Šta je novo?

FedEx Dostavka do BG

OCz

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
439
Treba mi pomoc ne mogu da se snadjem,
Ovako, uzet je Armor+ u Americi, treba da ga donesem iz Cikaga do Beograda.
Gde da vidim KOLIKO ce me izaci shipping ovamo, kuciste je nekih 11kg izmereno.
I koji je telefon FedEx-a ovde ?....aj ovo cu nadjem sad samo gde da vidim koliko para je dostavka 11kg iz Cikaga do Beograda...
Hvala...
I da, DHL je valjda nesto skuplji ali i za njega bi imao isto pitanje, tj. kako da donesem sebi ovde kuciste, preko koga samo da nije preko 100e...valjda nece vise od ovoga !
I da, da stigne u 2008 znaci avionom...

E da i dimenzije su

600x245x625

sad na ovo treba dodati jos malo posto su ovo dimenzije kucista, nesto vidim isto za neku postu ne znam ni ja sta
da se gledaju i dimenzije i do 500mm je jedna a od 500mm druga "tarifa", "granica" sta vec...
Znaci ovo je verovatno 70cm visina, do 30cm sirina i oko 70cm duzina.

Poslednja izmena:
http://www.flying-cargo.co.yu/ser/index.html FEDEX

Sto se tice DHL-a to je 4a zona : Posto tvoja posiljka (dodao sam po 10% na ove tvoje dimenzije , zbog pakovanja)... kubira kako oni to kazu, zapreminska tezina je 24.5 kg i onda ce se racunati kao prava tezina posiljke. Cena ce ti biti oko 50 000 dinara , to je import express usluga ... na to dodas zbirno carinjenje ako hoces brze da izvuces robu , koje je skoro pa po defaultu 15-20%. Znaci mnogo i previse ... Mozda da probas kargo dhl, ali koliko ja znam oni rade samo EU.

Najvise se isplati da ti to neko donese ali opet je ogromno, ali bar ustedis cenu slanja USA-Serbia ... pa ga redovno carinis na aerodromu..... ili probaj USPS

evo ti i ups serbia http://www.ups.com/content/corp/worldwide/europe/serbia_montenegro.html

Ovo sto sam ti gore naveo je otprilike sve za pravna lica, ne znam da li se razlikuje za fizicka lica.

Poslednja izmena:
50k !!
Pa za te pare cu da preplivam na camcu i donecu sam.
Vec sam bio na FedEx-ovom sajtu sutra cu ih okrenuti da vidim sta da radim, DHL je izgleda skup samo tako, sad cu da vidim malo da istrazim ovaj USPS.
E sad, ako sam se zaj*** i ne mogu da ga dovucem ovamo ima da se se ubijem, ne moze niko da mi ga donese posto nema ko, kum ga je uzeo i vise nije tamo, zena mu je tamo i ona bi i poslala...

A imam li neku drugu opciju da ga dovucem pa da traje dve do tri nedelje proces.
Brod ili nesto pa posle kamion,kombi sta vec...
Moram da ga dovucem ovamo a da cena bude oko 100e aj manje vise samo ne neka sumanuta cifra, pa kuciste je tamo placeno 200$ to mi je skoro da dajem 400$ u najboljem slucaju...

Ono sto mi ustvari treba je nacin da ga dovucem da nije sumanuto skup i da stigne ako se posalje recimo 1 feb , negde 20-tog feb najdalje ili tako nesto.

Racunaj da ako ides nekom kurirskom sluzbom(fedex, dhl, ups) platices i carinu i porez i spediciju... Znaci samo to ce ti biti tih 100e, bez samog shippinga. Ukratko, napravio si glupost, mislim da nisam cuo da je neko napravio gluplji potez, takve stvari se ne kupuju u usa

Ako bas moras da ga doneses ovamo, onda idi na neku standardnu postu, tipa USPS

Ja bih na tvom mestu prodao to kuciste preko ebaya, izvukao koliko se moze, izgubio mozda nesto na njemu, ali svakako mnogo manje nego da ga saljes ovamo

Eh sad..
Sutra cu okrenuti FedEx da vidim sta ce da mi kazu i isto USPS
Pa sad, nije da prodam na ebay, ne bi ustvari nista izgubio naso sam ga i uzeo za 200$ na ebay ga prodaju za standard cenu 250$ cak bi i zaradio lol...
Jos sam ja i uzeo aluminijumski a ne celicni jer je laski 6kg, ali ako ga oni gledaju na velicinu i kubnu zapreminu ovo onda i nije tolko bitno...
A ne znam, sto placam i carinu i porez kad je na komp. opremu valjda samo carina 8% ? ili tako nesto..

Ako bi ga neko donosio, onda bi na aerodromu morao da ga prijavi i da tu plati carinu ?
A ima racun na 200$, ne mogu da mi naplate 50e carinu ako uzimaju 8% na cenu.
Znaci do 20$ carina ako je 8%.

Sad ne znam, mislim da bi mogao da podnesem trosak FedEx-a, USPS-a, ili sta vec do max 150e.
Nije mi sad ni primarno toliko da stigne sto pre samo da stigne u razumnom roku i da nije 500e slanje...

Inace, nije da sam ga uzeo tamo zbog cene, nego ovde ga nema kod nas mislim da je izbacen 8 januara u prodaju ako se ne varam...
A i racunam da bi ovde kostao 200-220e +
Pa onda da platim 150e ova sr.... bi bilo te pare...

A kake su varijenate brod i to ?, osim sto bi trebalo da su jeftinije, da emigriram kuciste :)

U nasoj zemlji jedino ti se isplati primanje USPS-om odnosno, spoj sa USPS-om je regularna EMS PTT kurirska sluzba u okviru PTT-a, prvo sto si oslobodjen spedicije, koja se radi po skracenom postupku u okviru carinske sluzbe poste broj 6, znaci u startu stedis od 50E-100E, drugo oslobodjen si tax-i , od 1800-300din, trece oslobodjen si uzasno skupe lezarine, kako aerodromske tako i magacinske. I kao zadnje najbolje se carine posiljke u carinarnici poste 6.
Jedina mana je sto posiljka moze da nestane ili da bude ostecena ili unistena.

Sledeci na koga mozes da racunas je DHL, koji ima svoj magacin, tako da ne racuna Aerodromske usluge, i ako ti oni rade spediciju oslobadjaju te lezarinskih troskova, ili da nadjes speditera koji ima placen godisnji zakup, i placene godisnje takse za DHL-ov carinski magacin.

Ostali poput UPS-a, Fedexa i TNT-a, nemaju svoje magacine vec koriste usluge Aerodromskog magacina, koji je najpapreniji u zemlji, plus moras da platis sve takse i spediciju.
Moguce je da su neki od njih napravili svoj magacin, ali ti i kad bi ih pitao oni ti to ne bi rekli jer kriju.

Jednostavno nasa zemlja je jadna po tom pitanju.

Cisto kao primer posiljke koje su teske recimo 300gr, vrednosti do 10-15E, me preko TNT-a i UPS-a kostaju 300%-600% vise. na zalost firme sa kojima saradjujem iskljucivo salju ovim putem, do sada ih nisam ubedio da je USPS brzi i ekspeditivniji i naravno jeftiniji.

Ovako zvao sam DHL i FedEx,
DHL je 42k din, tj. 525e....
FedEx je "jeftiniji" i on je 36k....tj. 450e.

Za ove pare mogu maltene da kupim kartu do tamo i nazad u nekoj krs klasi i donesem ga sam..

Videcu da nekoga izmolim da go donese...
Uglavnom hvala na odgovorima i pomoci.

Kao sto sam rekao prodaji to na ebayu i kupi ovde, to ti je realno jedina opcija, ne verujem da ima puno ludih da nose kuciste iz usa...

Pa ovde ne mogu da ga kupim jer ga nema, a i ocekujem cenu ~250e kad bude bilo.
Cuo sam se sa kumom i ima neki plan da dolazi vamo krajem februara mozda, prvo me je oterao u materinu :) a posle je malo popustio i mislim da sam ga ubedio da ponese i kuciste ako bude dolazio :)

***, brate.. Trebao si se ipak prvo raspitati malo..
Thermaltake Armor+, crn, u Austriji 145€... Verujem da bi ti neko doneo za 10-20€....
pOz...

Pa ovde ne mogu da ga kupim jer ga nema, a i ocekujem cenu ~250e kad bude bilo.
Cuo sam se sa kumom i ima neki plan da dolazi vamo krajem februara mozda, prvo me je oterao u materinu :) a posle je malo popustio i mislim da sam ga ubedio da ponese i kuciste ako bude dolazio :)

Natovariti nekom ko putuje avionom toliki teret radi ustede 100-tinak eura (pitanje da li je i toliko) je stvarno ekstra sebican gest. Kum je kum ali ipak ...

Ima da te odvale za siping plus ce posle na grani da te cepnu.
Mislim, ja rodjenom bratu ne bih doneo kuciste iskreno da ti kazem mada mi on tako nesto ne bi ni trazio:)
Iostalom ima po okolnim zemljama sigurno da se nadje ako bas to kuciste mora da bude.
Ja sam slao pasos DHLom od Beograda do Becha i platio sam nesto sacuvaj Boze a kamoli kuciste iz usa...

