Šta je novo?

Fellowship of the ring - Extended edition

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
vidim da se pojavio na divx-u pa me zanima koliko je duzi od obicne verzije i vredi li ga recnuti

twister je napisao(la):
vidim da se pojavio na divx-u pa me zanima koliko je duzi od obicne verzije i vredi li ga recnuti
Meni rekoše da je 35min duži, ali ga još nisam video...

To bi bilo lepo videti i nabaviti, samo nek javi ko ima :)

twister je napisao(la):

Javi se na PM...

Pozdrav, Cineman

Re: Re: Fellowship of the ring - Extended edition

Cineman je napisao(la):
Javi se na PM...

Pozdrav, Cineman

Ajd ako imash samo reci jel bi slao poshtom ???
Olsou me interesuje Hari...

Ja imam DVD i bilo bi jako lepo kad bi mi neko dao linkove za sve potrebno da napravim divx ali sa 5.1 zvukom.

U zivotu ga nisma pravio, pojma nemam sta mi sve treba :)

Inace, na omotu pise da traje 200 min, pa sad vi vidite koliko je to duze.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Ja imam DVD i bilo bi jako lepo kad bi mi neko dao linkove za sve potrebno da napravim divx ali sa 5.1 zvukom.

Pozdrav!

Mozda Simple DIV-X (programchic)...Ima ga ja milsim kod goldena a pomenuti je prichao da odlichno radi...samo ne znam dali ima podrshku za 5.1 zvuk...
Najbolje da se golden javi pa da kaze vredi li tako raditi ???

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!

U nesto malo starijim threadovima je bilo reci o tome kako uraditi DivX sa podrskom za 5.1 zvuk, nisam mogao da nadjem taj thread, ali lik koji je to radio je rekao da 5.1 zvuk ne moze da se cuje na XP-u! Na ostalim sistemima je kao ok.

Nije tacno da ne moze. JA pravim divx-e, i mogui napraviti bilo sta. Sasa, ako hoces, mozemo se videti, da mi das DVD a ja cu ti npraviti divx na dva cd-a i sa 5.1 zvukom!!!

Baci mi PM ako imas vremena!!

Slayer je napisao(la):
Nije tacno da ne moze. JA pravim divx-e, i mogui napraviti bilo sta. Sasa, ako hoces, mozemo se videti, da mi das DVD a ja cu ti npraviti divx na dva cd-a i sa 5.1 zvukom!!!

U čemu radiš DivX???
Sa kojim kodekom, programom, da ne nabrajam....
Znaš već kako ide?!?

Pozdrav, Cineman

Uspeo sam da se dokopam pomenute stvarchice! :D:D

Film je znachi LOTR1 ext. verzija, iz dva dela od po 730MB
znachi ukupno 1460MB...
ima i engleski i srpski (tjirilichni ;p ) subtitle... trajanje oko 3.5 h...

odgledao sam do sad samo 2. deo...
dodat je veliki broj scena.. Lothlorien traje najmanje 3 puta duze...

Sauron je napisao(la):

znachi ukupno 1460MB...

Na divx?
a jel moze to da se umnozava, ako si voljan?

Sauron je napisao(la):

znachi ukupno 1460MB...

Jel moze nekako da se organizujemo da mi to narezes?
Jesi li u Beogradu...???

Sauron je napisao(la):

znachi ukupno 1460MB...

Ne preteruj.
20 minuta je sveukupno dodato.
Makar po samom disku, jer pise da ova verzija traje 200 minuta.
Prva je trajala 180.

Ima dodataka na dosta mesta, deo u Lothlorienu jeste duzi, ali ne nista preterano.

Takodje, generalno su dodate neke glupave scene, ni po cemu bitne.
Naravno, jer da su bitne bile bi i u orginalu :)

Pozdrav!

Slayer je napisao(la):

O-ho-ho pa djes ti Salyeru, nije te bilo brda... znam ja dobro da ti mozes da to prebacis u DivX :) , nego daj odaj nam tu foru :)

Amon_Ra je napisao(la):
O-ho-ho pa djes ti Salyeru, nije te bilo brda... znam ja dobro da ti mozes da to prebacis u DivX :) , nego daj odaj nam tu foru :)

Evo me AMon Ra, malo sam bio zaglavio sa ucenjem, pa reko' da se vrtim na maticni forum......

