Šta je novo?

FB aplikacija i pracenje aktivnosti.

g.pendula

Cenjen
Učlanjen(a)
10.02.2013
Poena
170
Nisam znao gde da pokrenem temu, pa sam ovde.
Nikada nisam patio od preterane paranoje da neko prati moje aktivnosti na mrezi. Znao sam da mogu/rade ali se nisam obazirao do pre pet minuta. Naime, sedeo sam sa drugaricom u kaficu i aktivirao hotspot da bi joj skinuo aplikaciju sa playstor-a za svlacenje mp3 fajlova. Nakon pokretanja aplikacije, skinula je dve "pesme" od Ane Nikolic na svoj mob. Dolazim kuci, palim fejs aplikaciju i na pocetnoj strani mi bude "predlog" da lajkujem zvanicu stranicu Ane Nikolic!!! Da li je moguce da su otisli toliko daleko i da skeniraju kompletan saobracaj ili je samo tolika slucajnost da se granici sa ludilom?!?! Niko od mojih prijatelja nije lajkovao "fan club" doticne i nikada je ja sa svog telefona ili kompjutera nisam gledao/slusao bilo sta od "atraktivne Paracinke". Ne secam se da sam ikada ranije primetio da mi je nudjena njena strana. Primetio sam da su mi nudili zvanice strane Prestigia dok sam trazio tablet sa kompa. Pa LG dok sam jurio mob. Alfa klub kad sam jurio neke servise... Ali znam za kolacice, pa mi nije tolika drama. Sada mi je sve otislo predaleko sa ovim (osim ako nije neka ******ska slucajnost ukombinovana sa mojom blagom paranojom). Ovo mi je vec suvise ozbiljno.

To je samo slučajnost.
Da je to bio google pa hajde.

Ja izađem u grad jedno veče, i sasvim slučajno uzmem Becks da pijem. Sutra ujutru na fejsbuku, ponuda da lajkujem Becks! Mislim, neverovatno. Isto tako mi se desilo sa još nekoliko stvari, znam o čemu pričaš.

Poslednja izmena:
Moguce da je samo neverovatna slucajnost. Bas bi bilo ludacki da je drugacije. Vec sam krenuo da preturam po fijoci u potrazi za Nokiom 3310 i razmisljao da napravim kapu od alu folije da mi ne citaju misli. :)

@pendula mozda bi trebalo da procitas one agreemente pre nego sto kliknes na accept kad otvaras naloge :)

:D to je to..niko ne cita agreement :D samo klikcu na yes i 'i agree' :D

@Zeckh
A ti kliknes na opciju da se ne slazes sa "agreementom" i oni preprave "agreement" i posalju ti novi koji ti odgovara? Mislis da je ok da ti naprave "agreement" na trideset strana gde u jednoj ili dve recenice provuku ono sto je "bitno"?
Nisam uspeo da pogledam youtube snimak sa moba, ali sve i da stoji stavka tipa da mogu da ti nadgledaju saobracaj, to je apsolutno nedopustivo. To bi trebalo da stoji kao posebna stavka koju trebas da dozvolis. Mogu u ugovoru da provuku da im poklanjas i prvorodjence za genetska istrazivanja, i sada jer si kliknuo da se slazes trebas da im posaljes dete DHL-om. Mislim da ima cak i neka epizoda South parka gde su obradili ovu temu.
Ako stvarno stoji takva stavka, bas je preterano. Imam utisak da ti je savrseno logicno da to rade jer sam stiklirao opciju da se slazem sa ugovorom od trideset strana koji 99% ljudi i ne cita. Mozda gresim...
Edit: otvorio sam link. To je ta epizoda Southparka.

Poslednja izmena:
Poenta je u tome da tamo piše da mogu tvoje podatke da koriste kako hoće...tako da mi je malo smešno to kad neko dođe i krene da piše ovakve stvari, 'te kako smeju, to je kršenje privatnosti i sl'.. Mogu jer piše da mogu, a ti si se složio sa tim kad si otvorio profil.. Rešenje je jednostavno...obriši profil i ne otvaraj ga više

Za mene nisu normalni, ali je ocigledno da su za onih milijardu facebook korisnika normalni..

Sad mi deluje da si ovde dosao samo da napises kako si ti pametan jer nisi prihvatio uslove (nemas fb), dok je milijardu drugih ljudi glupo jer je prihvatilo uslove. Gresim?

Gresis..ja nemam facebook jer mi trenutno ne treba, a kad mi bude trebao i ja cu da kliknem na accept i nece me nista cuditi...meni vise deluje da ti ovde sviras u prazno jer ne znam sta hoces sa ovom temom...
Hoces da prestanu da te prate...zatvori se u pecinu..nemas drugi izbor

Nije dovoljno - imaju sada HARP, pa Chemtrails, kontrola klime, uma, ledeni metak, JFK drugi pucanj... :)
Da si procitao sa pola paznje razlog otvaranja teme, bilo bi ti jasno. Ovako pricas neku svoju pricu cisto da bi pricao (pisao).

Nije dovoljno - imaju sada HARP, pa Chemtrails, kontrola klime, uma, ledeni metak, JFK drugi pucanj... :)
Da si procitao sa pola paznje razlog otvaranja teme, bilo bi ti jasno. Ovako pricas neku svoju pricu cisto da bi pricao (pisao).

+ ET inteligenciju u samom srcu razvoja i primena `novih` tehnologija.
Za samo 200 godina od parne lokomotive do nanotehnologije.
Malo morgen.

Nazad
Vrh Dno