Šta je novo?

FB stranica - reklamiranje na odredjenoj lokaciji

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Imam fb stranicu koja je lokalnog karaktera, tacnije ideja je da se vidi samo u Srbiji. Pokusavam da je izreklamiram, tako da placam reklame. Reklamu sam napravio tako da bude vidljiva samo u Srbiji, takodje, posto mi je jelte cilj da samo ljudi iz Srbije dodju na stranicu i necu da rasipam pare i placam priakaze ljudima van Srbije koji mi nisu interesantni. E sad, desava se nesto vrlo cudno od pocetka i nemam pojma kako to da resim. Znaci na stranicu mi dolaze skoro iskljucivo siptari sa Kosova ili ovaj pojas Medvedja, Bujanovac, Presevo, ili eventualno tu iz Raske po neko, tipa Novi Pazar i slicno.Znaci kao da se reklame prikazuju samo na Kosovu i tom juznom delu centralne Srbije. Jel postoji neki nacin da se to resi? Video sam da ima kada se bira vidljivost za zemlje, oni include ili exclude. Medjutim ne mogu istovremeno da aktiviram i jedno i drugo. Mislio sam da pokusam da stavim, posto FB prepoznaje Kosovo kao drzavu, exclude za Kosovo, ali onda ne mogu da stavim include za Srbiju, vec bi vidljivost bila u celom svetu. Dakle da pojasnim, ako sam bio konfuzan. Treba mi da mi se stranica vidi samo iz Srbije, a da se reklame za stranucu koje placam, vide takodje samo iz Srbije, ali bez Kosova, odnosno na celom podrucju Srbije, a ne samo u Raskoj oblasti.

Da li neko moze, ali sa sigurnoscu da mi kaze, sta bi se desilo ako bih uradio sledece. Da stavim za reklame EXCLUDE za Kosovo, a posto je stranica kao takva visible to Serbia, da li bi onda ta vidljivost same stranice (visible to Serbia) ogranicila vidljivost reklama samo za podrucje Srbije ili bi se reklame i dalje videle po celom svetu?

Tesko, IP adrese sa Kosova su mahom nase (ili albanske) IP adrese.

Al' nije mi jasno na koju foru mi se samo siptari lepe preko tih reklama za stranicu. Eventualno neko iz Raske. Ovo severnije skoro niko. Kao da Srbiju po fb, cine samo Kosovo i Raska. Ne znam da li bi vredelo da navedem nesto drugo kao lokaciju gde zelim da mi se prikazuju reklame?

Možeš da targetiraš sponzorisani post preciznije čak i po gradu, kao i promociju web-sajta, a promociju same fb strane ne. Uopšte mi nije jasno zbog čega. Takođe promovišem jednu stranu na fb, sa sve rečenicom sa detaljnim opisom na srpskom i više od 50% šiposa ulazi. Neverovatno

Nazad
Vrh Dno