Tajnu cu vam reci. Sto bolji divx-i to manje Tuck (Fuck) profitira!!! :D :D :D

Koristite prgram "Gordian Knot" i codec 4.12!! Radite u 2 pasa, bez kacenja zvuka, a posle pravljenja divx-a zvuk uradite po volji Nundub-om!!

Proces je malo komplikovaniji, ali jako je *******o objasnjavati ga ovako na suvo!! pokusajte........

Film traje 208 minuta
evo svih dodatnih scena:

- The Extended Edition DVD includes the following changes to the film.
- During the prologue, more is shown of the ambush and death of Isuldur,
emphasizing his betrayal by the Ring.
- After the prologue, we open with a closeup of the Middle Earth map and pan
to hear Bilbo writing his book, starting with a description of hobbits.
This voices over scenes around Hobbiton and Gandalf and Frodo's meeting.
Much of the Gandalf-Frodo dialogue is removed
- When Gandalf and Bilbo are in Bag End, Bilbo notes that the people knocking
on his door are the Sackville-Bagginses.
- During the party, Bilbo greet a guest, then hides from the S.B's with Frodo.
He tells Frodo how much the latter means to him.
- After the Ringwraiths set out, the Hobbits are shown dancing and singing in
the Green Dragon Inn. References are made to troubles in the outside world
and Frodo encourages Sam about Rosie Cotton.
- After Frodo and Sam set out, they hear singing and run to find the woodelves
leaving from the Gray Havens.
- After the company leaves Bree, they pass through the Midgewater Marshes.
Later, Aragorn brings a killed deer to the hobbits. Frodo wakes up late at
night to hear Aragorn singing about Beren and Luthien.
- The stone trolls are show in close up and mentioned by Sam.
- Dialogue between Aragon and Boromir during the "still sharp" scene with
- In the Council of Elrond, Boromir mentions his dream and reaches for the
Ring. Gandalf recites the poem "One Ring to rule them all.." in black
speech, causing the ground to shake and sun to go dark and provoking
- After the Council of Elrond, Aragorn visits his mother's grave and remembers
Elrond telling him of his destiny. This followed another scene in which
the company are sent off by Elrond and the elves.
- Gandalf stops Frodo as they approach Moria to warn him about the Ring's
power growing.
- In the mines, Gandalf mentions mithril and lights up an old mithril mine.
He notes the value of Bilbo's mithril shirt.
- Additional fight scenes during the battle in the Chamber of the Marzabul.
- Lothlorien is completely revised. The company are first on Haldir's flet
with the Elves distrusting Gimli and leery of Frodo.
- Scene of the elves and the company approaching Caras Galadhon
- More dialogue when Celeborn and Galadriel meet the company
- Sam recites a poem verse about Gandalf
- Galadriel acknowledges her possession of one of the elf-rings
- As the Fellowship leaves, Galadriel gives them each a personalized gift
that will end up being critical to their future. Legolas gets a special
bow, Sam gets some elven rope that comes in handy when he faces a giant
spider in The Two Towers, and a touching moment between Gimli and
Galadriel.
- Celeborn gives Aragorn a knife before they leave and warns them they are
being tracked by something
- Boromir spots Gollum following the boats. Sam tries to get Frodo to eat or
sleep. An exchange between Aragorn and Boromir about going to Minas Tirith
before setting off for Mordor.
- Extra action in the final battle.
- An important extra line of dialogue in Boromir's final scence.
- The SE also includes 10-15 minutes of fan club credits.

