Šta je novo?

FarCry radi na GForce 3 Ti200

lolek

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
620
Verovali ili ne instalirao sam FarCry (komp je XP1800 i 512Mb memorije) sa grafickom GForce 3 Ti200 sa 128Mb i u rezoluciji 1024 sa low detaljima igra radi glatko. Čak i u medium setovanjima radi vrlo igrivo.

Inace igra je nesto najsavrsenije kada su pucacine u pitanju.

LONG LIVE GFORCE 3

GFORCE 3 forever !!!!

Pa dobro, sa GF3 ne vidis dosta toga sto su programeri planirali da se vidi:)
Cekaj samo da ti naidje neki nivo kasnije da vidis sta je slide show:)
Meni kad treba da zapucam bas zestoko stucne pa zato moram da ispalim pola zarzera u prazno da malo "produvam diznu";)

Broz je napisao(la):
Meni kad treba da zapucam bas zestoko stucne pa zato moram da ispalim pola zarzera u prazno da malo "produvam diznu";)

Na kojoj grafickoj ti igraš i koju makinu imades ?

Inace fala ti javno za onaj gratis CD.

KOlega iz bivse misicane u SC.

Broz je napisao(la):

I od mene hvala za CD, ali nisi u pravu za slide show. GF3 (isto 128mb) na max setovanjima ne pada ispod 17fps. Dobro, to nije bas igrivo, ali sa medium setovanjima nije otislo ispod 29fps. I ja sam isto tako bio zaprepascen time kako FarCry radi na GF3, posebno nakon malo igranja na identicnoj masini, ali sa FX5600. Verujte, jedina razlika koju sam primetio je bila sa transparentnim texturama, tj. staklima. Senke, voda, presijavanje poda, cevi i metalnih povrsina, je identicno. A smem li da kazem na kojoj je karti fps veci?
A to sto ispaljujes u prazno da bi posle islo glatko, nema veze sa grafickom, vec sa kolicinom RAM-a.

Poslednja izmena:
Masina je: P4 2.4, 1GB RAM, Albatron 5900XT.
Pa naravno da je igriv sa mx440 ali tada to vise nije FarCry nego neki quake II:)
OK, prihvatam da ti ne vidis razliku ali ona je tu.
Ajd` da ne tupimo vise, svako ima svoje misljenje i to je to:)

Inace vi sto se zahvaljujete Brozu, treba da se zahvalite meni :p, samo da znate :d

Ja sam iz pouzdanih izvora cuo da FarCry radi i na TNT2 :d
A bilo je i pokusaja pokretanja na Sevidzu :D
Neki su pokusali da ga tweakuju i za Voodoo2 :D :D :D

PS. Fala ti Opti ko 'lebu, fala ti :D
Mislim, nemam pojma o cemu pricate, al fala ti :bottle:

Poslednja izmena:
A da, o disku... e pa i ja se zahvaljujem, jes da nijedan test nece da mi radi :d ali si/ste mi ustedeo/li 30 MB downloada...

Meni siluro ti 4200 sa 64rama nije hteo da radi ni u rez. 640 u Deus Ex 2, pa ovu necu ni da pokusavam da igram.

mikac79 je napisao(la):
Meni siluro ti 4200 sa 64rama nije hteo da radi ni u rez. 640 u Deus Ex 2, pa ovu necu ni da pokusavam da igram.

Pokusaj, FarCry radi brze nego Deus Ex 2. A za DX2 si trebao malo da procesljas forum. Na ti4200 moze da se igra opusteno.

mikac79 je napisao(la):
Deus EX 2 radi solidno i na slabijim karticama od tog Silura. FarCry ce ti raditi korektno ako imas dovoljno RAM-a i nesto brzi procesor.

Veruj mi kod mene sdamo izbacuje iz igre non stop

meni sa P4 na 2ghz, gf4 Ti4200 i 512 ram-a na medium radi strava......probao sam i na high , ali kad izadjem na otvoreno i kad se nagomilaju oni komandosi......padaju frejmovi.....

oogabooga je napisao(la):
meni sa P4 na 2ghz, gf4 Ti4200 i 512 ram-a na medium radi strava......probao sam i na high , ali kad izadjem na otvoreno i kad se nagomilaju oni komandosi......padaju frejmovi.....

Jer si je klokovao i na koliko ako jesi?

nista overclock.....sve po defaultu, i cpu i gf4ti......mislis da bi dobio nesto bolje i vise sa klokovanjem?

Ne vredi klokovanje, jer kocenje sa visim detaljima ne potice toliko od graficke, koliko od nedostatka vise RAM-a!

p.s. Kod mene Ti4200 311/621MHz i XP 1700+ na 2.4GHz 512Mb RAM i ista je situacija: medium perfektan, uz odredjene stvari na high, npr. okolina, voda, osvetljenje, ali cim stavim teksture na high pocinje da mi drlja hard!

Kod mene na AMD 1600,256sdram,Gf4ti4200 64mb, radi odlicno u 1024x768,ali u pocetku moram da se ispucam jer slika na trenutak ukoci.Probao sam sve na very high,sa AA 4xS,AF 8x i nisam video nesto bolju grafiku.

A sto se tice igranja na mx440,probao sam,i cini mi se da bolje radi nego sa Ti 4200,ali je zato voda samo plava ravna povrsina.

ja sam Far Cry zavrsio sa mx 440 na masini P IV 2.6 i 1GB rama, IC7
e sad setovanja
pa kad odem u podesavanja ne zavisno od igre on sam stavi na onu krajnu milim da je very high, samo ja smanjim platu u 16 i wather mi on stavi na optimal jer ne mogu to ni na menjam i igra nije nigde zaseckala ama bas nigde
znam da neki nece verovati ali tako je i da rezolucija ja 1024*768

KIBLA`s je napisao(la):
ja sam Far Cry zavrsio sa mx 440 na masini P IV 2.6 i 1GB rama, IC7
e sad setovanja
pa kad odem u podesavanja ne zavisno od igre on sam stavi na onu krajnu milim da je very high, samo ja smanjim platu u 16 i wather mi on stavi na optimal jer ne mogu to ni na menjam i igra nije nigde zaseckala ama bas nigde
znam da neki nece verovati ali tako je i da rezolucija ja 1024*768

Ma verujemo ti mi, covece, ali u danasnje vreme razlika izmedju High, Medium i Low setovanja nije kao sto je nekad bila. Nekada su sve karte jedne generacije podrzavale sve efekte, ali su se razlikovale u kloku/broju pajplajnova/brzini memorije etc. i sve su reagovale na promenu detalja.

Danas, medjutim, je prica nesto drugacija i ukoliko stavis setovanja na very high na karti koja ne podrzava efekte tebi oni i dalje nece postojati, a grafika ce ti biti ista kao na medium ili low. Tako je i kod tebe, iako si ukljucio very high, ti efekti se jednostavno ne renderuju. Zato i radi tako.

znam ja to
ali podesavao sam teksture,vodu (high sve detalje) etc. i radi u nekih 40-55 fps a kada smanjujem rdi nekih od 55-70

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno