacija i nemaš prostora za manevar treba kao i u pravom fudbalu da ispucavaš lopte u aut/korner ili da trčiš i dalje ka svom golu dok ti se ne ukaže dobra prilika za dodavanje ili makar postepeno okretanje.

I evo još jedan savet za po meni najveću boljku za sve početnike a to su visoke through lopte. Ako trčite paralelno sa napadačem i čini vam se da ćete uspeti da osvojite loptu, setite se da upravljate defanzivca i da nemate dobar prijem kao što imaju napadači i ako odlučite da odigrate "smireno" scenario će najverovatnije biti sledeći: primićete loptu na grudi a napadač će produžiti dalje ispred vas sa ukradenom loptom i zahvaliće vam se što ste mu tako dobro uštopovali loptu :) Da vam se ne bi i ubuduće "zahvaljivao" stiskajte ispucavanje. Čak i kad je napadač recimo pola koraka ispred i izgleda da će stići do lopte pre vas, defanzivac će nekako podmetnuti nogu i ispucati je pre nego što je napadač primi.

Isto važi i za dodavanja po zemlji - iako i izgleda da će vam lopta promaći za pola koraka, probajte stisnuti X, može se desiti da igrač ukliza i spreči dodavanje. Samo pazite da smer držite od gola kako ne biste dodali prekratku loptu golmanu i da vam se napadač opet ne zahvali :)

I za kraj, probajte sa defanzivcem koga kontrolišete da čitate malo kretanje protivnika i da predvidite njegov sledeći korak i pre nego što ga učini umesto što ćete besomučno držati sprint+x :)

Poslednja izmena:
Према овоме што сам видео, FIFA10 исправља већину ствари које су ме нервирале до сада, првенствено кретање у свим правцима и лоше анимације голмана.

Једина ствар која ми се није допала на трејлерима је шут, који ми делује као да је доста олакшан сада, мада су они потези можда само рекламе ради убачени.

У сваком случају, једва чекам демо (још 15-так дана).

Према овоме што сам видео, FIFA10 исправља већину ствари које су ме нервирале до сада, првенствено кретање у свим правцима и лоше анимације голмана.

Једина ствар која ми се није допала на трејлерима је шут, који ми делује као да је доста олакшан сада, мада су они потези можда само рекламе ради убачени.

У сваком случају, једва чекам демо (још 15-так дана).

Pogledaj koji gameplay ima po nekom i neki sut se nadje sasvim solidno uradjeni....10 na UK stereu je demo..

Sreca pa ima piraterije, inace, da svake godine moram da dajem pare za 2 fudbal i jedan basket ...

A šta ja tek da kažem...Fifa, PES, NBA LIve, NHL, Madden, MLB The Show, i od ove godine Ashes Cricket. Inače MLB The Show je bio najači razlog za kupovinu SONY PS3. To je 7 igara, i nije mi žao para ni za jednu igru. Piraterija je pojava koja na xbox360 može da izazove ban što se meni i desilo, jer skoro svaka igra koja izađe zahteva barem neki update. Navešću primer za Madden NFL10 za PS3. Kako sam ga stavio primetio sam da u igri fale Brett Favre i Michael Vick i naravno usledio je Roster Update. Kad je igra originalne nema problema ali kad je kopija za xbox360 miže biti svašta...to je to

A šta ja tek da kažem...Fifa, PES, NBA LIve, NHL, Madden, MLB The Show, i od ove godine Ashes Cricket. Inače MLB The Show je bio najači razlog za kupovinu SONY PS3. To je 7 igara, i nije mi žao para ni za jednu igru. Piraterija je pojava koja na xbox360 može da izazove ban što se meni i desilo, jer skoro svaka igra koja izađe zahteva barem neki update. Navešću primer za Madden NFL10 za PS3. Kako sam ga stavio primetio sam da u igri fale Brett Favre i Michael Vick i naravno usledio je Roster Update. Kad je igra originalne nema problema ali kad je kopija za xbox360 miže biti svašta...to je to

Meni je neverovatno da se osvezene verzije sportskih igara prodaju po punoj ceni, ali sve dok prodaja dobro ide, ne verujem da ce se tu ista menjati. Tacka na pljacku je placanje za dodatne sadrzaje, ili za ponovno registrovanje kada kupis 2nd hand igru.
Sto se bana tice, to vec zavisi od toga koliko si oprezan, evo ja fifu igram vec mesecima i nikakve probleme nisam imao ;).

Meni je neverovatno da se osvezene verzije sportskih igara prodaju po punoj ceni, ali sve dok prodaja dobro ide, ne verujem da ce se tu ista menjati. Tacka na pljacku je placanje za dodatne sadrzaje, ili za ponovno registrovanje kada kupis 2nd hand igru.
Sto se bana tice, to vec zavisi od toga koliko si oprezan, evo ja fifu igram vec mesecima i nikakve probleme nisam imao ;).

to za dodatne sadržaje si u pravu. Madden NFL 10 ima 20-tak dodatnih sadržaja na PSN-u. Svaki se plaća i kada bi ih kupio sve izašli bi te skuplje od same igre. To postaje sad praksa za sve igre, barem kad je PS3 u pitanju. Svaka čast što igraš fifu online bez problema, jel to znači da si i transfere u updateove skidao regularno ?

Јесте све прескупо, али тржиште одређује цену, игре се одлично продају, FIFA је целе године била међу 5 најпродаванијих игара у Британији, тек је са завршетком сезоне пала на негде 15. место.

