Šta je novo?

Farcry, secka slika...

Eh i ti PtiPlex kad ga uveličaš vala. Gdje to piše? Ja sam napisao da je mala razlika (nekih 5fps) izmešu mog primjerka 5200ULTRE GS i kod jarana Manlijevog 9700!!! A ne da su na istom nivou. Samo sam tvrdio da je bolja od 9500pro, kako god okreneš!

E bas da vidim i to cudo. U poslednje vreme ima jako cudnih izjava na benchu-. Mora da su neki vanzemaljci a mozda je i ova vrucina... :D :D:D:D

Ma to su sve strani spijuni!!! :) (licim li na nekog politicara?) Hoce da nas ubede da igre lete na svakoj karti na kojoj pise full dx9 support.

Zašto menjati zvučnu mora da negde postoji opcija za softverski zvuk (ili pak obratno). Meni je radilo i na duplo slabijoj mašini

Kada je zvuk softverski onda se proc zamajava sa zvukom umesto da radi na grafici i svaki cas mora da obradjuje interapte ne bi li odsvirao svoje.
Zbog nekih testova sam skoro zamenio plocu, isto MSI KT400 ali sa AC97 umesto CMI, sve ostale komponente su ostale iste.
Nista nije instalirano novo sem drajvera za zvuk.
FPS je u FarCry-u pao na pola sa istim setovanjim a igra je bila totalno neigriva. Kada sam vratio staru plocu FPS se opet udvostrucio.
Naravoucenije:
AC97 svira super ali je gov*o za igranje!

Neka pokuša

Potpuno se slažem, ali meni je Farcry radio na AMD Athlon XP 1700+,ASUS A7V266C, 512 DDR 233 i ****** grafičkom GeForce 4 MX 440(zato je pod nekad bio providan ili sam mogao da vidim kroz vrata :p ), grafika je bila 1024x768 16 bit i detalji su bili negde na sredini i nije seckalo (nimalo). Neverujem da će softverski zvuk više nego do sada usporiti igru, a možda i grešim.

Naravno da ako ima novac najbolje je da se ne zamajava i da kupi pristojnu zvučnu, ali ako uopšte ne secka onda nema potrebe.

p.s. Ako softverski obrađen zvuk ne pomogne i ja ću morati da kupim zvučnu karticu. :wall:

kako bih mi radio farcry na ovoj masini?

NF7, 2500+ ili 2400+, asus ati radeon 9600se, 512 ddr400+256ddr266?!?!

mislim od svega ovoga imam radeona i 256ddr, a ovo ostalo trebam da nadogradim.
kako bi mi radilo kada bih ga taok nadogradio?!

Radice bez problema i sa AC97 ali sa dosta losijom slikom nego sto bi bila sa nekom HW zvucnom.

Kada u nekoj igri dolazi do seckanja to je uvek po pravilu zato sto se u tom trenutku nesto cita ili upisuje na hard disk a to je direktna posledica nedostatka RAM-a jer podaci moraju da se premestaju u SWAP fajl na disku.
Nikakva bolja i brza graficka to nece ispraviti jer se tu radi o totalnom zaustavljanju cele igre a karakteristika slabe graficke karte je mali frame rate sto se tako i manifestuje, igra ide manje ili vise usporeno.

Dakle ako se kod novijih igara zahteva rezolucija od 1024+ i detalji na high ili very high preduslov je 1Gb memorije a graficka po izboru, od Ti4200 pa navise - fx5700, R9700, Fx5900xt, R9800pro...

Nista manje bitno je i da zvuk ne bude ac97 nego neka zasebna varijanta, Live, Audigy...

Vuk je napisao(la):
Nista manje bitno je i da zvuk ne bude ac97 nego neka zasebna varijanta, Live, Audigy...

Da li cela ova prica oko zvuka znaci da ukoliko nabavim zvucnu karticu, performanse u igrama ce mi biti bolje? Onda procesor nece morati da obradjuje zvuk nego sama zvucna?

Konkretno, da li bih imao nekih poboljsanja u DOOM-u na primer?

Bice bolje sigurno, samo je pitanje koliko? U svakom slucaju ac97 integrisane zvucne umeju ponekad bas da uspore igre, jednom prilikom, davno je to bilo, na nekoj Intel 815 ploci sa integrisanim zvukom Collin McRae 2 nije mogla ni da se igra, medjutim kada sam ubacio neku najgoru CMI zvucnu bilo je sve u redu.

Ogi. je napisao(la):
Da li cela ova prica oko zvuka znaci da ukoliko nabavim zvucnu karticu, performanse u igrama ce mi biti bolje? Onda procesor nece morati da obradjuje zvuk nego sama zvucna?

