Šta je novo?

FastStone Image Viewer i File associjacije...

violinista

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
650
LM, otkrio sam ovaj mali, besplatan, kompaktan i ultrabrz image viewer i usledilo je uklanjanje ACDSEE-a sa sistema.

Ono što mene interesuje (malo glupo, ali šta ću) jeste-kako da uklonim ružne crvene ikonice ispred npr. JPG fajlova i ostalih fajlova, jer takve ikonice dodaje FastStone (znate već, voleo bih da su zelene kao u ACDSee-u)-navika je čudo.

Gde se to uopšte podešava u Windowsu (vezano za bilo koji tip fajla)? Da li to može samoinicijativno da se podešava (pretpostavljam da da, i da može i neki utility da se koristi za to)?

Hvala unapred! :wave:

mislim da bi mogao nesto da uradis u control panel-opcije fascikle-tipovi datoteka.mada nisam siguran...valjda cemo naci neki programcic koji to resava.poz!
ili bi mogao preko IconMakera-a da prepravis ikone FastStone-a u ikonice koje izgledaju kao ikonice ACDSee-a.

pre nego sto postanes admin nauci da editujes svoje postove, nema potrebe da svakog minuta postujes... :d

Poslednja izmena od urednika:
Violinisto, koja verzija FS Viewer-a? Koliko ja znam, te ikone su se pojavile samo u jednoj verziji (2.10 mislim) a onda ih je autor izbacio. Mene nervira što je izbacio pa sam ikone ekstrahovao u neki folder i onda definisao da se odatle koriste. A zaista je ružna ta crvena ikonica za JPG, al nema veze.

Iz mog reply-ja se vidi da to može da se podešava, nažalost ne na jednom mestu.

Poslednja izmena:
Upravo tako, dakle iskopiram dotični fajl .APL u neki folder (npr. Application data) i u njemu imam ikonice. Jedino što to treba ručno da podesim ali ne mari. HVALA!

Inače, jedinu manu koju sam mu našao : nije moguće konvertovati multi-page TIFF u više fajlova od kojih svaki sadrži po jednu stranu. To je korisno kod skeniranih dokumenata a AcdSee to perfektno radi.

@wiz: verzija 2.28, još uvek postoje te ružne ikonice

Poslednja izmena od urednika:
violinista je napisao(la):
@wiz: verzija 2.28, još uvek postoje te ružne ikonice 🙁
Pa gde ih drži, zaboga? Evo, sad sam gledao EXE 2.28 verzije i nigde u njemu ne vidim ikonice.Aha, nađoh, drži ih u fajlu FSIcons.db.

Ja sam instalirao 2.10 i posle instalacije 2.20 ikonica više nije bilo nego se za sve pojavila ona generička ikonica za prazan fajl. Tad sam pogledao EXE i video da su iz njega ikonice nestale, a tako je bilo i u sledećoj verziji i tada sam ekstrahovao ikonice iz one verzije u kojoj ih je bilo. Prevideo sam kad se pojavio taj FSIcons.db fajl u kome su sad ikonice.

Pošto su razne verzije FS Viewer-a bile sve zbrljale po Registry-ju (ja ga dugo koristim a autor je menjao štošta) izbrisao sam sve što se odnosi na FS Viewer i podesio pešaka. Ali kad instaliraš novu verziju vratiće verovatno na staro.

Najbolje bi bilo da se nekako promeni taj FSIcons.db. Kakva je to vrsta fajla, zna li neko?

Xex, ikonice mogu da se drže i u DLL, i u EXE, i u ICO (izvornim) fajlovima, kao i u custom fajlovima... Kapiram da je to custom fajl koji je autor napravio.

UPDATE: provalio sam kako da eksportujem multi-page TIFF-pritisnem ctrl+pgUp/pgDwn i šetkam se između stranica, i onda odradim Save as.. i to je to! EXTRA!

Poslednja izmena:
Xex, ikonice mogu da se drže i u DLL, i u EXE, i u ICO (izvornim) fajlovima, kao i u custom fajlovima... Kapiram da je to custom fajl koji je autor napravio.
Ma znam, ali interesantno je da ni jedan od mojih programa za baratanje ikonicama tu ne vidi ništa, a Windows vidi ikonice u tom db fajlu.

Poslednja izmena:
U folder options, file types ima opcija da se za svaku vrstu fajla promeni ikonica, a to je lako uraditi, ako ponovo instaliras acdsee i sacuvas ikonice!

Jeste, ali kad hoću da promenim ikonicu za npr. JPG, on mi ne daje opciju "Modify" nego samo "Restore", tj. restore icon, a sa tim "Restore" vrati i asocijaciju na AcdSee, a ja to ne želim, kontaš?

Jeste, ali kad hoću da promenim ikonicu za npr. JPG, on mi ne daje opciju "Modify" nego samo "Restore", tj. restore icon, a sa tim "Restore" vrati i asocijaciju na AcdSee, a ja to ne želim, kontaš?
Ja to radim iz TC-a, međutim tu postoji drugi problem. Kao što sam rekao, ne podešavaju se te stvari na jednom mestu, postoje reg ključevi koji su "slabiji" i oni koji su "jači". Evo konkretan primer od juče.

Instalirao sam novi DivX 6.0.3. On je .divx ekstenziji dodelio posebnu ikonu, koja se meni svidela. Potom sam stavio da po defaultu BS Player otvara .divx fajlove. On je tada i .divx ekstenziji dodelio svoju ikonu. Hteo sam da vratim staru, ali kada sam iz TC-a uradio "change icon" za .divx posle toga se DivX ikona pojavila i na svim ostalim fajlovima koji su asocirani sa BS Playerom. Znam da ovo može da se reši ali me mrzi da sad kopam po registry-ju da bih otkrio gde i kako (iz Windowsa nisam još probao, moram da priznam).

E, evo, probao sam sad iz Windowsa - i radi:

folder options -> file types -> advanced -> change icon

Poslednja izmena:
wiz011 je napisao(la):
Ja to radim iz TC-a, međutim tu postoji drugi problem. Kao što sam rekao, ne podešavaju se te stvari na jednom mestu, postoje reg ključevi koji su "slabiji" i oni koji su "jači". Evo konkretan primer od juče.

Instalirao sam novi DivX 6.0.3. On je .divx ekstenziji dodelio posebnu ikonu, koja se meni svidela. Potom sam stavio da po defaultu BS Player otvara .divx fajlove. On je tada i .divx ekstenziji dodelio svoju ikonu. Hteo sam da vratim staru, ali kada sam iz TC-a uradio "change icon" za .divx posle toga se DivX ikona pojavila i na svim ostalim fajlovima koji su asocirani sa BS Playerom. Znam da ovo može da se reši ali me mrzi da sad kopam po registry-ju da bih otkrio gde i kako (iz Windowsa nisam još probao, moram da priznam).

E, evo, probao sam sad iz Windowsa - i radi:

folder options -> file types -> advanced -> change icon

E, gde se nalazi ta opcija "change icon" u total commanderu?
Ja nema leba da je nadjem.

Bokaco je napisao(la):
E, gde se nalazi ta opcija "change icon" u total commanderu?
Ja nema leba da je nadjem.
Files -> Associate With -> Edit Type -> Change Icon

Nazad
Vrh Dno