Šta je novo?

Fazzt Temp ???

Stiglo sve takodje ali dosta kasne i neidu po redu, pa nemoze da se prati sa FFM, masinu treba ostaviti da skida nedirati je ...

Miroslave jel ti jos treba LOTR, brisacu ga ...

GuruDexx je napisao(la):
Pa ono sto su Preeky i Driver rekli vezano za ide magistralu ima smisla, ranije sam koristio dva diska, primarni master i sata, i incova koliko hoces a od nedelje sam sve stavio na primarni master, od dir-a, nijedan inc za 4 dana, licni rekord ... nisam probao jednu granu posto ovo radi necu da eksperimentisem, ako jos neko ima inc nek proba ...

poz

Mislim da ti nije do konfiguracije nego je EON opet poceo normalnije da radi (ako ne racunamo ova kasnjenja).

@leksa: evo meni ide ok sa SATA diskom, ali kada je EON *****avao nikakvi diskovi (ni operativni sistemi) ne pomazu.

GuruDexx je napisao(la):
Miroslave jel ti jos treba LOTR, brisacu ga ...
ma stara moja boljka, napisem tel na papiru pa ga izgubim :) brisi ga, nisam uspeo da ti javim, nemam diskova da ga rezem al necu da drzim 20gb na hardu :) hvala puno jos jednom!!!

Matthias je napisao(la):
@leksa: evo meni ide ok sa SATA diskom, ali kada je EON *****avao nikakvi diskovi (ni operativni sistemi) ne pomazu.

A kako se ponasa kad nesto radis, ako kopiras sa jednog ide harda na drugi (ako ih uopste imas), ili sa particije na particiju. Ili ako rezes nesto dok stize sa Eon-a...

Mada, driver je mozda u pravu...

leksa je napisao(la):
A kako se ponasa kad nesto radis, ako kopiras sa jednog ide harda na drugi (ako ih uopste imas), ili sa particije na particiju. Ili ako rezes nesto dok stize sa Eon-a...

Kada EON radi kako treba, mogu bez problema raditi offline dekriptovanje, raspakivanje arhiva, gledanje/rezanje CD/DVD-a i da ne bude inkompleta.
Drugi hard mi je trenutno iskljucen ali kopirao sam u mrezi na drugi komp i isto nije bilo problema.
E da, FazztTemp mi je na istoj particiji kao i FazztDownload i sve je OK, sto je dokaz da Temp ne mora da bude na razlicitoj particiji od Download direktorijuma.

Evo ja pazario SATA disk, al bolje da nisam. Ploca je NF7-S, na prvoj particiji SATA diska je XP, na drugoj bi trebalo da stizu dekriptovani fajlovi, na IDE masteru je Fazztemp. Kad god nesto radim na SATA disku(WinRar, copy...) transfer fajlova sa SS2 se zaustavi. Znaci bukvalno se prekine download. Nema deljenih interapta sa SS2, probao sam 10-ak BIOS-a, 4 SATA drajvera, par puta instalirao XP od nule, bez dodatnih programa, menjao PCI slotove. Znaci kad nista ne diram, download ide, kako pocnem da raspakujem nesto, stane. Probao i 2fish 1.4, 1.5, 1.6. Ima li neko jos koju ideju?

@Matthias
Koji racunar imas kad to radi sve?

Poslednja izmena:
Ovo sto cu ti reci mozda i nema veze ali ipak probaj.Ako si koristio recimo partition magic pa si stavio da ti pocetak te druge particije bude "at the end of free space" odn na kraju diska, moguce je da disk ne moze dovoljno brzo da primi podatke jer ga razapinjes na pocetak harda, pa onda glava mora da ode na kraj harda da upise tu (veliku) kolicinu podataka i jos pritom da stigne da ti otpakuje fajlove... Mislim mozda ovo nije kod tebe problem ali sam ja imao slican tebi problem i resio sam ga stavljanjem na istu particiju fazzttemp-a i incoming dir-a.

U pravu si , to kod mene nije problem. Probao sam i sve moguce kombinacije sa Download i Fazztemp direktorijumima. Znaci gde god da ih postavim isto se desava. Problem je u tome sto se prekine transfer sa SS2 kartice kad se S-ATA koristi. A nemam resenja.
To bi mozda moglo da uporedi recimo sa mreznom karticom posto je SS2 neka vrsta iste. Znaci kad se koristi S-ATA blokira se mrezni protok. Anybody? Heeeelp! :(

Daba nemoj da se vredjas ali predji na Intel chipset pa neces imati problema sa nekompatibilnoscu nforce IDE smeca ;)

Daba je napisao(la):
@Matthias
Koji racunar imas kad to radi sve?

Imam XP2000+, 2x256Mb, NF7-S (Morpheus remixovani drajveri) , 80Gb SATA HDD (sa Silicon Image 3112 SATARaid Driver-om 1.0.0.40), SS2 v.2.3. (sa 4.2.8. drajverima) Znaci nista specijalno.
Jesi li pokusao da stavis FazztTemp i Incoming dir na istu particiju?
Isto tako pokusaj da defragmentises disk.
Simptomi lice na to da SS2 deli IRQ sa jos nekim uredjajem ali ako kazes da je sam onda je negde drugde problem.
Cudno da i prilikom offline dekriptora imas inkomplete.

probao sve moguce kombinacije FazztTemp-a i Incoming direktorijuma. koliko sam video nije uopste u pitanju 2Fish, nego neslaganje SATA kontrolera i SS2 kartice. Jel bi mogao da mi kazes koji S-ata bios korsistis? I koji od Meorpheusovih remix-a? Da li ti je boot sa SATA diska? Znam da je mnogo pitanja, al se *****avam sa ovim skoro 2 nedelje i nikako da pronadjem resenje a ne bih da se odreknem SATA diska. Setio sam se jos jednog pitanja, :) U kom slotu ti je SS2, kako ti stoje FazztTemp i incoming? Hvala unapred cheers

