Šta je novo?

FFDshow podesavanja

• Začetnik teme Začetnik teme bocko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bocko

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
619
Sta je najbolje ukljuciti u ffdshow-u za dobijanje najbolje moguce slike kod postprocessing-a? Koje filtere aktivirate, i koje algoritme selektujete
Hvala

uf i ja sam ovde trazio kako se podeshava ali mi niko nije pomogao.

uhm... pa ja sve po defaultu ostavim 🙂samo podesim velicinu fonta za titlove i to je to 🙂

Postprocesing ukljucis i stavis na drugi nivo.
Processing method ukljucis Nic's, iskljucis mplayer.

Artz je napisao(la):
Postprocesing ukljucis i stavis na drugi nivo.
Processing method ukljucis Nic's, iskljucis mplayer.
Da li ima neka preporuka za slabije mašine (Celleron 466 192MB RAM- grafička matrox G100 sa 4MB). Neki filmovi mi neizdrživo seckaju.

Za slabije masine ne treba nista od dodatnog processing -a da bude ukljuceno.
Najbolje resenje je ako ti ne smeta da nemas stereo zvuk, stavis mono i ako treba 22050Hz zvuk, mada bi na toj masini morali DivX -ovi da rade bez seckanja.

Te opcije i sluze za slabije masine, cini mi se. Ja vala nisam uspeo da vidim razliku u kvalitetu filma (a u poslednje vreme su katastrofa odradjeni) izmedju default podesavanja i kad sve opcije odvrnem do kraja...

Artz je napisao(la):
Za slabije masine ne treba nista od dodatnog processing -a da bude ukljuceno.
Najbolje resenje je ako ti ne smeta da nemas stereo zvuk, stavis mono i ako treba 22050Hz zvuk, mada bi na toj masini morali DivX -ovi da rade bez seckanja.
Hvala na pomoći. Isključio sam dodatni processing. Isključivanje stereo zvuka nisam našao u FFDshow-u ali sam to uradio u samom plejeru. Sada mi rade oni divix-i koji su pre ovoga neizdrživo seckali.
Još jednom hvala.

Da nisam napomenuo ta podesavanja za zvuk se ne nalaze u ffdshow, nego mp3 filteru.

Nazad
Vrh Dno