Šta je novo?

Fen za kosu

trojmeklur

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2009
Poena
330
Ima li ko preporuku za dobar fen za kosu i koju cenu smatrate kao gornju granicu?

Ovi Aleksander Cosmetics fenovi mi izgledaju kvalitetno, poznajem par osoba koje imaju i zadovoljni su, ali mi 7 ili 8K za fen za kosu deluje mnogo.
Takodje, ima li ko iskustva sa ovim fake Dyson fenovima koji se valjaju na KP?

Do sada sam uglavnom koristio Philips fenove (i par nekih nepoznatih marki) i bili su OK, mada se ovaj poslednji istopio na vrhu i kabl mu je stradao sto je i razlog potrage za drugim.
Ideja je da uzmem nesto sto ce duze da traje i kvalitetno da susi kosu a da ne bude preskupo.

Ja kupih neki Filips ženi, serija 8000. Poprilično dobar fen, ali je i skup. Meni je svejedno kakav je, ali ženi je bitno...

Kupih pre par meseci H300 od Xiaomia ako se ne varam tri hiljade i nesto sam ga platio. Odlicno se pokazao, al opet ne znam sta ocekujes od takvog uredjaja!?

Dobar fen ima mogućnost sušenja velikim protokom vazduha niske temperature a bez pravljenja efekta jakog duvanja. Imao neke Tefal i Rowenta, oba za preporuku, ali cena im nije ispod 10K.
Izbor fena zavisi i od kose koja se suši. Već godinama imam kratku kosu i ne koristim fen uopšte, dok ukućani imaju duge kovrdžave kose i sam fen i način sušenja pravi veliku razliku.
Pozdrav

Kupih pre par meseci H300 od Xiaomia ako se ne varam tri hiljade i nesto sam ga platio. Odlicno se pokazao, al opet ne znam sta ocekujes od takvog uredjaja!?
Za sebe ništa specijalno ali da kad žena suši kosu, pošto ima dugu kosu, da se ne istopi plastika pri vrhu posle par meseci korišćenja (ili ako je moguće da se ne istopi uopšte). Ovaj Philips što sam pominjao je krenuo da se topi posle godinu dana, trajao preko pet godina takav do skoro. Da se razumemo, nije skroz istopljena plastika, već je se iskrivila od visoke temperature i izgleda kao da je krenula da se topi pa je proces stao. To bih voleo da izbegnem sa sledećim fenom.

U tom slučaju njoj treba keramički fen. Najjeftinija varijanta je ovaj, ali nisam siguran za snagu.

Za sebe ništa specijalno ali da kad žena suši kosu, pošto ima dugu kosu, da se ne istopi plastika pri vrhu posle par meseci korišćenja (ili ako je moguće da se ne istopi uopšte). Ovaj Philips što sam pominjao je krenuo da se topi posle godinu dana, trajao preko pet godina takav do skoro. Da se razumemo, nije skroz istopljena plastika, već je se iskrivila od visoke temperature i izgleda kao da je krenula da se topi pa je proces stao. To bih voleo da izbegnem sa sledećim fenom.
Njoj treba fen na kome može da se reguliše temperatura u više koraka. Zato sam ti i preporučio Filips serije 8000 koji je malih dimenzija, ali izuzetno jako duva i ima širok raspon podešavanja temperature. Dobar fen za žene, a za male pare je teško naći. Još kada na to dodaš i velike dimenzije pojedinih fenova, žena je u startu nezadovoljna.

Been there done that.
Po preporuci frizerke kupljen Technoelettra fen.
Ove za kućnu upotrebu više nikada nećemo kupovati.

Nazad
Vrh Dno