Šta je novo?

Far Cry 3

Meni je 85, skroz mi je ok. Sve više od toga mi je fish eye...

Cao ljudi imam problem sa igrom. Na konfiguraciji iz potpisa radi jako slabo. Ono sto sam jako cudno primetio igra se identicno ponasa na LOW i na HIGH podesavanjima, vrti se negde oko 22-30 frejmova. Jedino recimo kad sam na LOW dok sam u meniju pokazuje tipa 156 fps, u igri opet isto. Imam poslednje zvanicne drajvere.

Na kompu imam jos Dirt 3 koji radi sve na ultra 8xfsaa 75fps... Znam da je FC3 zahtevniji samo kazem cisto da nije da svuda imam problem.

Meni se desavalo da uspori igra ako iskljucim iz taskmenadzera punkbuster, ne znam iz kog razloga... Probaj restartuj komp, ako to ne pomaze, update windows, netframework, dx...

Cao ljudi imam problem sa igrom. Na konfiguraciji iz potpisa radi jako slabo. Ono sto sam jako cudno primetio igra se identicno ponasa na LOW i na HIGH podesavanjima, vrti se negde oko 22-30 frejmova. Jedino recimo kad sam na LOW dok sam u meniju pokazuje tipa 156 fps, u igri opet isto. Imam poslednje zvanicne drajvere.

Na kompu imam jos Dirt 3 koji radi sve na ultra 8xfsaa 75fps... Znam da je FC3 zahtevniji samo kazem cisto da nije da svuda imam problem.

zahtevna je dosta, nije do tvog kompa.

Ma znam ja da je zahtevna ali kada imas identican broj frejmova na low, mid, high podesavanjima, nesto to nije u redu. Kako tebi radi na 560Ti?

I kod mene je nebitno kako podesim, low, najniza rezolucija, opet isto radi kao kad je sve na high..

Meni igra leti :D

Ne kapiram kako je to moguce, jel imate rld verzije? Probao sam i kada sa ultra i 2xmsaa spustim na low bez promene msaa imam skoro 100 fps, tako nekako. A kod vas isti fps.. to samo pokazuje da se nesto cudno desava sa ovom igrom :d

Meni npr jedan dan radi sa oko 35 fps u proseku a sledeci dan sa oko 40 fps u proseku, a isti delovi mape su u pitanju i isti klokovi graficke. :trust:

Poslednja izmena:
Ma batalio sam je, ni oko jedne igre se nisam ovoliko cimao bez uspeha, i dalje glavobolja posle 10 minuta igranja a pokazuje milion frejmova.

Ko zna do cega je.. ti bi sa 7870 trebao da imas solidan fps u full hd rezoluciji na ultra podesavanjima, i3 je u svakom slucaju i vise nego dovoljan za fc3.

Jedino da probate crnu kutiju ili neke druge drajvere, obojica imate amd graficke pa.. ja sam na 12.4.

ja imao od 42 pa do preko 75 fps-a na ultra podesavanjima, full hd, dx11 ali sa 4xmsaa.
v-sync 1frame i gpu max buffered frames 1.
nista klokovano i bilo mi je skroz igrivo i nista nije smetalo...

rld verzija a igra se identicno ponasala sa 1.01 i 1.04 patchem i bilo kojim drajverom sto mi je cudno...

Nemoguće, ja imam možda za nijansu bolji fps ali sa 2xMSAA, sa 4x pada do 30... A toliko jača GTX680 nije.

EDIT: Kao što sam pretpostavio, 7970 radi bolje u ovoj igri, ima veći min fps i veći average. Na par sajtova iz prve ruke.

Poslednja izmena:
Izasli su novi nvidia drajveri koji su dosta poboljsali fps za GTX 600 seriju.

