Šta je novo?

fat32 i fajlovi veci od 4gb

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
pozz
imam flash koji mora da bude u fat32 formatu, i imam dva fajla veca od 4gb (msm da su oko 6), pa me zanima, postoji li nacin da to prebacim na usb bez kompresovanja i sl?

Total commander ima opciju za split & join fajlova.

Вероватно ни архивирање ни сецкање фајлова не одговарају, претпостављам да је у питању неки видео запис од 6 гига који би требало да остане у изворном облику е да би могао да се гледа. Мислим да је ту једино решење нека рекомпресија па да фајлови буду мањи и слабијег квалитета али да ипак падну на мање од 4 гига.

Fles od 8GB

da bi flash bio bootabilan mora da bude u fat32 formatu, a mora da bude bootabilan da bih mogao da pokrenem sa njega acronis true image. e sad posto flash ima 8gb a image fajli koji je napravljen preko acronisa oko 6gb mislio sam da sve lepo stavim na jedan flash, ali ne mogu da prebacim image zbog velicine od 6gb :(

ma ne vredi, probao sam da ga prebacim u ntfs, ako ga prebacim u ntfs pre instalacije, onda acronis nece da se prebaci na usb, a ako konverziju uradim nakon instalacije, boot ne radi :(

Za UEFI GPT Windows 8/8.1 mora FAT32 ako preko Rufusa ubacujes bootabilan windows 8/8.1 na USB , ja mislim da mogu fajlovi veci od 4gb na FAT32 na fleski pokusaj! Za acronis true image ne znam mislim da nema veze , sve od fleske zavisi...Sta sad ako neko kupi fles 32GB i stavi FAT32 ne moze vise od 4GB da koristi?

Sad mi pade na pamet: particioniši fleš na malu FAT particiju za but i preostalu NTFS za taj fajl, a prepravi butlouder da učitava sa druge particije. GRUB verovatno može da pomogne.

ma probao sam na 3 flesha...

kingston 8gb
verbatim 16gb
transcend 64gb

nije do flasha :(

ma probao sam na 3 flesha...

kingston 8gb
verbatim 16gb
transcend 64gb

nije do flasha :(
Sa jednog fleša butuj Acronis, a drugi fleš (ntfs formatiran) iskoristi kao odredišni disk na koji će Acronis sačuvati uradjen posao.

То је добра идеја, мада постоји и варијанта да се опет (ако је то могуће) направи имиџ диска али да се изабере да дели фајлове па да не буду преко 4 гига. Што се дељења флешке на партиције тиче, то ће тешко да ради, windows у принципу не препознаје партиционисање removable уређаја и онда ће да види само прву партицију.

То је добра идеја, мада постоји и варијанта да се опет (ако је то могуће) направи имиџ диска али да се изабере да дели фајлове па да не буду преко 4 гига. Што се дељења флешке на партиције тиче, то ће тешко да ради, windows у принципу не препознаје партиционисање removable уређаја и онда ће да види само прву партицију.

Tacno tako, ne moze da vidi drugu particiju, pa nicemu ne sluzi, osim ako Acronis ne ume da vidi nezavisno.

Ili NTFS il exFAT sto je vec navedeno.

Vrh Dno