Šta je novo?

Far Cry

bakiba

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
319
Posto ne mogu ovih nedelja da skoknem do BG-a, da li bi neko bio ljubazan da mi nabavi original Far Cry, usput nareze patch 1.3 i posalje na adresu uz placanje pouzecem? Ako ne onda na kom j...... sajtu da nadjem patch 1.2 (svi ga povukose). Kao trece resenje moze neki odgovor ili dogovor na PM. Hvala:mad:
P.S. `bes komp bez ove igre i proklete sejdere
BTW - koliko kosta original?

Poslednja izmena:
Tacno,ne treba ti 1.2 ako instaliras 1.3 i 1.31(i naravno 1.1)

O.K. Nasao sam coveka koji ce mi poslati sve zakrpe i resiti problem.

Tacno,ne treba ti 1.2 ako instaliras 1.3 i 1.31(i naravno 1.1)
Postoji standalone 1.3 koji ide direktno na 1.0. Potom se instaliraju 1.31 i 1.32 redom jer ispravljaju dodatne probleme sa novijim hardverom (recimo ATI X1xxx serijom). 1.33 ne mora, on sadrži samo ispravke vezane za online play.

/edit
Ju što igra dobro izgleda sa HDR-om :)

Poslednja izmena:
Mali o.t. da ne otvaram novu temu.
Skoro sam skinuo patch 1.32 koji 32bitnu verziju igre "upgrejduje" na 64bitnu,naravno samo na WinXP 64 finalnom izdanju. Patch je tezak skoro 500 Mb, plus jos 500 Mb dodatnog sadrzaja, dve mp mape, i sta ti ja znam josh.
I sve je bilo ok do momenta kada treba odabrati folder u koji ce patch da se instalira, sta god bih izabrao kao lokaciju, klik na next nije proizvodio nikakvu reakciju,klik,klik,klik...
Jel' iko sem mene cinio ovakav experiment, uspesno mislim:)
Aj' pa pozdrav.

Pa, to! To se desava i kod mene samo sa build 1.3! Ima li resenja!?!

Jeste li probali sa .reg fajlom??Ako niste, nadjite neki od ranijih FarCry threadova...trebalo bi da pomogne

To se resava sa nekim switchem iz komandne linije. Treba da mu kazes da otpakuje sve fajlove u neki folder pa posle samo iskopiras sve to u folder Far Cry-a. Ne mogu da se setim sad koji je switch u pitanju.

To se resava sa nekim switchem iz komandne linije. Treba da mu kazes da otpakuje sve fajlove u neki folder pa posle samo iskopiras sve to u folder Far Cry-a. Ne mogu da se setim sad koji je switch u pitanju.

Treba da se napravi shortcut patch-a i u target polju da se doda -a.

Hvala! Cje probam kada dodjem koocji.
Pa javljam.
Pozz.

Radi!!!
Harry, svaka cast!!!
Cwelle takodje!!!
Ronjao sam po raznim starnim sajtovima i nista!!
Eto, na benchu nadjoh odgovor, opet:)
Ovako na oko izgleda lepse svakako, kao da malo bolje radi, tj. brze!
Vredelo je truda! Topla preporuka!
Samo treba obratiti paznju da imate dovoljno prostora, meni zafalilo, pa sam pomislio "oh ne, ne opet", raspakovao na drugu particiju, i BAM, Radi!
HVALA!

Kako ti radi na tom 9550? HDR povecava zahtevnost.

EDIT:Ili bese ne radi na 9Xx0 seriji. Vise se ne secam. Uglavnom, javi kako radi. :wave:

Poslednja izmena:
Povećava, al se uključuje tek kad namestiš rendering mode na "Paradise". Na defaultu je isključen.

Hm, ukljucuje se sa r_HDRRendering 7. Paradise mod nema veze sa tim. :trust:

Hm, pa HDR ne radi na Ati karticama ove serije, mislim da to pruza tek neka od serije 1xxx, ako se ne varam.
Malo lepse texture stena, malo vise insekata i ptica, i malo vise detalja u globalu.
Nisam benchmarkovao, ono kao igram je iz zadovoljstva:)
Bar da imam 6600gt! Na HDR sam se nalozio od HL2E1, covece, nisam skoro video nesto tako sumanuto, plus optimizovano da radi na matorim karticama.
A 9550 mi ubija sa ovom makinom oko 4000 u 3dmarku 2k3. Jos nije za bacanje:)
Kako benchmarkovati FC? Znam da negde pise, ali kad smo vec tu, da obnovimo gradivo, he, he:)

PS: Jednom sam pravio experiment sa nekim patchem za HDR, nesto nezvanicno, HDR nije radio a FC je pukao.

Poslednja izmena:
Sunce bljesti i bez HDR-a. Pitanje je da li radi ona dinamicka promena kontrasta/osvetljenja.

Bogme po defaultu ne radi, bar kod mene. Tek kad prebacim na paradise jave se HDR efekti, odsjaj itd.

mislim da ti je to samo Bloom efekat...ne i HDR...secam se da sam ja pomislio da je to HDR kada sam presao sa ti4400 na 6800ku...i presao FC po ko zna koji put u blazenom neznanju...:D ...a ondak kad sam ukucao hdrrendering 7 ....ouch.

Voodoo koju graficku imash?
I svi ti modovi bas nisu mogli da rade na 32 bitnoj verziji, sada je sve dostupno.

Evo sad sam probao i izgleda sasvim dobro, jedino sto sporo ucitava nivo na pocetku, cini mi se da traje 3-4 minuta.
Potreban je i zadnji patch 1.4.

mislim da ti je to samo Bloom efekat...ne i HDR...secam se da sam ja pomislio da je to HDR kada sam presao sa ti4400 na 6800ku...i presao FC po ko zna koji put u blazenom neznanju...:D ...a ondak kad sam ukucao hdrrendering 7 ....ouch.

Onda si obrnuo jos jedan krug :D

Jedno pitanje... kako poterati FarCry u wide rezoluciji? Dobro, znam da su podržane wide rezolucije, ali FoV ostaje isti, što nije nikako lepo. Ima li neko rešenje za ovo?

Једно питање... Играо сам ФЦ још кад је изашао, али ми се сад поново игра, а нервира ме оно што и код свих игара. Које су закрпе потребне по реду? Јел довољно да инсталирам игру и одмах 1.4 закрпу (на цд-у имам до 1.3) или како? Никад нисам сигуран да ли последња закрпа обухвата све претходне или....ваљда разумете.

Иначе на сајту последње две су
far_cry_v1.4_cumulative.exe 03-Oct-2006 15:21 181M
far_cry_v1.4_standalone.exe 03-Oct-2006 15:21 124M

Нешто размишљам, требало би да прва има у себи и све остале...или грешим?

Far Cry
Patch v1.4

The v1.40 Cumulative Patch updates Far Cry from v1.0
The v1.40 Standalone Patch updates Far Cry from v1.33

I ja hocu da probam bas da vidim tu mega-grafiku kojom su svi odusevljeni. Kad je izasao nisam imao hardwerske uslove da je poteram full a nisam hteo nesto osiromaseno, polovicno.

Treba li jos nesto osim ovog 1.4 patch-a?

kako radi FC na 6600GT?jel moze da izgura sve na high uz hdr u 1280X1024?
ja sam prvi put igrao na 9600XT na nekom mediumu i lepo je radilo.e sad,6600GT nije ni postojao kada je igra izasla,tako da bi trebalo da sve lepo izgura.
da konacno malo uzivam u grafici.smorio sam se da sve igram na low uz 20FPSa.

Vrh Dno