Šta je novo?

Fatal Frame 4 - Mask Of The Lunar Eclipse PC

Necr00visioN

Cenjen
Učlanjen(a)
22.08.2010
Poena
169
Evo za sve ljubitelje dobrog horrora koji nisu igrali Fatal Frame serijal, a s obzirom da u poslednje vreme bas nesto i nema dobrih horror igara za PC, igra koja preko Dolphin Emulatora radi savrseno i na PC.
FPS je zakucan na 30 i mozda se cini da igra na trenutke deluje malo sporija ali nije. Ovih 30 fps je sasvim dovoljno za normalno igranje jer igra nije brza.
Igra se veoma lako instalira, samo je potrebno skinuti novu verziju emulatora sa http://www.dolphin-emulator.com/download.html, i u njega ubaciti image fajl igre za Wii konzole, bez ikakvih predhodnih podesavanja, jer su ove poslednje verzije emulatora pod default podesene kako treba.
Ja sam preko Dolphin Emulator presao predhodna 3 dela koja su radila izvaredno bez grafickih i zvucnih bagova i bez FPS padova. Kontrole takodje rade dobro.
Fatal Frame 4 sam uzeo za primer zato sto graficki najbolje izgleda, i kao igra, barem meni, deluje bolje od predhodna tri dela. Igra je u fullu prevedena na engleski.
Takodje sa najnovijom verzijom Dolphin Emulatora mogu se ukljuciti dodatne opcije bez pojave bugova (veca rezolucija, vsync, antialiasing, anisotropic filtering) pa igra izgleda malo lepse nego na Wii-u.
Evo par screenshot iz igre:

FF4-1.jpg FF4-4.jpg FF4-10.jpg FF4-9.jpg

FF4-12.jpg

odigrao sam ja na delfinu jos pre neku godinu. I pisao o tome ovde, ali lepo od tebe sto si nas podsetio na ovu igru.

Prilicno dobra igra. samo malo los prevod. Ali dobro.

Ne mogu da pronadjem temu gde sam pisao o tome. Nebitno. :)

Nego, kako si podesio kontrole? Nesto mi se cini da ne podrzava clasic kontroler, vec da ide samo preko wii mote i nuncaku. Ja sam sve to podesio na jednom kontroleru.

Poslednja izmena:
Ja sam trazio postojecu temu ovde na forumu ali je nisam mogao naci, pa sam otvorio novu, ali ne cudi ova igra je stara 4 godine pa se tema verovatno nalazi negde u dubokom forum history-u.
A s obzirom da sam FF4 poceo da igram pre neki dan, ajde reko da obavestim ljude ovde na forumu, mozda ima neko ko jos nije igrao, a zeljan je dobre horor igrice.
Sto se tice kontrola veoma se lako namestaju. I ja takodje koristim samo jedan kontroler (logitech chillstream) i na njemu sam podesio sve potrebne komande, odnosno emulirao funkcije tastera i sticks sa wiimote i nuncake.

Evo i konfiguracije:

Untitled.jpg

Ставио сам да се скида ФФ4, па ћу покушати да подесим свој контролер према овим подешавањима које си поставио. Сећам се да сам имао проблема код првих врата кад нађеш камеру, требало је прецизно наћи место за сликање, помоћу аналога, међутим "нишан" тј објектив ме је нон стоп враћао са почетну позицију кад год би померио лево десно.

Skidam i ja pa cu da probam na saiteku 2100 ako bude moglo da se namesti..

Ima jedan bug u igri, bar se meni desavao. Desava se da se igra zamrzne na jednom delu. Ali to sam resio tako sto i nisam isao u tom pravcu jer i nije bilo potrebno. Mozes da odes tamo gde ne treba i igra se krasuje. Posle sam provalio ta tamo i ne treba da se ide. Ne mogu da se setim gde samo. Al sam pisao u nekoj temi. Gde, pojma nemam. :p

Ima u Chapter-u 4, kada stavis cod da bi aktivirao lift, nemoj da pratis duha jer posle bitke ce da crashuje igra, nego prvo idi u lift, pa tek onda sidji dole i bori se sa duhom. Mada ovo se desavalo na predhodnim verzijama emulatora, skinite najnoviju za svaki slucaj.

Da, jos ovo, ako neko bude imao problema sa fotografijama u meniju da su mu crne i da se ne vide, morate podesiti sledecu opciju u emulatoru:

Graphics >> Hacks >> EFB Copies - cekirajte RAM

Poslednja izmena:
Moze li neki savet sta promeniti pod graphics za igranje u 1080p, samo sam pod geenral stavio rezoluciju 1920x1080, ali pod enhacements moze se promeniti internal resolution(stavio sam native pod 3 i prilicno je bolja grafika) itd...

Ja sam za general rezoluciju stavio 1680x1050, 2.5x native (1600x1320), aspect ratio 16:9, AA 4x, anisotropic 16, vsync ON, ostalo nista nisam dirao.
U sustini nista specijalno, nego eksperimentises i namestas kako ti najvise odgovara. Ali kazem opet, za ostale opcije, emulator je vec podesen u startu, tako da bi njihovo menjanje moglo da dovede do bugova.

Poslednja izmena:
Takodje i predhodna tri dela mogu se igrati u fullu, samo se koristi PCSX2 emulator posto su igre za PS2.
Ovde moram da ispravim sebe, napiso sam greskom gore u prvom postu da sam koristio Dolphin Emulator, mislio sam na ovaj PCSX2.
Nocas sam kasno otvarao temu, tako da ebigaa. :d

Izasao je skoro drugi deo za Wii. Verovatno malo doradjen. Mozda bi hteo da ga overis. Ja sam skinuo, ali nisam stigao da pogledam.

Ozbiljno, nisam znao, probacu ga sigurno.
Trenutno skidam The House Of The Dead Overkill, da vidim kako ce da radi.
Takodje i igra Calling (dobar horror isto) radi odlicno, ja sam je igrao pre mozda godinu dana i jos tada je radila super.
Videcu da je ponovo odigram da vidim kako radi, pa cu utiske preneti u temi Wii emulator posto sam video da postoji ovde negde na forumu, da sad ne bi za svaku igru otvarao posebnu temu.
Ali ajde sad da ne remetim temu posto je ovde rec o FF4.

Poslednja izmena:
Ne remetis nista. Sve dok ne trolujes vec ozbiljno pises sve je ok. Ipak dajes korisne informacije.

Nazad
Vrh Dno