Šta je novo?

ffdshow...

omnik

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
855
Miki5 je napisao(la):
Zdravo
molim kratko objasnjenje
kako da namestim da MicroDVD koristi ffdshow codec,
kad vec imam instaliran divx 5.02?
da li moram prethodno da uninstaliram divx 5.02?
pozdrav

Ne moras da brises DIVX 5.02 nego instaliraj ffdshow pa idi start/programs/ffdshow/configuration i u codecs izaberi koje fajlove zelis da ffd reprodukuje...

Pozdrav :)

Da li ste imali iskustva sa ovim kodekom? Ja zaista mislim da je sjajan, dekodira sve zivo i daje jako dobar kvalitet, a mozete dodati blur, sharpen, noise, subtitle u media plejeru, podesavati aspekt i sve ostalo, i to sve iz media plejera..!!! U sustini, ne znam ko ga je pravio, instalirao sam sa CD-a nekog filma koji sam dobio, i zaista se pozitivno iznenadio...

Uf... mnogo je jak. Koristim ga vec godinu dana i upravo sam pre neki dan skinuo zadnji build od 14.oktobra (http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/ffdshow/ffdshow-20021014-se.exe)
Na slabijim masinama je apsolutni must jer je debelo manje zahtevan od DivX 5.02, a kvalitet je po meni na zaista viskom nivou. Nisam doduse primetio neku korist od postprocesing-a, ali nisam mu za sada ni posvetio vremena. Autor je inace Pavel Cutka (Slovak ili Ceh), a ekipa koja stoji iza projekta je prilicno revnosna po pitanju unapredjenja sto je za svaku pohvalu.

Zdravo
molim kratko objasnjenje
kako da namestim da MicroDVD koristi ffdshow codec,
kad vec imam instaliran divx 5.02?
da li moram prethodno da uninstaliram divx 5.02?
pozdrav

Vrh Dno