Konkretno, da li bih imao nekih poboljsanja u DOOM-u na primer?
Nema integrisana zvucna veze sa time, sa Live-om ces dobiti bolji zvuk znaci ostriji, bolji , jaci ...ma sve...ali neces dobiti na igrivisti... :p
Pozdrav... :wave:

M3 je napisao(la):
Nema integrisana zvucna veze sa time, sa Live-om ces dobiti bolji zvuk znaci ostriji, bolji , jaci ...ma sve...ali neces dobiti na igrivisti... :p
Pozdrav... :wave:

Stvarno neznam zasto je tesko shvatiti neke jednostavne stvari? Kod slusanja mp3-a ce dobitak biti kvalitetniji zvuk, manji sum itd ali ce kod igara biti pored toga i dobitaka na igrivosti, mozda ne velikih ali ipak ih ima, tj. nece dolaziti do opterecenja procesora zato sto integrisana zvucna ne moze sama da odradi svoj deo posla nego to radi procesor, sto je jos vise izrazeno kod ovih 5.1 integrisanih (izuzetak je Soundstorm na Nf2).

Znaci ostaje nam samo da stavimo pare u dzep i po Audigy 2 i da se lepo izigramo.
DAjte ljudi sta vam je, zvucna kartica kakva god da je ne moze da poboljsa fps, ako mislite da je do zvucne smanjite detalje zvuka pa vidite kako se ponasha igrica. INtegrisana zvucna sigurno utice ali ne toliko da bi seckala gama. Jednostavno resenje za igrice je:
1. Graficka :)
2. Procesor :)
3. RAm :)

A je li, jel si poterao kojim slucajem zvucni test u 3Dmarku 2003? Ocigledno nisi, jer bi znao kolika je razlika u frejm rejtu kada zvuka nema, kada ga ima iz 16 izvora i iz 64. A plus kad tome pridodamo nedostatak hardverske obrade kod AC97, eto manjka frejmova...

Vuk je napisao(la):
Stvarno neznam zasto je tesko shvatiti neke jednostavne stvari? Kod slusanja mp3-a ce dobitak biti kvalitetniji zvuk, manji sum itd ali ce kod igara biti pored toga i dobitaka na igrivosti, mozda ne velikih ali ipak ih ima, tj. nece dolaziti do opterecenja procesora zato sto integrisana zvucna ne moze sama da odradi svoj deo posla nego to radi procesor, sto je jos vise izrazeno kod ovih 5.1 integrisanih (izuzetak je Soundstorm na Nf2).
Auuuu druze nemoj neko da te cuje tooo covjece...pa svi bi onda uzimali Audiy 2 , niko nebi uzimao graficku ili dobra ram po tvome... :trust: :p
Tako da nemoj vise da pricas gluposti i jos nesto nije ovaj forum za prepirke ovoga tipa ;)
pozdrav.... :banana:

M3 je napisao(la):
Auuuu druze nemoj neko da te cuje tooo covjece...pa svi bi onda uzimali Audiy 2 , niko nebi uzimao graficku ili dobra ram po tvome... :trust: :p
Tako da nemoj vise da pricas gluposti i jos nesto nije ovaj forum za prepirke ovoga tipa ;)
pozdrav.... :banana:

Ne pricam gluposti nego cinjenice, a ti kako hoces, ja uvek govorim na osnovu licnih iskustava (to sam i napomenuo u nekom od predjasnjih postova) tako da znam tacno kakav efekat ima integrisan ac97 codec na ostatak performansi.

I ne moraju da uzmu Audigy 2 nego bilo koju PCI zvucnu karticu, moze i SB128 za 10 evra.

p.s. evo i malo ;) :d :D da neko ne pomisli da sam se naljutio.

Pozdrav

tw1sted je napisao(la):
Jednostavno resenje za igrice je:
1. Graficka :)
2. Procesor :)
3. RAm :)

U pravu si, ali moje je misljenje da bi redosled mozda rebao da bude:

1. Ram
2. Graficka
3. Procesor

Ovo se ne bi odnosilo na neke starije konfiguracije, pre pojave K7 ili P3 procesora jer u tom slucaju nije bitan redosled, ionako se mora sve promeniti.

Pozdrav

Za igrice je najvaznija Grafika,Memorija , Cpu...tako da ne bude zabune ;)
A Vuce i ja ti pricam iz licnoga ikustva tako da necu o tome vise da polemisem ;)
Pozdrav...

Meni Far Cry lepo radi :)

bas me cudi sto ti lepo radi ;) :D

inace kako radi na fx5900xt? mnogo losije nego na R9600xt?!

Nikada nisam video Fx 5950 xt, ali sigurno radi ok. Ko zna, mozda Far Cry koci na toj kartici :) :crash: . Sto se tice R9600xt, to je sasvim ok kartica. Ko voli, neka izvoli :D

Nazad
Vrh Dno