Šta je novo?

FarCry DEMO!

c3 je napisao(la):
a dajte bre ko ima 1gb rama :x
mozda samo 5% ukupno igraca

Mislim, stvarno :mig:

Tja , nista fenomenalno , jeste osvezenje kad iz tunela u Chaser-u uletis na tropsko ostrvo , voda prelepo izgleda , protivnici lepo umiru ... i dalje lose teksture granja i drvenih podova , i mnooogo zahtevno .
Videcemo final release ...

Sorry , puche browser pa sam duplirao poruku :eye:

Tja , nista fenomenalno , jeste osvezenje kad iz tunela u Chaser-u uletis na tropsko ostrvo , voda prelepo izgleda , protivnici lepo umiru ... i dalje lose teksture granja i drvenih podova , i mnooogo zahtevno .
Videcemo final release ...
Pozitivno je i sto je UbiSoft distributer , oni nisu skoro uzeli losu igru !

Odusevio me demo. Konacno da necemu posluzi giga RAM-a koji imam vec mesecima ;). Posle malo isprobavanja ostavio sam opcije na high u 800x600 + high AA. 1GB + Ti4200. Inace podesavanja su fleksibilna i igrica moze istom brzinom da funkcionise i na 512MB + GF2 GTS Pro stim da se u video opcijama izabere low. Procesori su Bartoni na 2.2Ghz.

Paradigma je napisao(la):
Odusevio me demo. Konacno da necemu posluzi giga RAM-a koji imam vec mesecima ;). Posle malo isprobavanja ostavio sam opcije na high u 800x600 + high AA. 1GB + Ti4200. Inace podesavanja su fleksibilna i igrica moze istom brzinom da funkcionise i na 512MB + GF2 GTS Pro stim da se u video opcijama izabere low. Procesori su Bartoni na 2.2Ghz.
Pa ja sam lepo rekao da za sve namax treba 1GB Ram-a.
:rtfm:

Evo posle dvodnevnog igranja konacno da kazem koju rec.
Igra nije zahtevna ni malo O:) ,grafika je predivna bas prija malo dzungle i drveca posle tumaranja tamnim coskovima zlograda :) .....Fizika je mnooogo dobra i ima onaj efekat iz SOF kad pucas u nekog ostaje rupa(do rupe rupcaga :mrgreen: )Posto nisam neki pisac proza(pisem samo poeziju :S )vise necu lupetati.Igra ce definitivno biti ULTRA MEGA EXTRA PRO HIT.....

PoZ

Neverovatno!
Sto je duze igram sve mi se vise cini da je engine isti kao i u DOOM3!
Ajde neka me neko demantuje.

PoZ

Ne diraj mi DOOM3 :mrgreen: . FarCry je odlican i u tehnoloskom smislu ali DOOM3 engine je ipak nesto posebno. Kada bude izasao nece biti potrebe da se sa necim uporedjuje. Zaista nije pretenciozno reci da mu nema ravnog.

Paradigma je napisao(la):
Ne diraj mi DOOM3 :mrgreen: . FarCry je odlacan i u tehnoloskom smislu ali DOOM3 engine je ipak nesto posebno. Kada bude izasao nece biti potrebe da se sa necim uporedjuje. Zaista nije pretenciozno reci da mu nema ravnog.
A da mi ipak sacekamo da izadje? :mrgreen:

Vidim ja da cemo se mi lepo gojiti ove godine :mrgreen:

PoZ

Jel neko uspeo da aktivira AA ?
Izaberem ja to i u drajveru i u igri i kao sve lepo setovano ali ... i dalje ima nazubljenja (1024x768) ... nekako kao da ponesto ima primenjen AA filter a ponesto nema. Cudno ?

Takodje, je li neko uspeo da promeni frekv.osvez. slike ... u 1024x768 stoji zakucana na 75Hz ... trenutno nemam instaliran neki eksterni program (tipa RivaTuner ili sl.) vec to regulisem iz Catalyst-a ali u ovom slucaju to ne radi :!:

Inace grafika je do jaja definitivno, bar u odnosu na ove dosadasnje igre. Imam i nekih zamerki ali boze moj zar postoji neko bezgresan.
Definitivno, igra je HIT :!:

Milan82bh je napisao(la):
...Da cujem....

Kad desnim dugmetom misa "prislonis" pusku na "obraz" ... cemu to ako nije uradjeno do kraja tj. kao u Vietcongu ?
Plus ako vec imaju takvu varijantu nisanjenja, trebali su da uklone krstic pa da bude bas kako valja (opet videti: mod "Vietcong" u istoimenoj igri).

Zatim protivnici: ponasaju se malo cudno. Ono: izadju malo cucnu i to je to ... pa se onda malo zaklone pa opet odmah izadju (tebi na nisan) ... ma znas vec o cemu pricam ... sve to deluje prilicno nerealno a moglo je da ispadne bas realno samo da su to malo bolje osmislili.

Zatim ne svidja mi se sto (bar se meni tako cini) protivnici "vide" kroz lisce tj. ako im se prisunjam kroz zbunje i jos sam "zalegao" a oni me uoce i raspale po meni ... e pa 'ebi ga ... bas su me tu razocarali.

Eto ovo mi je bas uletelo u oko, odmah. Mozda ce biti jos toga.

maxer je napisao(la):
...
Kad desnim dugmetom misa "prislonis" pusku na "obraz" ... cemu to ako nije uradjeno do kraja tj. kao u Vietcongu ?
Plus ako vec imaju takvu varijantu nisanjenja, trebali su da uklone krstic pa da bude bas kako valja (opet videti: mod "Vietcong" u istoimenoj igri).

Zatim protivnici: ponasaju se malo cudno. Ono: izadju malo cucnu i to je to ... pa se onda malo zaklone pa opet odmah izadju (tebi na nisan) ... ma znas vec o cemu pricam ... sve to deluje prilicno nerealno a moglo je da ispadne bas realno samo da su to malo bolje osmislili.

Zatim ne svidja mi se sto (bar se meni tako cini) protivnici "vide" kroz lisce tj. ako im se prisunjam kroz zbunje i jos sam "zalegao" a oni me uoce i raspale po meni ... e pa 'ebi ga ... bas su me tu razocarali.

Eto ovo mi je bas uletelo u oko, odmah. Mozda ce biti jos toga.

Da,to i meni isto smeta ali ja uvek procitam i ono "DEMO" na kraju. :D
Imas da posaljes zamerke za DEMO....mozda te nagrade jednom originalnom kopijom :beat:

PoZ

Jesi li uspeo da dobijes AA ?

I osvezavanje vece od 75Hz.

(detaljnije pitanje je u prethodnim post-ovima).

Nema samo Vietcong to nisanjenje uz obraz, tu je i Call Of Duty

OptiPlex je napisao(la):
Nema samo Vietcong to nisanjenje uz obraz, tu je i Call Of Duty

Da li mi verujes da doticnu igru nisam ni video :mrgreen: (neverovatno, zar ne :beat: ).

Naterao sam FarCry da radi 1024x768 @ 100Hz pomocu Rage3DTw. - prvi put da Catalyst podesavanje za frek.osv. ne funkcionise ?!

Na zalost igra mi cesto puca ... mada je karam u AF16x (iz drajv.), AA High (iz igre), u Advanced vid.opt. je sve na UltraHigh osim TextureFilterQual. koje stoje na Medium i nece dalje (kliknem na Apply i na OK ali se nista ne desava), zvuk je EAX ... i igra lepo radi, ne secka sve dok gledam pravo :beat: ali ako se okrenem oko sebe, pocne da stuca dok ne ucita sve i zatim ponovo nema stucanja ... pretpostavljam da se to nebi desavalo sa 1GB RAM-a.

Jos jedna zamerka je sporo pomeranje oruzja dok se njime nisani (ono na desni taster misa), mada mi je klizac za kontrolu brzine vec po default-u skroz levo ali to je nedovoljno. Takodje je sporo to nisanjenje, pomeranje oruzja po pritisku na desni tast. misa, jednostavno predugo traje - mora to duplo brze.

Jos jedna zamerka da protivnici ne padaju iako lepo okines rafal u njih, cak ih gadjas u glavu ... tu su bas zabrljali (bar po meni).

Jedna pohvala :mrgreen: osecaj dok "glisiras" pored obale je nenad'ebiv :mrgreen: ... stvarno su ga odradili, svaka im cast.
Brate, jednostavno im zdipim onaj brzi camac i glisiram po laguni do besvesti tj. dok me ne ukokaju. FENOMENALNO :!:

Ma super. 500Mb demo sam skinuo za obican novo, kojeg sam s*****o za 20min.Ubi soft je vise za avanture i platforme, cini mi se.

Ne shvatam zasto ljudi mesaju izdavace sa game developerima. Ubisoft ne pravi igre, vec ih otkupljuje od razvojnih timova i prodaje :)

nije lose, ovo je ipak samo demo
sacekajmo da izadje kompletna igra :mrgreen:

borab je napisao(la):
Ma super. 500Mb demo sam skinuo za obican novo, kojeg sam s*****o za 20min.Ubi soft je vise za avanture i platforme, cini mi se.
Ako sam te shvatio, zalis se sto si igru-demo tolikih dimenzija presao za samo 20 min.
Pa ti mnogo dobro pucas onda :mrgreen:

Salu na stranu, ja to radim drugacije (mislim na pristup ovakvoj igri). Meni je cilj kod ovakvog novog i graficki osetno naprednijeg dela, pre svega da istrazim-uzivam u tim novinama a ne da stignem sto pre do kraja nivoa. Kao sto vec rekoh, radim sve suprotno onome sto bi bio cilj odigravanja igre ... ako je proizvodjac namerio da to i to bude tvoj put prema cilju, ja trazim druge zaobillazne puteve tj. pokusavam da vidim da li je igra linearna ili dozvoljava veliku slobodu i izbor igracu.
Konkretno, ovde akciju zapocinjem kradjom naoruzanog glisera (bez ubijanja i jednog protivnika) i odlazim na desni deo ostrva u onaj rukavac (tu pocistim mitraljezom drugi gliser sa dvojicom placenika) i parkiram na plazi pa kroz dzunglu pravo u bunker (mali obracun) pa do vrha liftom. Tamo pozajmim snajper :beat: i onda se zezam ... setam se levo-desno koknem po nekog, vratim se opet do camca da se provozam itd. ... jednostavno uzivam u predivnoj grafici i virtualnom okruzenju.

Tako da meni i tih tvojih 20 min. mogu da budu "dani" zabave type;

P.S.
Jedino mi je krivo sto ako krenem na levu stranu ostrva, pojavi se helikopter i sredi me odmah - bez obzira koliko ja pucam na njega. Sacu da probam da idem u krug oko ostrva, da vidim da li ima tamo neceg.

Evo vam Save-pozicije koju gore opisah ...
Treba je staviti na putanji X:\Games\Far Cry Demo\Profiles\player\default\savegames

Tako je, upravo sam zato BGE igrao 17h, dok je moj drugar to sjebo za 4h.A posle me pita kao si prosao ovo, kao si prosao ono.Do duse pokazao mi je kako da ukokam glavnog monstruma.
Svaki mu cas( mislim svaka mu cast).

Alo bre, 17 sati, pa bez mene ne bi ni zavrsio igru da
ti nisam pokazao kako da na kraju ubijes monstruma. :d ;P

Ljudi, na koju vas igru graficki podseca FarCry.
Nekako po kvalitetu grafike na momente me podseca na Pirates Of Caribbean( tu najpre mislim na onu travu koja se takodje njise kad prodjes kroz nju, teksture peska i tla su mi slicne tj. izuzetno kvalitetne u oba naslova...)
Naravno da je u FarCry Sve to na kvadrat, ali i pirati stvarno su graficki lepo reseni.

Poz

meni se jako dopada AI, takodje protivnici PADAJu kada ih pogodis headshot (mozda ne svaki put, ali ovo je pak demo) grafika otkida, gameplay je mnogo dobar, nije mi dosadno da iznova igram i ovaj kratki demo, sve u svemu FarCry ce dobro da pomuti planove valveu i id-u!

maxer je napisao(la):

call of duty obavezno da probash :eye:

totalno te razumem po pitanju igara ... skoro po istom prinicpu ih i ja igram.... mada je to put u prechesto razocharenje koliko su igre linearne i skriptovane danas :| ... i da malo manje uzivam u grafici :)

Kod Call of Duty je jedino beda sto se predje za 5-6 sati :(

Nazad
Vrh Dno