Šta je novo?

Feathercoin [FTC] (scrypt)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Probacu cgminer da namestim, vidim da ga ima i u 50miner i ima opcija da kopa LTC i multipool, ako ne onda ovako kao sto si ti napisao.

Sto se tice opcije za flags, ne znam kako bi to islo posto mora da se unese pool, port, worker??? Ili to vazi samo za ove poolove gde se unosi samo FTC adresa? Za sad ja sa poola prebacujem na BTC-e pa tu menjam za BTC.
Kod:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
color 02
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://fc.dontmine.me:23334 -u user.1 -p pass -o stratum+tcp://feathercoin.is-a-geek.com:3333 -u user.1 -p pass --load-balance -I 13 --worksize 256 -g 2 --lookup-gap 2 --shaders 2048 2>logfile.txt
Multipool primer za cgminer, sacuvaj kao .bat i pokreni. Mozes dodati naravno i vise. Ovo "2>logfile.txt" na kraju nije obavezno, ali ja drzim da bih imao sve u logu. --load-balance je multipool strategija, pogledaj u readme.txt pa izaberi sta mislis da je najbolje. Mislim da je ovo bolje od failovera (default) jer ovde nema pauze.

@sam jesi probao pa nije htelo ili? adresa iz waleta je za isplate, tj da se zna gde da budes isplacen za svoj rad, pa bi trebalo da moze i na drugom kompu da se koristi ista adresa, bar ja tako mislim

Nismo se sporazumeli. Dandy je pitao koliko sam ja razumeo, šta da radi u slučaju da želi više radnika na istom p2p pool-u. Ja sam samo predložio da napravi drugi wallet kod za drugog rudara. Na kraju je izzy dao konkretan odgovor.

I btw, kod mene je trenutno stale oko 8-10%.

aha, onda sam pogresno razumeo,
sto se stale-a tice za 24h presek tu sam negde sa kalkulatorom kada izracunam na njemu i br koji trebam da imam u waletu, uzevsi u obzir druge pool-ove gde sam kopao

Mislio sam na ovom "našem" FTC poll-u. I smanjuje se, sad je oko 7,5%. Verovatno zbog toga što se ljudi vraćaju na LTC. (lupam) Gde se izgubilo 3 GH/s?

I ne vidim nigde tvoj LTC pool.

Poslednja izmena:
Jel je ovo normalno ili ja nesto nisam dobor namestio cgminer? Nesto mi brzine deluju veomaa male. Pustih na d2.cc pool-u a pokusao sam i na ovom "nasem" pool-u ali opet isto. GPU0 je 7950 a GPU1 je 7770. Ako stavim recimo -v 1 -w 256 -I 12 onda se brzine povecaju a ako stavim 13 ili bilo koji broj preko 13 onda mi se HW: povecava nonstop a to valjda nije dobro koliko sam upoznat.
Ima li neko neki hint sta da radim tj. sta radim pogresno?

Username nemaš instaliran AMD SDK.

Deinstaliraj drajvere koje koristiš, skini 12.8 i instaliraj ih.
Javi rezultete.

Ltc pool nisam stavio jer ne znam koliko resursa ce da mi pojedu ova 2 pool-a, sad nisam kuci pa kad dodjem postavicu i njega za probu, isto sam i spremio za bitbar pool samo treba da ga testiram, mada ne bih mogao da ih pokrenem jer cenim da mi je masina slaba?
Probaj da odvojis kolika je magistrala na 7770? Probaj sa -w128

@SuperStarr
Aj probacu sad da deinstaliram ove 13.1 i snimim te 12.8 mada sam prilicno siguran da su mi pri instalaciji istih bila shtiklirana opcija sa AMD SDK.
Bitcoin majning mi je radio ok.

Pokreni instalaciju 12.8 drivera i vidi da li si instalirao SDK, mada ako ti je btc mining radio, onda nije do toga. Probaj preko GUIminer scrypt alpha da rudaris, najlaksi je za koriscenje i podesavanje.

nesicu, od 9:55 h nije stigla nijedna uplata. Moguce da nas je poterao "dugačak" blok ali proveri ti to za svaki slučaj pa javi. :)

SDK sam imao instaliran, drajveri 13.1. Resio sam problem uz GUIminer scrypt. Uz koriscenje repear-a. Ocigledno ja nesto nisam uspevao da namestim cgminer kako treba. Hvala.

