Šta je novo?

Fax-modem podešavanje pomoć!!!

korahepop

Cenjen
Učlanjen(a)
30.01.2014
Poena
160
Dragi prijatelji forumaši...

htio bih da prebacim da mi fax dolazi na komp, pa ako neko (dobre volje) može da mi pojasni par stvari.

OS Win XP sp3
Fax modem SoftV92 Data Fax Modem
Lokacija (trenutna) Crna Gora (a to mi je i problem jer kad podesavam fax tamo nema samo Montenegro 382 nego je Serbia and Montenegro 381 pozivni)

Hvala unaprijed!!!

Ja sam na Win XP koristio (mnogo davno) WinFax PRO.

Ma imam i to instalirano ali i na njemu samo srbija i crna gora sa pozivnim 381, al sad je crna gora 382. Da li je to bolje odradjeno na win 7?

Dragi prijatelji forumaši...

htio bih da prebacim da mi fax dolazi na komp, pa ako neko (dobre volje) može da mi pojasni par stvari.

OS Win XP sp3
Fax modem SoftV92 Data Fax Modem
Lokacija (trenutna) Crna Gora (a to mi je i problem jer kad podesavam fax tamo nema samo Montenegro 382 nego je Serbia and Montenegro 381 pozivni)

Hvala unaprijed!!!

Imam fax/modem u kompjuteru, Windows XP SP3 i od fax programa koristim Snappy Fax već nekoliko godina. Ne vidim gde bi uopšte, u toj kombinaciji, trebalo podešavati 382, 381 ili neki treći country code.

Te lokacije su zbog prepoznavanja "Dial tone"-a a to je isto u CG. Koliko se sćem, nisu hteli svi modemi da prepoznaju dial tone i da odgovaraju na poziv. Takođe je nekima koji su bili za američko tržište trebalo dodati X3 u Advance modu u drajverima.

Poslednja izmena od urednika:
Ili jednostavno iskljuci opciju wait for dial tone...

Vrh Dno