E ajde ko skine tu verziju sa 5.1 zvukom neka se javi poshto bih to bash zeleo da bacim u kolekshn.

zilet je napisao(la):
E ajde ko skine tu verziju sa 5.1 zvukom neka se javi poshto bih to bash zeleo da bacim u kolekshn.
sta mislite da se to baci na 3 cd-a? mislim da se dobije na kvalitetu slike, ako je 5.1 zvuk bar da uzivamo i boljoj slici... tj. valjda ce da bude bolja

Drunk Devil je napisao(la):
A zasto ne DivX 5.02 ????? Zvuk se ne radi Nandubom, Nandub samo multipleksira sa videom. Ali ne i za AC3 ! Za to ima bolji program. Vidi vodic na mom sajtu: http://www.pootnik.com/zam/digv_1.php

4.12, zato sto daje najbolje rezultate. Kodeci i serije 5 malo zamucuju sliku!! Inace iz Nundub-a, se moze ubaciti AC3 zvuk, naravno ako si pri pravljenju projekta za kompresovanje izabrao da imas AC3 kao izlazni fajl........

Miroslav je napisao(la):
sta mislite da se to baci na 3 cd-a? mislim da se dobije na kvalitetu slike, ako je 5.1 zvuk bar da uzivamo i boljoj slici... tj. valjda ce da bude bolja

Ja sam za, samo da mi neko da DVD i sve ce da bude uradjeno, tj. nastancovacemo za ceo grad.....:D :D cheers

Slayer je napisao(la):
4.12, zato sto daje najbolje rezultate. Kodeci i serije 5 malo zamucuju sliku!! Inace iz Nundub-a, se moze ubaciti AC3 zvuk, naravno ako si pri pravljenju projekta za kompresovanje izabrao da imas AC3 kao izlazni fajl........

Svaki DivX pomalo zamucuje sliku, sve zavisi od jacine kompresije i podesavanja. Stvarno ne shvatam ljude koji se pate sa starim codecima.

Ja nisam rekao da Nandub nema podrsku za AC3 zvuk, vec da su ona ne koristi, posto je losha. Prilikom plejbeka dolazi do neravnomerne reprodukcije, tj. fluktuacije brzine. Najbolje se vidi kod scena sa sporim kretanjem kamere. To je zbog losheg audio interleavea. Zato ja vishe ne miksujem sa Nandub vec sa AVIMUX. Sve je objasnjeno detaljno na Doom9 forumima. I... ja ne koristim projekte, vec svoje iskustvo :)

Drunk Devil je napisao(la):
Svaki DivX pomalo zamucuje sliku, sve zavisi od jacine kompresije i podesavanja. Stvarno ne shvatam ljude koji se pate sa starim codecima.

Ja nisam rekao da Nandub nema podrsku za AC3 zvuk, vec da su ona ne koristi, posto je losha. Prilikom plejbeka dolazi do neravnomerne reprodukcije, tj. fluktuacije brzine. Najbolje se vidi kod scena sa sporim kretanjem kamere. To je zbog losheg audio interleavea. Zato ja vishe ne miksujem sa Nandub vec sa AVIMUX. Sve je objasnjeno detaljno na Doom9 forumima. I... ja ne koristim projekte, vec svoje iskustvo :)

Tacno svi divx codec-i zamucuju sliku, a 4.12 najmanje. Bar sa onim programima kojima ja radim!!! I ja stvarno ne shvatam ljude koji samo jure nove codec-e, ne mora da bude najbolji zato sto je najnoviji.......

Inace, tacno je za Nundub, ali kada prikacis AC3 zvuk na fajl sve lepo zvuci na kartici sa podrskom za AC3 i sa 4.1 ili 5.1 zvucnicima....:) :) Sto se tice Interleave-a, ako postoji pri ripovanju DVD-a, onda ga lepo upises i pri kacenju zvuka i Nundub ti pomeri zvuk za onoliki interleave koliki si upisao (bilo - ili +)...

Sto se tice projekata, oni se prave DVD2AVI programom......mislio sam da to znas:( :( :(

No, i dan danas, posle godinu ipo dana, za kompresiju filmova se koristi Nandub koji je napravljen za 3.11 kodek, a uz sve to se koristi naravno DVD2AVI i Vfapi kodek, i to je to....