Moguce da je to, vidim da je ukupna mreza pala sa oko 200 na 86HM, ako sam video lepo videcu kako ce dalje da idu uplate pa mozda malo gledam da poboljsam mrezu

poz..radio sam po upustvu nesic1 i radi sve ok ako je jedna kartica u masini recimi6970.. ako stavim dve kartice reda 6970 ili solo 5970 nece da kopa..koristim guiminer-scrypt_win32_binaries_v0.03..u cemu je kvaka?

Poslednja izmena:
Ako ides preko guiminera onda za svaku karticu pravis posebno

Sad sam se prebacio kod Nešića, podržavam ideju i trud ;).
Jedno pitanje: kako/koliko često se vrše isplate?

Poslednja izmena:
Sad sam se prebacio kod Nešića, podržavam ideju i trud ;).
Jedno pitanje: kako/koliko često se vrše isplate?

To ne može da se pohvata. Sve u svemu do sada je stizalo sve kako teba, po nekoj računici sa onih kalkulatora. :)

Ja sam se trenutno isključio jer je vrednost FTC-a dosta pala, a meni ne odgovara da čuvam koine i da čekam.

Ono što mene nervira i izluđuje je wallet.

Prvi put su mi uzeli 0.1 FTC za prebacivanje. Ajde, OK, moraju i oni nešto da zarade.
Drugi put su mi uzeli 0.3 FTC-a. Ja rekoh OK, takva su pravila igre, možda ima neki dnevni limit.
Danas, teći put su mi prvo tražili 0.4 FTC-a, ja to odbijem i rekoh ajde probaću kasnije kad ne lezi vraže, sad mi traže 0.6 FTC-a. WTF !!!

Sad čekam da zaokružim sve uplate, nekih 9 FTC-a je još na proveri i brišem ovo *ranje od walleta. Oni su još gori lopovi od onih koji drže pool-ove. Sem Nešića, njemu svaka čast. :)

Kad smo već kod toga, Nešiću, jesi li proverio mora li adresa wallet-a ili može ona sa menjačnice? Još bolje bi bilo da napraviš kršten pool, da se lepo logujemo i sami biramo adrese za isplatu. Odredi fee i to je to. :)

Uh, sad videh da je FTC dobrano pao i da se LTC skoro duplo više isplati, tako da se ipak vraćam na LTC. Ako se promeni odnos, vraćam se opet.

Ja se razmisljao da prodam FTC jos dok je bio 0.45$ i cekao. Sada se ne isplati nikako da ih prodajem, cekacu da malo skoci cena (ako skoci...)

Ltc pool nisam stavio jer ne znam koliko resursa ce da mi pojedu ova 2 pool-a, sad nisam kuci pa kad dodjem postavicu i njega za probu, isto sam i spremio za bitbar pool samo treba da ga testiram, mada ne bih mogao da ih pokrenem jer cenim da mi je masina slaba?
Probaj da odvojis kolika je magistrala na 7770? Probaj sa -w128

Nesicu, koji su hardverski zahtevi za pool server?

Bas se srozao a diff ode gore skroz. Mislim da je trenutno cena nerealna i da bi trebalo da se stabilizuje na bar 0.0035, tolko vredi sunce mu njegovo...:trust:

I mene interesuje da li adresa moze da se kuca od menjacnice a ne od walleta?

sada se FTC ne isplati kopati vise, hardverski zahtevi zavise od broja korisnika, nisam probao adresu da promenim da direktno salje na menjacnicu, a za wallet nisam znao da sure toliko sa provizijom

FTC pool

CHN pool

FTC pool

Poslednja izmena:
Evo jedan hint. Juce je na Cryptonitu na 15ak min cena za FTC bila 0.15LTC-a, znaci BTC odnos se nije menjao, samo LTC. To znam jer su mi prosle prodaje FTC-a na po 0.149, nakon toga usledio je pad na 0.052. Al eto cisto da znate mozda se ponovi nesto slicno pa da se pripremite.

Ovaj coin kao i CNC ne vredi nista i prvi je na spisku za odstrel ako toga uopste bude bilo u skorije vreme.

Diff će drastično da padne za jedno dve nedelje, pa jovo nanovo. :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno