Šta je novo?

Fear problem sa zvukom

bakiba

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
319
Molim nekog ako je imao slican problem da mi pomogne. Glasovi u FEAR-u se ne cuju. Uz silnu akrobatiku, izvucem samo po jednu sentencu na pocetku neke savice. Procitao sam read me file i nista nije pomoglo. Sto je najgore ovo je druga instalacija sa identicnim drajverima (prva je radila). Imam MSI K8N Neo4. Molim moderatore da mi ne brisu thread...neka ga prebace u onaj oficijelni ako je u tome malo pre bio problem. Hvala

Nasao sam identican thread na Community Forums F.E.A.R. General Discussion, ali bez resenja. Znaci covek povremeno cuje glas, i ne moze da instalira WMFADist, koji se nalazi u glavnom folderu. Meni je igra radila. Da li znas resenje? Sve sam codece brisao instalirao onaj isti kad je sve bilo O.K. i nista. Na kraju cu da formatiram hard. :crash: :-devil-:

Poslednja izmena:
Mislio sam na oficijelni thread u ovoj sobi. U njemu pise da taj fazon sa tim kodekom RADI. Ja nisam imao taj problem i stvarno ne znam. Ono sto znam je da ga neki ljudi imaju, moj drugar je medju njima. A i video sam ovde par ljudi da se zali na to.

Hvala Markosmi, hvala puno i tebi. Dve neprospavane noci ali sada sledi sladak san.

Nisam bas u toku koja je muzicka na toj ploci, ali i ja sam imao malih problema na Audigy dok nisam stavio poslednje beta drajvere posle cega je sve fino radilo!

E pa fino. No, nista vas ne razumem!
Imam problema isto sa "voice", ne mogu da instaliram sa dvd-a codec koji dolazi sa igrom.
Mene muci to sto ne znam ni koja mi je kartica integrisana na ploci (asus k8v-x via k8t800) pa ne mogu ni da instaliram nove driver-e. par reci mudrosti bi bile bise nego pozeljne!!!

Prvo se nadam da ti je sve uredu sa audio drajverima, ako radi zvuk u drugim igrama sve ce valjda biti O.K.
Onda uradi ono sto su drugi posavetovali mene.
Idi u windows-system 32, pronadji fajl l3codeca.acm i preimenuj ga u l3codeca.acm_bak (Markosmi je omaskom stavio tacku na kraju). U folderu gde je FEAR i njegov exe. file nalazi se i paket WMFAdist. Sada si u stanju da ga raspakujes, dobijes potrebne codece i cujes glasove aktera u igri. Ako to ne pali, onda je do drajvera za plocu ili nesto drugo...ili trece. Ajd` sad pa javi sta si uradio :wave:

Poslednja izmena:
e super, uradih ja to, instalirao paket codec-a iz otpakovane igre idt. i radi!
AAAAAlllli, cujem voices (jos uvek ne u glavi) i sve je ok dok mi se nije zapucala igra. al to onako da moras na fini restart sa sve manual dugmicem. kao da je opet problem u driver-ima, samo recne zvuk, da napomenem da nisam skinuo driver-e jer sam ***** i ne znam koja mi je zvucna integrisana na maticnoj (asus k8v-x via k8t800). a da, uz sve to mi ne radi 5.1 u igri.
eto, ajd sad. :crash:

A da skoknes na asusov sajt i vidis sve o doticnoj ploci. Naravno procitaj i read-me file!!! Npr. iskljuci EAX...
Tvoja zvucna je ADI AD1980 (CODEC 6 kanala
S/PDIF audio izlaz ). Evo ti asusova adresa http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=K8V-X pa sve lepo apdejtuj. Prvo drajvere za plocu (pazi da ne budu 64-bitni ako ti nisu potrebni). Ajd uzdravlje i srecno :wave:

Poslednja izmena:
pre svega hvala bakiba sto odvajas vreme za moj problem!
bio na asusovom sajtu davnih dana, i treba da ih je sramota! naime, preuzeo sam verzije sound max digital integrated audio novije nego sto ja imam na racunaru al su sve za 64-bit, cak i one koji su ALL OS! dakle nemaju noviju verziju. no nadjem ja na netu noviju (moja je 5.12.01.3663 a ta koju sam preuzeo je 5.12.01.4***) al na kraju instalacije mi izbaci error missing driver!
a da, i zapucava mi se fear ko blesav, ne mogu 5 min da igram ko covek. sve ostale igre i programi rade savrseno. posto nemam a i ne daje mi se 70evrica za audigy 2 ima li leka, mogu li nenako da "nabudzim" drivere.
a da,kad trazim drivere, cesto nabasam na realtek ac 97. koja je veza? mogu li nesto od njih da maznem?

Ja ucinih sto je u mojoj moci. Za ostalo pokreni novi thread tamo gde cavrljaju o razlicitim drajverima. Poz.

Poslednja izmena:
Vrh Dno