Silom prilika odricem se SATA diska ipak. Crko sinoc :(

Ma ljudi, za*ebite to budzenje, 4 meseca sam sve zivo menjao u kompu i na kraju odustao, uzeo drugu mashinu za eon i sve shljaka kako treba...na toj mashini mogu bez problema da otpakujem/dekriptujem i mogu kroz mrezu da kopiram dok idu fajlovi, nema inc...Fora je u tome shto je mashina potpuno 'prazna'...imam samo jedan mali hard (40), skystar i modem...iskljuchena je zvuchna, comovi, lpt, sve shto sam mogao iskljuchio sam, nema ni CD u mashini...modem mora da bude u njoj ako mislim da koristim fastsurf, i to radi kroz mrezu bez problema...Otkad sam to uradio, nemam ni jedan jedini inc....Sad razmislite....da li cete uzeti Intela, ili za iste pare drugu jeftinu mashinu, pa vam je prva slobodna za bilo kakav posao, igranje, mozete da je silite sa OC, rezete diskove, mozete da restartujete kad ste na netu, a da vam ne ode konekcija (ovo je mnogo jaka stvar :)), i da vam taj komp opet bude jachi od Intelovog koji bi uzeli :)
I josh jedna stvar...EON mashinu mozete da 'vidite' u svakom trenutku preko XPovog remote desktopa...probao sam gomilu programa i velikih paketa, ali ovaj u XPu je duplo bolji od svakog...potpuna kontrola nad oba kompa jednim klikom :) Postoji i hardverska varijanta, ali u vidu 25e :D

driver je napisao(la):
Ma ljudi, za*ebite to budzenje, 4 meseca sam sve zivo menjao u kompu i na kraju odustao, uzeo drugu mashinu za eon i sve shljaka kako treba...na toj mashini mogu bez problema da otpakujem/dekriptujem i mogu kroz mrezu da kopiram dok idu fajlovi, nema inc...Fora je u tome shto je mashina potpuno 'prazna'...imam samo jedan mali hard (40), skystar i modem...iskljuchena je zvuchna, comovi, lpt, sve shto sam mogao iskljuchio sam, nema ni CD u mashini...modem mora da bude u njoj ako mislim da koristim fastsurf, i to radi kroz mrezu bez problema...Otkad sam to uradio, nemam ni jedan jedini inc....Sad razmislite....da li cete uzeti Intela, ili za iste pare drugu jeftinu mashinu, pa vam je prva slobodna za bilo kakav posao, igranje, mozete da je silite sa OC, rezete diskove, mozete da restartujete kad ste na netu, a da vam ne ode konekcija (ovo je mnogo jaka stvar :)), i da vam taj komp opet bude jachi od Intelovog koji bi uzeli :)
I josh jedna stvar...EON mashinu mozete da 'vidite' u svakom trenutku preko XPovog remote desktopa...probao sam gomilu programa i velikih paketa, ali ovaj u XPu je duplo bolji od svakog...potpuna kontrola nad oba kompa jednim klikom :) Postoji i hardverska varijanta, ali u vidu 25e :D

Jednu stvar nisi rekao, a to kakav operativni sistem imas na EON masini?
Kako si resio FastSurf na drugoj masini?

Mashina za EON mi je PCchips KM266, 256DDR, Duron 1.1 i HDD40...OS je XP, a fastsurf se jednostavno nameshta....Dovoljno je sherovati dialup konekciju, i na glavnom kompu sve normalno radite kao da su tu i modem i skystar...Skystar ne treba (i ne valja) sherovati, jer to nece nikako raditi, i pravice glupe konflikte sa LANom, sreca da to nije potrebno :)

jel mi treba na mojoj masini opensky client?

ne treba ti taj glomazni klijent

samo treba da je sherovana konekcija za net i da podesish proksi na mashini u mrezi sa koje ocesh da idesh (U LAN settings u exploreru roknesh opensky proksi).

Hmmm, ovaj S-ATA malo radi, malo ne radi. Al' SkyStar sa njim nece nikako. Evo sad PowerMax kaze da je ok.
@Matthias
Ista pitanja kao i u prethodnom mom postu, ako te ne mrzi, please. :)

Poslednja izmena:
Daba je napisao(la):
Hmmm, ovaj S-ATA malo radi, malo ne radi. Al' SkyStar sa njim nece nikako. Evo sad PowerMax kaze da je ok.
@Matthias
Ista pitanja kao i u prethodnom mom postu, ako te ne mrzi, please. :)

Sorry, ja mislio da te to vise ne zanima posto kazes da si digao ruke od SATA diska.
Znaci ja trenutno koristim Morpheusware Remix drajvere umesto nVidijinih, koji sadrze sledece stvari:
Audio driver 4.08
Audio utilities 4.08
Ethernet driver 3.39 (WinXP WHQL)
GART driver 3.43 (WHQL)
MemCtl driver 3.38 (WHQL)
SMBus driver 3.43 (WHQL)
IDE driver (In-the-box) 2.70 (WHQL)
SW IDE 3.44 (WHQL)
No Display

Sada vec ima sigurno i novijih verzija, ali meni ovo radi OK, tako da nemam nameru da menjam. Pa ako ti nesto znaci SS2 je verzije 2.3
Probaj staviti nove Technisat drajvere (nedavno je Alexandar postovao link), stavi novi Fazzt 6.3 i TwoFish 1.6. Mozda ce ovo ili nesto od prethodnih saveta konacno pomoci.

Nazad
Vrh Dno