Šta je novo?

Fast write?

mojo_jojo

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
619
Kupio sam sapphire 9200 128, i ubacio sam ga u mašinu na kojoj je bio instaliran dx9 i ne mogu nikako da uključim fastwrite.

Probao sam sa više drajvera i ništa. Čak mi se sa poslednjim drajverom zna da zaglupi pa moram da uklanjam sve ostatke drajvera sa onim atijevim programčetom.

Inače na ovom cel2.0 imam u 3dmarku 2003 1064 poena.

Jel' taman to?

I drugo pitanje je što se tiče OC-a. Da li moram da imam određenu verziju drajvera da bih je oveklokovao, ako da koju? Baš mi ne uspjeva da joj promjenim frekvenciju. (atirage3d tweaker)

I ajde treće kad sam tu :). Ima li ova kartica neku sondu za mjerenje temp? Kako da očitam tu temp?

TIA. :wave;

Generalna preporuka je da se sa svim ATI karatama fastwrite NE ukljucuje, izuzev sa 9600, kod koje obavezno treba biti ukljucen. Iskljuceni fastwrite znacajno doprinosi stabilnosti sistema.

Pitanje je da li BIOS dozvoljava OC, kod mnogih ATI kartica je OC zakljucan u BIOS-u.

Merenje temperature ima samo 9800 (...i mozda neke verzije 9600 ?)

Koliko je meni poznato samo XT Radeoni imaju po specifikaciji obaveznu temp sondu (zbog overdrivea). Sto se tice rezultata ja sam sa Athlonom na 2250 Mhz i R9000pro imao u 3DMark03 oko 1650 tako da je skor Ok. 9200 je slabiji od 9000Pro, Celeron - ocaj.

A zasto iskljucen.Kod mene je ukljucen i sve lepo sljaka na 9500pro.
Generalno:
P3 ploca je po defaultu disable,
P4 ploca je po defaultu enable.

Proveri u biosu!

Koliko sam uspeo da provalim, na Intel plocama, ova opcija donosi OGROMNO ubrzanje kada je u pitanju Open GL, recimo Canterwood ploca sa i bez ove opcije je u Q3 postizala na R9800Pro 350fps i 269fps, respektivno.

Hmmm...evo ovo mi je najsvezije u secanju, ovo pise Omega u svom readme fajlu :
I have received various E-Mails asking about FastWrites, there is only one
answer to that: TURN IT OFF
The Radeon cards do support FastWrites and they will work with it on
(on some machines), but it is not recommended, there is NO SPEED gain
when using FW, and this option will affect your PC's stability a LOT,
most game crashes and problems are because FW is enabled.

:?

Meni je bio ukljuchen na kt333 plochi i sve je perfektno radilo,ali sad na nforcetu sam morao da ga iskljkuchim jer je radilo 3x sporije
Imam 9200 radeta.

Ja pricam o Intel plocama :), i bas sam to primetio dok sam radio test za PC Press..

Kad su pocele da se pojavljuju prve kartice koje su podrzavale fast write (mislim da je to nede era GF 2 Ti ili tako nesto) ukljucivanje ove opcije je znalo da donese generalno povecanje perforamnsi grafickog podsistema. U danasnje vreme nisam siguran da li pravi veliku razliku...

Nazad
Vrh Dno