Што се пирата и кутије тиче, знам људе који се играју преко нета преко годину дана и још нису избачени с Live-а. Ја сам за сваку игру скидао update-ове, и никаквих проблема није било. Мада, скоро ниједна игра нема Update од преко 5-10 мега.

Nisam bio neke 2 nedelje za kompom i sada evo pogledah ovaj in-game. Ovo je tačno onako kako sam ja zamišljao idealan fudbal, kao zlatna sredina i najbolje od oba sveta (08 i 09 verzije). Jedino mi se neće svideti ako na box artu bude Runi, call me a fag ali meni znači da bude lepo, fino pakovanje :)

[YOUTUBE]ptgSbHHmaA4[/YOUTUBE]

Snimak jednog meča amatera :D

Ono što odmah pada u oči u odnosu na 09 verziju jeste 360 kretanje. Samim tim pošto je moguće sitnije menjati smer tu je i bolji odziv igrača na kontrole jer više ne prave nagle promene kretanja od 45 stepeni pa ih je mnogo lakše kontrolisati usled manje inercije. Samim tim driblanje će biti dosta lakše i efikasnije (Toure je to u par navrata demonstrirao).

Šteta što je šut ostao gotov isti.

Nadam se da su makar golmana sredili da se može predriblati ili makar da može napraviti penal dosta češće nego pre.

steta sto ovaj sto vodi celzi apsolutno nema pojma da igra, ko da je prvi put video fudbal. inace, lepo izgleda ovo kretanje u 360 stepeni, a sto se ostalog tice, nisam nesto impresioniran.

Wladimire imas neke informacije iz prve ruke kad ce demo :) Ne mogu da vidim ovaj gameplay, ali moguce da cu ove godine ostati bez fudbala sudeci prema onom najnovijem PES gameplay-u :(

10.09.2009 odnosno sledeći PSN update kad bude bio ;)

[YOUTUBE]ptgSbHHmaA4[/YOUTUBE]

Snimak jednog meča amatera :D

Ono što odmah pada u oči u odnosu na 09 verziju jeste 360 kretanje. Samim tim pošto je moguće sitnije menjati smer tu je i bolji odziv igrača na kontrole jer više ne prave nagle promene kretanja od 45 stepeni pa ih je mnogo lakše kontrolisati usled manje inercije. Samim tim driblanje će biti dosta lakše i efikasnije (Toure je to u par navrata demonstrirao).

Šteta što je šut ostao gotov isti.

Nadam se da su makar golmana sredili da se može predriblati ili makar da može napraviti penal dosta češće nego pre.

Ovo se vidi da su ovo PES momci igrali Fifu, i to verovatno prvi-drugi ili 3put u zivotu. Trebace im vremena da se naviknu...

[YOUTUBE]8HyopGaF1ts[/YOUTUBE]

Meni ovo isto itgleda kao 09

Nisu ni rekli da će menjati gameplay već da će postojeće samo unaprediti. Na ovom snimku pored 360 kretanja, vidim da su mogući golovi iz nekih atipičnih pozicija za FIFA09 recimo:

2:00 - takav šut bi u devetki bio preslab - morao si da uradiš driven shot sa dužim forom da bi uspeo.
2:19 - u svojih 1000+ online mečeva nikad nisam video da je neko ovako zabio u FIFA09. Izgleda da su ipak malo poboljšali šuteve iz daljine ali deluje mi kao da namerno izbegavaju da učine takve šuteve baš lakim.

E sad, pitanje je da li je ovako i u full utakmici, možda su samo golmani malo "lakši" na treningu.

Videćemo u četvrtak ;)

I dalje nema ništa od one lige za Srblje? Ništa od (mogućeg:)) platinuma za nas?

Nisam siguran da sam razumeo ali ako ciljaš na Interactive League mislim da postoje neke naznake da će se vratiti od oktobra :)

2:19 - u svojih 1000+ online mečeva nikad nisam video da je neko ovako zabio u FIFA09. Izgleda da su ipak malo poboljšali šuteve iz daljine ali deluje mi kao da namerno izbegavaju da učine takve šuteve baš lakim.

Rutter i kompanija su bezbroj puta rekli u intervjuima da se zaista radilo na tome da sada mogu da se postignu golovi iz velikih daljina. Slušajući podcastove i čitajući šta ljudi pišu, to se definitivno vidi :)

Možda je Rutter pričao o tome ali ja znam da na ovom mom internom forumu gde radim beta testeri su pričali da još uvek nema velikog napretka po pitanju toga. Doduše, o tome se pričalo pre mesec dana i jače, moguće je da su korigovali to u medjuvremenu. Ako su onakvi golovi mogući i u utakmicama, ja sam i više nego zadovoljan.

Još samo da ubace set pieces creator i man marking u online i imamo savršenu igru :)

Poslednja izmena:
A ne, da bi bila savrsena moraju i ime da promene u PES :).

Ma, kupiću ja već kutiju od PESa i držaču je tamo :)

Ee sto ne uleti i neko treci u igru, realno obe igre su KRSH. PES je jos uvek manji krsh od FIFE ;)

Čekamo taj Ubisoft i Real Football ko ozeblo sunce :)

PS - Dobar pokušaj ali nećeš me ovog puta :p

Poslednja izmena:
Ubisoft pravi futbal? NEXT! :D

Nazad
Vrh Dno