Ahahhaha, kuciste iz USA od 25 kg.

Izvini, ali ne verujem.

ahahahahah

Batali to.

Poslednja izmena:
Decko ima 16 godina, to objasnjava sve :)

Inace, ja bih da sam kum pre platio da se kuciste kupi ovde, nego sto bih ga nosio iz USA

Natovariti nekom ko putuje avionom toliki teret radi ustede 100-tinak eura (pitanje da li je i toliko) je stvarno ekstra sebican gest. Kum je kum ali ipak ...

Radi ustede 525e.....

Pa on kad dolazi sa sobom nosi kofere koji su ko moj frizider, s obzirom ne nosi kuciste na ledjima...
Na aerodromu postoje kolica koja zamenjuju nosenje kofera i...kucista :)
I bre...nema tog kucista ovde.

Ahahhaha, kuciste iz USA od 25 kg.

Izvini, ali ne verujem.

ahahahahah

Batali to.

11kg je, drugi je 16kg, ja sam uzeo ovaj aluminijumski od 11kg nego DHL/FedEx ga vrednuje kao da je 25kg posto gledaju kubnu zapreminu..

A sad...pogledaj ga, zar nije vredan truda ? (P.S sliko lik sa XS-a, ali je moj isti )

Poslednja izmena:
Ponavljam, 200€.... :)

Ponavljam, 200€.... :)

Je li, a da prodam ovaj tamo, sa tobom vidim u Aus da uzmemo isti i onda ga prebacimo ovde ?
Aus nije daleko, moze preko Madjarske da ide ili nesto, kamion, voz ako ide uopste?? sta vec, ne znam, samo da ne ide avionom tj. da ne kosta 500e transport nego nesto razumno pa da kuciste na kraju i izadje cirka ~200e ?
Jel bi moglo nesto ovako da se odradi i kako bi se radilo za transport ?

Sta si se bre zapalio:) To je samo kuciste i nista vise. To je cist bezobrazluk koliko kosta obicna limarija...

***.. To masa voli :)
OC, rekoh, nema Alu.. Ogromno je chudo.. Ako si napaljen, nije problem.. Videtjemo :)

Ocigledno se nismo razumeli, kako moze usteda da bude 525 eur
Radi ustede 525e.....

ako te je kuciste kostalo 200$ (priblizno 130eur) i maltretiranje kuma da ga donese te ne kosta nista sto je ukupno tih 130-ak eur (ajde da racunamo da ti nece naplatiti carinu)

a kada bi ga ovde kupovao kostalo bi te, kao sto i sam kazes, oko 230eur
A i racunam da bi ovde kostao 200-220e +

sto znaci da si ustedeo maksimalno 100 eur.

Jasan racun, ali nema ga ovde, da mogu ja bi dao tih 230e koje sam skupio i uzeo ga ovde.
Inace, prodato je kuciste cak sam i zaradio 20$ ...tj. kum je zaradio on ga je i uzeo tako da njemu ide.
Sad ne znam sta da radim, jedino da cekam da se ovde pojavi, a to je....2-3 meseca garantovano.
Mislim da sam video da ga cak imaju i u Htvarskoj ali opet je isti problem za sve, kako doneti...

omg...Nakachi rachunar na zid bez kucista k`o ja i bice qlje od ko zna kakvih armora, helmeta i kevlara :D

Ako nemas auto/ne vozis, sednes na bus i lagano.

omg...Nakachi rachunar na zid bez kucista k`o ja i bice qlje od ko zna kakvih armora, helmeta i kevlara :D

ijao tu foru sam ja video kao dizajnersko reshenje nekog poznatog baje :) ono stoji monitor i tast na stolu a plocha i ostalo zakacheno na panel koji visi iznad monitora na zidu, priznajem totalno je kul izgledalo :)

Maaaa..To je drugi Tito prvo patentirao, ja sam samo ukr`o foru...stidim se...priznajem :( Razmishljao sam da okachim i vesh mashinu na zid, al` yebe me centrifuga, nemam dovoljno jake tiplove :|

Joj bre covece sto prvo ne pitas jer zna neko koliko je transport iz amerike preko FedEx-a ili DHL-a, a ja sam tek sada video ovu temu. Ja radim u DHL-u mogao sam ti reci iz prve ruke koliko te to kosta i koliko ce carina da ti uzme.
@Broz Od Beograda do Beca nije bas toliko mnogo kao sto ti kazes ali ipak je danas za sutra.

Vrh Dno