E, sada ko ima znaje a odradi film na DivX-u sa pravom rezolucijom i zvukom :D :D :D

Pozdrav, Cineman

Ovo se opet pretvorilo u prepucavanje, kao i obično. Argumenata ima jedva nešto malo - oštrina slike uglavnom. Ima i drugih stvari koje su bitne za kvalitet slike.
DivX 5.02 je nadogradnja DivX 4.xx codeca, i ne vidim zašto bi bio gori. Osim toga imaš dodate naprednije tehnike kompresije kao B-frames i drugo. Probaj film od 2 i po sata sa puno kretanja da spakuješ na 1 CD u rezoluciji od 704x320 sa nekim drugim codecom a da se to ne pretvori u šahovnicu.
DivX 3.11 ima par bagova i spor je. Nandub jeste sjajan program koji izvlači maksimum iz tog codeca, i ja sam ga puno koristio. Ipak vreme ga polako sustiže - tako je to sa svim softverom. Da se uradi film bez ijedne brljotine sa Nandubom, treba ga podesiti na antishit mode a to dosta usporava ionako spor program i codec. Ne volim kod toga codeca što se stalno vide neke mrlje na tamnijim delovima, kao neki ostaci od prethodne scene. To postoji i u drugim codecima, ali ovde je najupadljivije.

Kada smo vec kod brzine, Cineman, probaj AviSynth umesto Vfapi-a i videćeš da je to dosta brže.

Slayer: interleave nije kašnjenje zvuka već faktor koji određuje na koliko svakih frejmova ili msec se preplice slika i zvuk - vidi setovanja u Virtual Dubu ili Nandubu. Upravo loš interleava uzrokuje loš plejbek. Možda to negde i radi dobro - meni na primer radi dobro u Linuxu. Ali to 'not good enough'. Ako secka pod Win 9x, XP sa uobičajenim karticama to ne valja. Ja sam samo naveo program koji to bolje radi, a ne košta ništa i sada treba tu da se prepucavamo oko gluposti.
'Projekt za kompresovanje': daj o'ladi malo, - ja ne čitam misli. Budi precizniji kada govoriš o nečemu.
Inače se pojavilo još dosta MP4 codeca, ali većinu nisam ni probao - toliko o jurnjavi.
DivX 5.02 je delo istog čoveka koji je maznuo M$-oftov MP4-V3 codec i malo ga prepravio, izbacio ograničenja i prekrstio ga u DivX. Razlika je što ga sada radi tim, i što je legalan.

OK, OK necemo se prepucavati.....dosta mi je vec toga!! Ja samo kazem da dobijam bolje rezultate na 4.12 kodeku nego na 5.02.....

Inace sto sam spomenuo Nundub, nisam morao njega da pominjem. To sve moze da se odradi i VirtualDub-om....ali ja koristim onaj vec neko vreme pa sam se navikao!!!

Sto se tice interleave-a, znam ja sta je to, ali ono sto sam napisao je vidljiva posledica lose ukombinovane slike i zvuka. I kao sto sam rekao to se javlja pri ripovanju DVD-a, ja mislim kao neka vrsta zastite.....

Budi ti meni zdravo, radi sa kojim hoces kodekom i kojem hoces programu......vazno je da se divx-i rade.....OK??:) :)

Samo da dodam da su zapravo razlike među codecima za DivX dosta male, i da se prevelika važnost daje codecu. Viđao sam ja i viđam mnogo veće greške kod pravljenja DivX-a, nego što su greške raznih codeca.
Na primer kopija filma John Q, koja kruži kod nas ima loše odrađen IVTC, pa je kretanje skokovito, to se najbolje vidi na početku filma kada se pokazuje auto kako vozi kroz brda. Pitam se da li Cineman ima pojma šta je to IVTC, ili samo zna da agituje protiv non-DivX 3.11 codecova :) .

Puno kopija ima loše podešen odnos visine i širine, premalu rezoluciju bez potrebe, loš zvuk itd...

Gledao sam taj John Q.....stvarno je los. Pazi, sloazemo se da ljudi koji rade Divx-e za BG bas i nisu najbolji. PA rezolucija divx-a maltene i nema veze sa kvalitetom slike kada se razvuce na fullscreen. Svi misle sto veca rezolucija to bolja fullscreen slika, e pa i nije. Ja sam odradio koncert od 2 sata u rezoluciji 384x288 i kada razvucem na mojih 1280x1024 to izgleda savrseno.....pa vidite!!

Nazad
Vrh Dno