Hm, evo baš gledam, na nekim testovima bolje radi sa 680, ali za nekih 4frejmova, što ide na uštrb to što njegov i7 slabije radi u igrama nego moj i5 ivy (5+fps-a)

Ponovo, ne mogu magiju da naprave da igra duplo bolje radi, tj da igra radi kao što radi sa 2xMSAA. Malo je neverovatno.

da, 310.90.

@wahad
ok, nisam bas jasno opisao, preko 75 fps-a dobijem kada se npr penjem na radio toranj i u nekim delovima igre a isto tako nekada padne i ispod 40...
u svakom slucaju tokom igre imam skoro konstantnih 40fps-a, ne racunajuci te neke nebulozne delove gde drasticno skoci ili opadne fps...

Izgleda da mnogo bolje radi, nekih 30-ak procenata bolje. Evo npr video sa gtx 660ti.

Steta sto lik sa videa nije upalio MSI ab ili neki slican program pa bi onda video da igra "ubagovani" DX11 odnosno DX9. Ko hoce pravi DX11 neka pokrene igru preko farcry3d3d11.exe-a(ne secam se tracno, nemam vise igru), a ne preko default FC3 ikonice pa menjanti u opcijama DX okruzenje.

Ovaj video to potvrdjuje a i sam sam se uverio dok sam igrao/podesavao:

[YOUTUBE]wXmMFDHv4SU[/YOUTUBE]

Pise Dx11 u opcijama, ali afterburner ne laze. :p

Prica je bila o skorijim novim drajverima koji donose dosta poboljsanja za nevidiju 600. :)

ja merio fraps-om, nzm koliko je merodavan...
igru pokrecem sa farcry3_d3d11.exe ikone.
cisto sam napisao ovo poredjenja radi a ne da se takmicim :)
ako postoji neki bolji program neka neko napise pa da izmerim ponovo ili snimim neki klip, cisto da ja budem siguran...
@wahad
procesori nam se kolju u mnogim stvarimaa nzm sta je od ovoga bitno za far i tvoj je oc-ovan, evo linka:
http://www.anandtech.com/bench/Product/701?vs=157

Poslednja izmena:
Skini msi afterburner. Ja cu kasnije staviti neki skrin.

Nje takmicenje, daleko od toga. Samo mi nijje jasno. Inacei ati je izbacio drajvere koji poboljsavaju od 20-30% performanse na sedmoj seriji, te ja koristim

verovatno je ovo najgori klip na benchu ali jedva sam i ovo uspeo da odradim jer sam totalni noob sto se videa tice :d
nisam nasao ni opciju kako da uvecam font u afterburneru pa ce ti biti potreban opasan vid da bi video fps ali se nadam da ces uspeti nesto da vidis.
i klipovi su ogromni pa bi se aploadovali do sutra...
evo za sada samo ovaj krs:

Pa sta ste vi meni pricali da imam micro-stutter, kad bukvalno svaki klip koji sam video do sad ga ima, skoro pa ne igrivo.. znaci svi to imaju samo nekom manje smeta nekom vise.

Damn ericim :D ne bih da sitničarim ali uzeo si deo sa najmanje detalja, ubedljivo xD Daj šumu neki normalan deo mape, a ne taj južni, ako je taj...

Nema šume, kuća, neprijatelja, ti prazne planine na 100km i auto.

uh ajde videcu da napravim nesto normalno. mogu za sada da slikam jer sam jedva ovo aploadovao...
napravio sam boljih capsova ali je svaki skoro 700mb :shock:
ako ovde ide preko 45 i to ne sa gledanjem u zvezde onda racunaj da imam nekih ~40 u sumama kao sto rekoh na pocetku...
daj i ti neki screen :D a ja cu dodati nesto zanimljivije kad odradim...

neprijatelja nema vide jer sam sve istrebio :d

Poslednja izmena:
Aman, nisu bitni frejmovi, jel vidis kako ti je gadno kad pomeras kameru, kao kod mene..

Borise ne primećuju to svi, ja sam to primetio u prve 2 sekunde videa.

Vrh Dno