Max, poprilicno preterujes. Mnogim ljudima se ne svidja igra ili nisu odusevljeni njom. Igra ima propusta to je jasno svakom realnom igracu. Sasvim posteno i bez neke lose namere priznajem da sam jedva cekao da je zavrsim jer me je poprilicno smorila - narocito zadnja trecina igre. Najbolje su mi borbe protiv ljudi ali ne u dzungli vec u bazama i to napolju. AI protivnika u enterijerima ne dolazi bas do izrazaja.
Izvodis zakljucak o kiselom grozdju i kompleksima u vezi sa grafickim kartama, hardverom.... Kompleks je bas jaka rec za nesto sto se leci kesiranjem cca 250 - 300 eur :d - a posedovanje skupog hardvera ne dodaje nista kvalitetu licnosti. BTW za sada samo FarCry stavlja na muke 9800, 9700 pro/XT. Licno, cekam samo HL2 a najvise od svega Thief 3 koji ce izgleda (ipak) biti odlican tj u maniru prva dva dela.
FarCry je vizuelno divan ali nema sanse da ce uci u legendu, pogotovo kada se pojave isto tako (ili bolje) vizuelno doterane igre ali kvalitetnije u svakom drugom pogledu. Po meni, glavni kvalitet FC je u tome sto je od pravih Dx 9 igara PRVI izasao - po tome ce se mozda pamtiti kao revolucionarna igra. Ni HL ni Thief 1 i 2 pa ni Deus EX i System Shock 1 i 2 nisu bili vizuelno napredne igre kada su se pojavile ali je njihova slava besmrtna bas zbog drugih stvari: price, atmosfere, igrivosti.. Vizuelna komponenta igre je nesto sto najbrze zastareva mada je prilicno bitna za ukupan utisak dok je igra aktuelna tj nova na trzistu ali naravno nije presudna - siguran sam ogromnoj vecini ljudi.