Šta je novo?

Fic Az 31

sasami

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.01.2002
Poena
650
Danas sam kupio ovu plocu. Sta mislite o njoj ata 66 mATX KT133 kosta samo 127 dem!! nova sa garancijom? Dali sam se zeznuo ipak upola je jeftinija od jednog MSI-a ili ASUS-a. U ponedeljak dobijam CPU pa me zanima dali neko ima ovu plocu i kakva su mu iskustva sa njom???

FIC ploce su po defaultu kvalitetne ploce i cena 0d 127 dm je lepa, ali se ipak radi o sada vec prilicno starom KT133 chipsetu koji daje klok 100 MHz. Ako ce u ovu makinu da ide neko Duronce (a s obzirom na cenu ploce ne verujem da bi nesto drugo ubacivao) onda je ploca sasvim OK.
Mozda bi kao bolja opcija bila samo neka ploca sa SIS735 chipsetom (koja sa sobom vuce i skuplju DDR memoriju) i moze da se nadje za oko 150 dm.

Sve u svemu (zacin C) super cena, ubaci jos samo taj procesor i nadam se da ce ti dobro sluziti.

Nesto mi ipak nije jasno?
U uputstvu pise da postoji jumper pomocu koga se povecava napon procesora neku (nedefinisanu vrednost) ali tako nesto ne postoji na ploci na predvidjenom mestu. Postoji i jumper na ploci pomocu koga se takt prebacuje ca 100 na 133mhz!!! (neverovatno ali istinito) mislio sam iz prvo vreme da je to za memoriju ali nije tako, memorija se podesava u biosu i moguce je podesiti na 66, 100 i 133 mhz-a.
Ploca jos uvek nije u pogonu (ceka se duron 700) do cetvrtka, pa se pitam kolike su sanse da occ-ujem CPU na 133mhz magistralu pez podizanja napona. Tako nesto moze naprimer na asus A7E ploci kojoj se takodje ne podesava napon????

Nazad
Vrh Dno